bajka111 19.12.05, 11:47 Czy jest taki w Otwocku? Poszukuje kiszonego barszczu z czerwonych burakow. Widzial ktos? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francesca12 Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 19.12.05, 11:55 Kiszony barszcz z czerwonych buraków?? ja znam kiszone ogórki albo kapustę kiszoną.. a najzdrowszy jest barszcz samemu ugotowany z kupionych buraków, z natką pietruszki :) nie wiem czy teraz jeszcze jest, ale jakiś czas temu był na Andriollego sklep ze zdrową - niedaleko Stodoły i chyba w Adrii można kupić różne "zdrowe" produkty.. a już na pewno w każdym warzywniaku :))) Odpowiedz Link
bajka111 Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 19.12.05, 12:06 Wiem, ze najlepszy taki ugotowany:) Ale prawdziwy wigilijny to wlasnie kiszony, nie gotowany. I mimo, ze mi nie smakuje, to jest to tradycyjny barszcz rodziny meza i zawsze musi byc na Wigilie. Tylko nie zawsze udaje sie ukisic samemu :( A gdzie ta Wasza Stodola jest? Slyszalam duzo razy, ale nie udalo mi sie zlokalizowac. Odpowiedz Link
cat_s Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 19.12.05, 12:43 Kiszony, kiszony... i najlepiej własnoręcznie... Mniam! :-) www.dobrakuchnia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=179&Itemid=98 Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link
bajka111 Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 19.12.05, 13:23 No wlasnie cat_s, dokladnie o taki barszczyk chodzi :))) Odpowiedz Link
cat_s Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 19.12.05, 16:14 Właśnie kupiłem sześć dorodnych buraków... mmm, ale będzie fajnie...:-) Odpowiedz Link
bajka111 Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 19.12.05, 16:42 Jestem bardzo ciekawa wynikow :) Zycze Wielkiego Sukcesu w Kiszeniu Burakow. Odkad sie przeprowadzilismy na druga strone rzeki (Wisly), to niestety barszcze nam sie nie udaja. Ale w Pruszkowie wychodzily rewelacyjne :) Odpowiedz Link
cat_s Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 19.12.05, 16:58 A jak tam, Bajko, u Ciebie z kutią? Po Drugiej Stronie wychodzi? ;-) Odpowiedz Link
bajka111 Re: sklep ze zdrowa zywnoscia 19.12.05, 22:50 Nie robilam nigdy prawdziwej kutii, zawsze ktos z rodziny przynosil na Wigilie. Im wychodzila, owszem, niezaleznie od tego z ktorej Strony byla robiona :) Ale ktorejs Wigilii nam ... "wyszla bokiem" i juz nam nie zalezy na tym, aby co roku o niej pamietac. Odpowiedz Link