big.martin32 09.02.08, 09:56 witam od miesiąca jestem nowym mieszkańcem Otwocka i już dwa razy dostałem nożem w plecy - Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elunia59 Re: parking 09.02.08, 10:15 witam wszystkich - na moim parkingu i na chodnikach przed blokiem (nie będę reklamowała) stoi bardzo dużo samochodów i powiem szczerze że wieczorem gdy stoimy z mężem z fajką na balkonie widać jak szczyle zasuwają po parkingach jak mróweczki mąż szukał jakiegoś miejsca na samochód ale nie ma nigdzie -albo tak szukał ale jak gdzieś się znajdzie to biorę Odpowiedz Link
big.martin32 Re: parking 09.02.08, 10:23 koleżanko ręce mi opadają mój sąsiad który tu mieszka a parkuje gdzieś w garażu nie wiedział czy się śmiać czy płakać dodał tylko że to "standard" Odpowiedz Link
anetaanita80 Re: parking 09.02.08, 11:37 to zależy z której części Otwocka jesteś, ale ja wiem że na warszawskiej jest teren z garażami i nie daleko na stacji z autogazem mają miejsca wolne Odpowiedz Link
mysz78 Re: parking 09.02.08, 15:02 a na stadionie? my się kiedyś nad tym parkingiem zastanawialiśmy, ale wrodzone lenistwo zwyciężyło i wolę mieć samochód pod blokiem niż rano po niego biegać. może to szczęście głupiego, ale już kilka razy zdarzyło się mnie, albo mężowi nie zamknąć samochodu albo zostawić telefon/portfel i nic. tfu tfu odpukać... Odpowiedz Link
big.martin32 Re: parking 09.02.08, 15:43 mysz78 napisała: > a na stadionie? my się kiedyś nad tym parkingiem zastanawialiśmy, ale wrodzone > lenistwo zwyciężyło i wolę mieć samochód pod blokiem niż rano po niego biegać. > może to szczęście głupiego, ale już kilka razy zdarzyło się mnie, albo mężowi > nie zamknąć samochodu albo zostawić telefon/portfel i nic. tfu tfu odpukać... no tak wiadomo że nikomu się nie chce biegać daleko ale chodzi mi coś znaleźć w miarę blisko , a do tej stacji miałbym góra 250 metrów chyba później tam podjadę widziałem też że firmowe samochody tam też stoją to i fakturę dadzą Odpowiedz Link
big.martin32 Re: parking 10.02.08, 09:13 no i od dzisiaj moje autko ma swoje miejsce i 24h ochronę Odpowiedz Link
kingaa26 Re: parking 10.02.08, 11:04 no i brawo!!! Ja zawsze stawiam samochód w centrum i tylko raz mi się zdarzyło, że jakiś (przwdopodobnie) szczyl chciał się włamać bo zepsuł mi zamek. Od kradzieży najprawdopodobniej uchroniła mnie blokada skrzyni biegów. Ale szczerze mówiąc to poza tym incydentem nie słyszałam o kradzieży samochodów z centrum miasta. Prawdą jest, że jakieś dwa lata temu moim znajomym ukradli wszystkie koła z samochodu znajdującego się na podwórku ale to było w okolicach Portowej, dawno i na pewno nie prawda ;-) Odpowiedz Link
elunia59 Re: parking 11.02.08, 12:23 fakt o skradzionych samochodach mało słychać ale o skradzionych radiach i popsutych zamkach słyszy się pie.....e ćpuny nie mają za co ćpać Odpowiedz Link
tomsitomsa Re: parking 11.02.08, 15:47 pamiętajcie o założeniu opasek plastikowych na kołpaki....mi już zgineły;) dwa komplety.Bardzo dobrze trzymają są tanie i co ważne skuteczne,od tej pory już nie giną Odpowiedz Link
patsik Re: parking 11.02.08, 19:56 no tak...jak mieszkałam w Centrum Otwocka, to przeżyłam: 1. włamanie do samochodu po radio, którego NIE BYŁO(ale szyba poszła) 2. odkręcenie kół 3. włamanie do mieszkania odkąd mieszkam na Kresach - tfu, tfu - jest spokój i mam nadzieję, że tak zostanie ale dwa razy nożem w plecy - to Ty musisz być pechowcem strasznym :( Odpowiedz Link
mirek134 Re: parking 11.02.08, 20:44 mi ukradli samochod pod sklepem 'adria' na przeciwko metro pitzy. ale słyszałem że na wroniej czesto kradna maja gdzies dziuple na jakis wioskach gdzie je tna i rozbieraja na czesci a pozniej na gielde daja maja tam swoich ludzi co handluja. ostatnim razem bedąc na bazarze w otwocku kolo biedronki po zrobieniu zakupow poszedlem za murek sie zalatwic i bylem swiadkiem takiej rozmowy oni stali kolo tych bialych budek gdzie mozna kupic mieso i jest fryzjer .jednego poznalem po glosie to taki mały konus wielki zawadiaka czesto bywa tam na bazarku i ludzi zaczepia i okrada .lubi zaczepiac jak jest z kolegami jezdza czarnym bmw .jego to czesto widuje z ochroniarzami pod nocnym sklepem 'non stop' w otwocku jak pija wodke Odpowiedz Link
big.martin32 Re: parking 11.02.08, 21:04 patsik napisała: > no tak...jak mieszkałam w Centrum Otwocka, to przeżyłam: > 1. włamanie do samochodu po radio, którego NIE BYŁO(ale szyba poszła) > 2. odkręcenie kół > 3. włamanie do mieszkaniamb > > odkąd mieszkam na Kresach - tfu, tfu - jest spokój i mam nadzieję, > że tak zostanie > > ale dwa razy nożem w plecy - to Ty musisz być pechowcem strasznym :( przepraszam z tym nożem w plecy to metafora :)) Odpowiedz Link