Dodaj do ulubionych

Autodesk Revit w Polsce

13.09.14, 21:37
Drodzy koledzy architekci , inżynierowie studenci jak oceniacie popularność tego oprogramowania w rodzimych pracowniach architektonicznych, konstrukcyjnych czy biurach projektowych.

Obserwuj wątek
    • arttu.pl Re: Autodesk Revit w Polsce 01.10.14, 09:06
      Ocenić popularności nie potrafię, wiem że pracuje w nim od 10 lat.
      Kocham i nienawidzę. Tyle.
      Jeśli zmienię to tylko ze względu na cenę subskrypcji, która w dobie kryzysu mnie przerosła, więc juz nie płacę.
      I pracuję na starszej wersji :(
      Autodesk pod względem jest beznadziejny. Ale nie wiem jak inni, więc...

BTW
      Moze ktoś zna jakieś faje oprogramowanie free dla architektów? free lub prawiefree
      • kasiakolka Re: Autodesk Revit w Polsce 08.10.14, 19:39
        na swojej stronie piszesz

"Parlament Europejski zarekomendował używanie modelowania informacji o budynku BIM w przetargach publicznych na roboty budowlane i projektowe."

możesz przytoczyć źródło ??
        • arttu.pl Re: Autodesk Revit w Polsce 15.10.14, 19:37
          > "Parlament Europejski zarekomendował używanie modelowania informacji o budynku
          > BIM w przetargach publicznych na roboty budowlane i projektowe."
          >
          > możesz przytoczyć źródło ??

z materiałów konferencji o BIM :)
          sprzed roku
          • kasiakolka Re: Autodesk Revit w Polsce 19.10.14, 19:23
            ooo tutaj znalazłam coś

verkstadsforum.se/nyheter_e.asp?n=90

dzięki
    • kasiakolka Re: Autodesk Revit w Polsce 08.10.14, 19:40
      tu coś w kwestii narzekania na oprogramwoanie Autodesk Revit

kurs-autocad.blogspot.de/2014/03/autocad-revit.html#.VDV3C_l_uSo
    • Gość: magneto Re: Autodesk Revit w Polsce IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.14, 13:45
      Revit Architecture czy ArchiCAD to w Polsce obecnie najbardziej rozpoznawalne programy cad 3d bim dla architektów. ArchiCAD ciągle jest chyba jednak najpopularniejszy, choć Revit depcze mu po piętach. Ja pracowałem na jednym i drugim, i przyznam że bardziej przemawiał do mnie jednak ArchiCAD. Problem jest taki, że oba programy, jak wspomniał wcześniej arttu.pl, mają drogie subskrypcje, które trzeba cyklicznie kupować :/ Człowiek chciałby zapłacić raz i mieć święty spokój. Poszukałem więc trochę w Internecie i znalazłem szwajcarski EliteCAD, co ciekawe bez subskrypcji, a jakość pracy i wydajność jest naprawdę wysoka. PRacuję na nim już przeszło 6 miesięcy i szczerze polecam, to naprawdę dobra alternatywa dla Revit i ArchiCAD. Zresztą sprawdźcie sami www.elitecad.pl/
    • kasiakolka Re: Autodesk Revit w Polsce 09.11.14, 10:56
      BIM - Unia Europejska - Projektowanie przyszłości

14 stycznia 2014 roku Unia Europejska zadecydowała rekomendować stosowanie BIM (Building Information Modeling) w odniesieniu do projektów z zamówień publicznych PPP Partnerstwo Publiczno-Prywatne. Polska będzie miała dwa lata na pełną implementację dyrektywy od czasu publikacji w dzienniku urzędowym UE. Oznacza to, że jako inżynierska społeczność mamy bardzo mało czasu na przestawienie całego systemu realizacji inwestycji zlecanych przez państwo na wymogi technologii BIM.

kurs-autocad.blogspot.de/2014/11/bim-unia-europejska-projektowanie.html#.VF85afmG-So
      • arttu.pl Re: Autodesk Revit w Polsce 10.11.14, 08:55
        :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka