Dodaj do ulubionych

business park, przystań rzeczna

IP: *.aster.pl 15.10.04, 09:17
szukam materialy do wyzej wymienionych zagadnien projektowych. szczegolnie
duze trudnosci mam ze znalezieniem przykladow realizacji badz projektow
ideowych dotyczacych przystani wodnych /z rozwinieta funkcja kulturalno-
uslugowa/. za ewentualna pomoc dziekuje :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kocurro Re: business park, przystań rzeczna IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 18.10.04, 12:16
      Przystan - hmm a może troche jaśniej ? W jakiej skali, wielkosc terenu, dla
      kogo projekt - wtedy mozna sie zastanawiac :)))

Business parki - na chybil trafil przypomina mi sie Espoo w Finlandii :P
    • em777 Re: przystań rzeczna 18.10.04, 20:45
      2.przystan rzeczna - zagadnienie dotyczy projektu przystani nad wisla dla
      statkow wycieczkowych /lokalizacja w warszawie na wysokosci portu praskiego;
      koncepcja powinna byc rozszerzona o dodatkowe funkcje rekreacyjno - kulturalne;
      projekt powinien wykorzystywac najnowoczesniejsze technologie.......to mniej
      wiecej taki zarys
      pozdrawiam
      • Gość: Kocurro Re: przystań rzeczna IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 19.10.04, 09:26
        Hmmm .. podam banalne przyklady ALE latwo mozna znalezc na ten temat materialy:

Mediahafen - Dusseldorf (juz skonczyli budowac:)) i reszta waterfrontu nad
        Renem (dalej na południe w strone Altstadt) - duzy business park kończący
        założenie urbanistyczne nadreńskiego brzegu.

Hafencity w Hamburgu - duży projekt przekształceń terenów poportowych. terenu
        jest duzo (ok 100 ha ) i dużo się tam może zdarzyć - w dodatku posiadają bardzo
        dużo informacji na swojej stronie: hafencity.com

Kop van Suid w Rotterdamie - podobnie jak u góry, jeśli kojarzysz Erasmusa,
        kino Luxor, wiezowiec Piano "podparty nóżką" no to ta okolica. Możesz przy
        okazji poszukać innych informacji o zagospodarowaniu brzegu Mozy i starego portu
        (Euromast Maskanta :)))) )

Na teamt Londynu się nie wymądrzam bo za mało na ten temat wiem ale 3 powyzsze
        tematy to kopalnia :)
        • Gość: Łysy Re: przystań rzeczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 11:10
          dodlabym jeszcze doki w dublinie.
    • Gość: majki Re: business park, przystań rzeczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:33
      Cześć. Jeśli Cie interesuje fachowe wykonanie,zaprojektowanie to skontaktuj sie
      na mojego maila majkilos@wp.pl Nikt Ci nie doradzi tak jak zawodnik żeglarstwa
      regatowego który widział mnóstwo rozwiazan w Eropie i który może Ci doradzić
      jak ma to wygladać od cześci funkcjonalnej.Pozdrawiam
      • Gość: Kocurro Re: business park, przystań rzeczna IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 21.10.04, 12:42
        Regaty na Wiśle w centrum Wawy :))))
        Ale przypomniało mi się dzieki temu jeszcze jedno rozwiązanie - Innenhafen w
        Duisburgu :))))
        • em777 Re: business park, przystań rzeczna 22.10.04, 15:15
          Wielkie dzieki za Wasze sugestie i chetnie z nich skorzystam. Wprawdzie
          przystan rzeczna i Business Park to dwa odrebne projekty, ale dzieki Kocurro
          udalo mi sie znalezc "zloty srodek" - Innenhafen w Duisburgu pasuje idealnie do
          obu tematow, w kazdym razie to ciekawa inspiracja. Staram sie podejsc do tych
          zagadnien profesjonalnie o ile mozna w takich kategoriach traktowac projekty
          studenckie. Jezeli cos Wam jeszcze przyjdzie do glowy to piszcie. Dzieki :)
          • em777 Re: business park, przystań rzeczna 22.10.04, 15:48
            Istnieje strona internetowa dotyczaca zabudowy Portu Praskiego, na ktorej
            zawarte jest szczegolowe opracowanie od analiz az do projektu Elektrimu, modele
            i mnostwo zdjec. www.portpraski.pl
            Nie komentuje tego rozwiazania ale chyba warto przyjrzec sie wizualizacjom,
            szczegolnie tym ktore zostaly zamieszcone na samym dole strony "1. koncepcje
            urbanistyczne - modele wariantow"
            • Gość: Kocurro Re: business park, przystań rzeczna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.04, 17:23
              Kurcze.Ciesze sie ze moglem pomoc :))))))))) dzieki za stronke.K
    • Gość: kajka25 Re: business park, przystań rzeczna IP: *.aster.pl 21.12.04, 11:43
      odnosnie business parku polecam budynek Catelus Corporation w San Francisco.
      warto siegnac takze do przykladow belgijskich.
      Pozdrawiam KAJKA
    • Gość: solk Re: business park, przystań rzeczna IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 21.12.04, 14:06
      www.archipelag.pl/grupa-studio.php?KatID=3010300&ArtID=1209
    • Gość: Urszulkaaa Re: business park, przystań rzeczna IP: *.aster.pl 01.01.05, 18:19
      Hej!!! Nie wiem jakie masz zainteresowania architektoniczne, jakie cenisz
      style?, ale podsylam Ci jeden z wielu znanych mi przykladow BP
      www.city.burnaby.bc.ca/business/centres/brdgbs.html
      pozdrawiam Ula
      ps. jak tylko odnajde wiecej linkow to odezwe sie ponownie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka