agnieszka_kry 11.05.06, 15:01 www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m41ad974cefa4a proszę o merytoryczną ocenę tego projektu i o ewentualne wady. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiciaruchawka Szafirki 11.05.06, 15:14 Główną wadą "domu w szafirkach" są wyżej wymienione szafirki. Jak dajmy na to zwiędną to to zniknie roztaczający się wokół nich romantyczny klimat. Przepadnie cała idea, głębia, oryginalność założenia. Pozostanie tylko zwykły dom, którego architektura bez szafirków zupełnie nie jest w stanie się obronić. Już zresztą jest gdzieś na forum temat poświęcony temu projektowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwilowo Re: prośba o ocene projektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 15:17 witam To, co określa Pani mianem PROJEKTU jest w istocie zbiorem rysunków, podstawą do wykonania Projektu Budowlanego, koniecznego do uzyskania pozwolenia na budowę. Przydaje sie też Projekt Wykonawczy. O szczegółowym zakresie można sobie poczytać w ROZPORZĄDZENIEU MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 2 września 2004 r. w sprawie szczegółowego zakresu i formy dokumentacji projektowej, specyfikacji technicznych wykonania i odbioru robót budowlanych oraz programu funkcjonalno-użytkowego, Dz. U. nr 202. Tekst znajduje się tutaj: www.abc.com.pl/serwis/du/2004/2072.htm Póki co, może Pani co najwyżej pytać, czy podobają się obrazki, do których link Pani podała. Otóż nie podobają sie. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasz Re: prośba o ocene projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 15:34 PROJEKT dobry, choć kuchnia z jadalnią za mała, układ i proporcje sypialni nr 5 niewłaściwe. Na rysunkach nie pokazano różnicy w poziomach posadzki garażu i domu, która powinna być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RPO Re: prośba o ocene projektu IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.05.06, 16:03 Z salonu widać zlewozmywak. To tak jakbyś go miał w salonie. Lepszą koncepcję uzyskasz u projektantów, którzy nie zajmują sie li tylko sprzedażą obrazków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA Re: prośba o ocene projektu IP: 195.187.252.* 16.05.06, 11:58 mnie się podoba. jest wszystko na tzw miejscu i garaz, wiatrolap, spizarka i garderoba na gorze, a przy okazji nie ma duzo pokojów. rodzna 3 osoba, musi budowac dom na 5-6 pokoi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila151077 Re: prośba o ocene projektu 16.05.06, 12:08 Kupiłam w Archonie dom pod jaworem 2 aneks 1 - podoba mi sie bardzo. Pan kóry napisał ze mu się nie podoba bo to same obrazki, jest mało chyba zorientowany w tych kwestiach. W biuerze archonu dostałam prjekt pełny to na stronie to tylko rysunki ktore maja pomoc w podjeciu decyzji . Ja jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penar Re: prośba o ocene projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:45 kamila151077 napisała: ... jest mało chyba zorientowany w tych kwestiach. W biuerze archonu dostałam prjekt pełny... To Pani raczej ( jako inwestor ) jest mało zorientowana ... To nieprawda, kupiła Pani tylko projekt architektoniczno-budowlany ( do uzysk. świstka papieru = dec.adm.pozw. na bud., który i tak ...itd. ). Nie ma ( i nie będzie ) Pani miała projektu wykonawczego = na podstawie którego się buduje dom (!). Jest Pani zadowolona ? To świetnie. Tyle, że przed Panią jest jeszcze mnóstwo ( mniej przyjemnych ) niespodzianek. Nauka kosztuje (...) Odpowiedz Link Zgłoś