01.07.06, 12:55
poszukuję projektu technologicznego schodów szerokośco 60-65 cm, jestem w trakcie starania sie o pozwolenie na budowę dotyczącą adaptacji strychu na cele mieszkaniowe i na moje nieszcęście od 1,5 miesiąca męczę się z architektem dupą który nie potrafi mi tego pociągnąć twierdząc że dopuszczalne w budownictwie są tylko 90-tki, a takie wąskie jak są mi potrzebne muszą przy składaniu projektu do starostwa mieć podkładkę, czy ktoś mi może pomóc bo mój architekt doprowadza mnie do szału
Obserwuj wątek
    • Gość: architekt Re: schody IP: *.net.autocom.pl 01.07.06, 13:16
      proszę pogadac z producentem takich schodów,

architekt w starciu z urzednikiem i przepisami niestety dupą bywa ...
      • Gość: architekt ... IP: *.net.autocom.pl 01.07.06, 13:17
        zawsze mozna zapytać innego projektanta
      • dogo12 Re: schody 01.07.06, 13:27
        rozmawiała, przesłali mi kilka folderków ale mój architekt cały czas twierdzi, że to nie to, a producenci na to że nic innego nie mają
    • Gość: wilku Re: schody IP: *.icpnet.pl 01.07.06, 14:08
      1. Czemu architekt - dupa? Bo nie chce Ci sie podpisać pod czynś niezgodnym z
      prawem? Tez bym sie nie podpisał. Najwęzsze dopuszczalne schody mają 80cm w
      swietle czyli w praktyce ok. 90cm szer. biegu. Zakładając, ze to sa schody
      wewn. w mieszkaniu do tego.
      A że ty potrzebujesz max. 60-65, cóż, Twój problem i architekta. Może trzeba
      bedzie przerobic konstrukcję stropu by zmieścić przepisowe schody? W kazdym
      razie - twoje pretensje są pod złym adresem - a przynajmniej tak wynika z tego
      co napisałaś/eś
      2. Nie wiem co to projekt technologiczny schodów, pewnie chodzi o wykonawczy?
      Do urzędu niepotrzebny.
      BTW - nie ma na rynku samodzielnie funkcjonujących "projektów technologicznych
      schodów" LOL. Ale - lekko przekręcając coś, co ostatnio na tym forum ktoś
      napisał "powstaje właśnie katalog schodów typowych na każdą okazję" rotfl
      pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka