bolexim 17.02.07, 09:09 co sadzicie o tym projekcie? www.naturalnydom.pl/naturalnydom.html warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mif Re: UDERZył ... poprawiam link n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 09:33 www.naturalnydom.pl/naturalnydom.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: UDERZył ... poprawiam link n/t IP: *.chello.pl 17.02.07, 11:07 siema mif kopę lat jak Co się mieszka w domku z pustaków za 30. 000 narzutów za Vat , hurtownie i transporty setek ton ( do magazynu producenta do churtowni , na budowę i ręcznie na rusztowania ) Rok budowy w dwa lata jak pisałęś . To bedzie jakieś 5 pustaków na dobę wmurowali Ci fachmani rodem z Koziej Wólki . Hi , hi, hi Co za idiota tak buduje w XXI wieku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: UDERZył ... poprawiam link n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 11:23 oj bob nie masz się czego czepiać ? każdy buduje tak jak chce ma takie prawo i nikomu nic do tego Tobie nikt nie zagląda np. do talerza napisałbyś lepiej coś innego i z sensem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: UDERZył ... poprawiam link n/t IP: *.chello.pl 17.02.07, 21:16 Jasne jeśli każdego staś na przepłacanie wbrew logice dziesiątek tysiecy zł. Za Vat itp. narzuty OK . Lecz na zdrowy chłopski rozum budujesz po to aby mieszkać .zabawa w budowę owszem niejset zabroniona tylko po co Czy nie lepiej ( taniej ) bedzie bawić się klockami . Wnuczek pożyczy i bedzie bezdewizowo budował a tak budować kaszana : voila.pl/r6j0e/?1 szczególnie dla niezamożnej kieszeni inwestora z głową ) Odpowiedz Link Zgłoś
patrywi mi też się podoba 17.02.07, 15:30 i to bardzo, liczę że jakiś profesjonalista się odezwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: mi też się podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:21 wykształcony budowlaniec wypowiedział sie inteligentnie churtowni !!!!! roman ! a rozum gdzie ty pagubił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielski Re: mi też się podoba IP: *.bchsia.telus.net 17.02.07, 20:56 inteligent autor zabral glos w dyskusji i jak zwykle blysnal wiedza na miare kupionego na bazarze dyplomu. brawo tak trzymajcie towarzyszu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolexim Re: mi też się podoba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.07, 22:24 coz nikt rozumny sie nie wypowiedzial wiec podnosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocoorek Re: mi też się podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:37 ja tez kiedys podnosiłam co dziennie po 50 gram kilka razy mięsnie sie od tego wyrabiaja i rośnie klata tylko szare komUrki cos jakby w zaniku ale na co mi one Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: mi też się podoba IP: *.chello.pl 20.02.07, 08:38 psujecie temat ramole miało być o projektach o domu dla Polakoów z dochodami statystycznie średnio miesięcznie 1200 zł brutto . Jak za to zbudować , kupić dom . Koń by się uśmiał . Około 120 lat będzię taki Polczek odkladał jak dożyje tego słusznego wieku znajdzie się w grobie i będzie po kłopocie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc2 Re: mi też się podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 17:26 Gość portalu: bob napisał(a): > psujecie temat ramole miało być o projektach o domu dla Polakoów z dochodami > statystycznie średnio miesięcznie 1200 zł brutto . Jak za to zbudować , kupić > dom . Koń by się uśmiał . Około 120 lat będzię taki Polczek odkladał jak dożyje tego słusznego wieku znajdzie się w grobie i będzie po kłopocie . Bob, to samo mogłeś napisać, ale przykładowo o samochodzie Wiesz przecież, że budowa domu kosztuje kilkaset tysięcy i nie każdy może ... Podobnie, jak nie każdy może jeździć samochodem za kilkaset tysięcy . Życie jest takie, a nie inne, można je nazwać brutalnym, ale to niczego nie zmieni. Cuda rzadko się zdarzają. ( Niestety ) Mając 1200 brutto, myśli się o innych rzeczach, a nie o wydatkach za kilkaset tysięcy typu dom, itp. i większość tzw. obywateli tak właśnie robi. A pomarzyć każdy sobie może. Dobrze jak na marzeniach się tylko kończy, bo inaczej to nawet koniowi przestaje być do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celionka Re: mi też się podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 15:48 Piszesz , jak w malignie . Z samochodu można zrezygnować ( komunikacja publiczna ) z dachu na głową nie można zrezygnować , przyunajmniej 6 miwsięcy w roku jest zimno. Brazylijskie Fawele w Polsce są zabronione. Musimy tani i bardzo , bardzo tanio budować mieszkania. Dobrze że nam ,,Nasz Ducze ,, obiecał nam 3 miliony mieszkań Teraz wystarczy dbać o to żeby ,,prezydenta idioty,, nie wywalono . ( przezydent idiota , to nie mój pomysł , wymyślił to Nasz I elektryk III R.P. ) Da może tak za ryj i wywalić idotów i kretynów . OOOOO pardą. To tylko Cham i Warchoł tak sami siebie nzywają . Sporrry Dobre imię , trzeba chronić ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc2 Re: mi też się podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:27 Bełkoczesz celionka (bob) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielski Re: mi też się podoba IP: *.centertel.pl 19.10.07, 18:21 skontaktuj sie ze mna pod nr tel 663434131.pilne.katarzyna kielska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SQR Re: UDERZył Mnie.........!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 08:41 Jak na termos, to kształt jest całkiem interesujący. Zastanawia, kto utrzymuje w czystoci tą dachową baterię okien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnienie powalił mnie.........!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:40 i po grzyba balkon na pietrze. itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolexim Re: powalił mnie.........!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.07, 21:40 sadzisz ze zamiescilem ten link zeby rozwazac problem balkonu na pietrze? przeceniasz sie moze ktos cos powie czy to realne takie oplaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmielczynski Re: UDERZył Mnie.........!!! IP: *.icpnet.pl 21.02.07, 09:18 Tak. opłaty są jaknajbardziej realne, taki dom stoi już w gdyni i w gliwicach. System znany jest takżew Niemczech opd nazwą bodajże bio-solar-haus i jest to coś całkiem róznego od panujacych dziś teorii bud. energooszczednego. W przeciwienstwie do tzw. domów pasywnych jest to konstrukcja w 100% paroprzepuszczlan, oddychająca. Może być wadą dla niektorych to, żę dom opiera się na szkielecie stalowym, z lekkim wypełnieniem i poszycien od środka płytami g-k. pzodrawiam tm www.dompasywny.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: achtak bije po oczach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 17:43 ale pan to ma nosa! jak pan wyczuwa, kiedy cos KTOŚ o tych domach pisze. brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee Re: UDERZył Mnie.........!!! IP: 81.210.116.* 21.02.07, 17:11 nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolexim Re: UDERZył Mnie.........!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.07, 23:07 nie pytam o gusty, te mnie nie interesuja pytam czy warto bo ekonomicznie jest to uzasadnione i w istocie realne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enter Re: UDERZył Mnie.........!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:21 Napisz ile to g... ,,niby technologia,, kosztuje w postaci, dom pod klucz. Nie czytam dokładnie nawet , tej strony polecanej przez autora tematu. Szkoda czasu daję paznokieć małewgo palca z lewej ręki , że to bardzo bardzo drogie g.... niby to szemrana technologia , sposób budowy . Wsadź to sobie gościu Wiesz gdzie . Lub napisz , coś zeczowego chciałbym naprawdę wsdydzić się i przepraszać . A niech tam. Czekam rzeczowych wypowiedzi. Co za ile ( dom ) i dlaczego tak drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Nikt nie ma odwagi odpowiedzieć .!!! IP: *.chello.pl 24.02.07, 09:08 Nikt nie ma odwagi odpowiedzieć na pytanie enter. Nie znam tej technikifordowanej przez autora tematu na stronie www.naturalnydom.pl/naturalnydom.htmlr. Na przykładzie innej techbologi tzw, thermodom mogę porównać . Za styropin z ich fabryki technologi zapłacisz 8000 zł za m2 Tej samej klasy i marki styropian w hurtowni 150 zł m3. Kupienie kształtek a thermodomu nic Ci nie da i tak musisz kupić i wlać setki ton betony na fundanenty ściany i stropapoptem wykonać tynki Znowu tysiace roboczo-godzin i podatki narzuty Zus itd. etc. W zasadzie nidzym się nierózni od budowy tradycyjnej z udziałem państwa ( podatki ).Zobaczysz jak w załączniku ( otwier SIĘ 3 MIN . ) Powodzenia życzę inwestorom i wyrobnikom tradycyjnych ręcznych prac budowlanych narzędziami ropdem z początków średniowiecza ( kiełnia i łopata ) Trzymcie się sezon budowlany , za pasem niebawem czas zaczynać do taczek wyrobnicy inwestorzy.dacie radę , hi , hi nie żaretuję wystarczy czytać załącznik pomiżej z prawie dokładną ceną za dom 150 m2 w tym zapisano dlaczego przepłacisz 30 000 narzutów Vat itd za materiały. Dziękujemy! za uwagę Dużo zdrowia i siły koń zmusisz mieć Polski inwestorze Link do pliku: voila.pl/ol49l/?1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Nikt nie ma odwagi odpowiedzieć .!!! zmyłka IP: *.chello.pl 24.02.07, 09:10 pardą zamiast 800 zł za m3 styropianu wklepałwem 8000 ( czeski błąd sorry ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolexim Re: Nikt nie ma odwagi odpowiedzieć .!!! zmyłka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.07, 14:51 zadna to roznica i tak nikt cie nie rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Nikt nie ma odwagi odpowiedzieć .!!! zmyłka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.07, 20:28 czemu taka cisza Odpowiedz Link Zgłoś
sonsiad666 Re: Nikt nie ma odwagi odpowiedzieć .!!! zmyłka 07.03.07, 13:12 przejrzałem całą stronkę i jestem pod wrażeniem ... zastanawiają mnie niskie koszty budowy takiego domku podane na stronie - trochę wątpię w ich prwadziwość... a co do oszczędności energii- niby 90% !!!- nie mówię że to niemożliwe ( nie jestem specem od budownictwa) ale jeżeli to miałaby być prawda , to chyba wokół stałyby same takie domy... proszę o komentarz ludzi znających się na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale cyrk Re: Nikt nie ma odwagi odpowiedzieć .!!! zmyłka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 14:32 Nic prosztszego wystarcy zamówić i skorzystać kupisz tanio sorzedasz drrogo Chyba żeś frajer i niemota ale to już Twój wybór . Co do kosztów Sprawa prosta duzo budów wyższy obrót , maszyny zamiast , roboli polsko- rusko -ukraińskiej zbieraniny , pożal się Boże fachmanów od łopaty i może być niższa marża zysk etc. itd . I do przodu jak gada pewiem ,,ojciec ,, R...k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powtórka Re: Nikt nie ma odwagi Powtórka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 14:41 Kończy się okres 4 tygodni na przechowanie opisu ,,Tak frasjerze nie buduj,, Cham i warchoł ,,robią se dom,, oj dobrze. tylko dla idiotów Link do pliku: voila.pl/hhnlj/?1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: UDERZył Mnie.........!!! IP: 217.97.182.* 12.03.07, 14:40 Trzebaby temat może u żródła zgłębić. Dom pasywny znany jest rzecz jasna. Myślę że pies jest pogrzebany w instalacjach: baterie słoneczne + pompa ciepła. Pewnie trzeba jeszcze w trakcie coś dokupić albo dopłacić za coś mniej lub bardziej niezbędnego. Jeśli się mylę nich mnie ktoś poprawi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no , no , no Re: UDERZył Mnie.........!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 18:42 axa mylisz się zasadniczo . W polsce dla Polaków , dom pasywny to przede wszystkim dom pragmatycznie budowany. Rozumiesz ,kaska , forsa , szmal. Cieniutki rczej większości przeciętnych Kowalskich . A biednego nie stać na marnotrawstwo czsu i pieniędzy . Dom pasywny to ciepły dom a więc s tyropian 20m cm. jako docieplenie ( oszczędasz na ogrzewaniu . dom pasywny to dom budowany krótko ( koszty pracy kapujesz Axa ) . To jnie PRL_u , a jaż przedsionek -przedmurze tzw. Unii . Z 1000-1200 -1500 dochodów miesięcznie ( średnie zarobki Kowalskich ) trzeba nam prawie magika wykonawcy robót . Ekipa gorali z gór Sowich to już przeżytek . Oni też muswzą jeść , pić , palić i utrzymać swoje rodziny....za walutę złoty już wymienialną na Euro i inne. A ty axa bajdurzyć zaczynasz o bateriach , pompach ciepła i podobnych fanaberich dla nowobogackich ( ok. 1,5 % społecznośći Polski )..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: UDERZył Mnie.........!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.07, 23:13 glupoty gadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale cyrk Re: UDERZył Mnie.........!!! IP: *.chello.pl 22.04.07, 13:29 czekam na coś sensownego na temat dom jako produkt , towar , użytkowy. Mie mylić proszę z chrą wyobrażnią nt. domu podtrzymywaną przez handlarzy pustaków producentów i żyjące z reklam dla frajerów , gazeciny typu murator Odpowiedz Link Zgłoś