Dodaj do ulubionych

slip tech vs. hi tech

15.05.07, 18:31
czym się różnią budynki hi-techowe od slip-techowych??

pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: czarny_kot Re: slip tech vs. hi tech IP: *.irishbroadband.ie 15.05.07, 19:19
      A jaka jest roznica miedzy koniem i koniakiem?

• sztuka.latania Re: slip tech vs. hi tech 16.05.07, 19:10
        Naprawdę dzięki za odpowiedź, bardzo mi pomogłeś, no serio. Gdybym znalazła w
        internecie dopowiedź - to bym nie pytała. W ogóle nie pytałabym, gdybym wiedziała.

pozdro 700
        • Gość: czarny_kot Re: slip tech vs. hi tech IP: *.irishbroadband.ie 17.05.07, 12:28
          Bo faktycznie roznica miedzy slip-techem a high-techem jest taka jak miedzy
          rumem a rumakiem. Slip-tech brzmi jak nazwa producenta podlog antyposlizgowych.
          High-tech to trend w architekturze post-modernistycznej. To bylo na topie w
          latach 90tych.

Teraz jest git? :))))))))))))))))
          • sztuka.latania Re: slip tech vs. hi tech 17.05.07, 19:16
            Mam zajecia z estetyki architektury a wykladowca prowadzi je w sposob dosc ...
            chaotyczny, czasem rzuca pojecia, ktorych nie ilustruje, a mamy pisac teraz
            prace zaliczeniowe i chcialam wiedziec, czy wybrany przeze mnie do opisu budynek
            miesci sie w jednym z tych nurtow? :)

dzieki bardzo, teraz lepiej :)
            wiem jak wyglada high-tech, ale ten slip-tech nie dawal mi spokoju stad obydwa w
            jednym temacie :)

pozdrawiam
            • Gość: dudo22 Re: slip tech vs. hi tech IP: *.merinet.pl 18.05.07, 00:02
              to pewnie wymysł charlsa jencksa który w swoich książkach o krytyce postmodernizmu
              stworzył wiele takich podstylów ,może chodzi o taki wczesny high tech który
              wyglądał jakby był mokry ,śliski,połyskliwy ,wyoblony ,wygładzony, kosmiczny ,
              kapsułowaty ,jak z filmów sci-fi z lat 60-70 lub o bondzie ,może wczesny piano
              ,foster ,rogers,archigram,japońscy architekci a może jak coś bardziej
              współczesny future system lub poprostu dużo szkła ,metalu ,blachy i połysku lub
              co innego :)
              www.fosterandpartners.com/Projects/0188/Default.aspx
            • Gość: czarny_kot Re: slip tech vs. hi tech IP: *.rpsgroup.com 23.05.07, 15:11
              "czy wybrany przeze mnie do opisu budynek miesci sie w jednym z tych nurtow?"

a jaki budynek opisujesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka