Dodaj do ulubionych

Zasłonięcie grzejnika

IP: *.acn.waw.pl 08.08.03, 16:11
Witam, chciałabym zasłonić spory kaloryfer w pokoju dziennym, umieszczony pod
parapetem. Doradźcie jakiś prosty, niedrogi sposób na wykonanie osłony.
Osłona musi mieć dwa boki - długi, zasłaniający przód kaloryfera i króki,
zasłaniający jego bok od strony drzwi balkonowych. pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • miltonia Re: Zasłonięcie grzejnika 08.08.03, 17:17
      Dlaczego chcesz ten grzejnik zaslaniac? To jakas wstydliwa sprawa?
    • Gość: paola Re: Zasłonięcie grzejnika IP: *.acn.waw.pl 08.08.03, 17:39
      :-), hm, to taki zwykły, żeliwny grzejnik pomalowany na biało - nie jest jakiś
      okropny, ale i nie jest to szczyt elegancji :-). Ot, tak mnie naszło na zmianę
      w pokoju.
      • miltonia Re: Zasłonięcie grzejnika 08.08.03, 18:22
        Sadzisz, ze szczytem elegancji jest jakas azurowa oslona z osiadlym na niej
        kurzem (grzejnik przyciaga kurz)? Jesli do tego masz zeliwny (a nie ten
        plaskaty z blachy), to naprawde nie warto go zaslaniac. Pomaluj go na kolor
        sciany i tyle. Czesto oslony sa brzydsze od grzejnikow.
    • Gość: RPO Re: Zasłonięcie grzejnika IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.08.03, 21:09
      Gość portalu: paola napisał(a):

> Witam, chciałabym zasłonić spory kaloryfer w pokoju dziennym, umieszczony
      pod
      > parapetem. Doradźcie jakiś prosty, niedrogi sposób na wykonanie osłony.
      > Osłona musi mieć dwa boki - długi, zasłaniający przód kaloryfera i króki,
      > zasłaniający jego bok od strony drzwi balkonowych. pozdrawiam serdecznie

Pomaluj go w kolorze ściany, farbą do metalu matową. Zasłaniając brdziej go
      wyeksponujesz, daj sobie spokój.
      • Gość: hydraulik rechot IP: *.ziemowit.ds.polsl.gliwice.pl 09.08.03, 00:10
        zarzuć na to wszystko firanke koloru waniliowego, jeśli nadal będziesz widziała
        ten obleśniasty grzejnik może jakąś kotare, zasłone , kup sobie telewizor 58
        cali, a jeśli wszystkie te zabiegi proponowane przez nas architektów nie
        pomogą, napisz do czterech kątów, niewiem "przyjaciółki" innych brukowców, ale
        mnie poniosło ....

hydraulicy łączmy sie, za chwilę okaże się ze nikt nie chce mieć grzejnika w
        domu, wylądujemy na bruku, albo tą niezdrową podłogówkę będziemy kładli do
        końca życia

nie pozwólmy by grzejnik stał się symbolem kurzu, brudu i niemiłych skojarzeń,
        działając tylko w kolektywie, możemy temu zjawisku przeciwdziałać, rodacy
        pomożecie....

pozdrawiam miłośników
        wszelkich grzejników:)
        • Gość: rooti Re: rechot IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 00:41
          Czy wasz Zwiazek Zawodowy Grzejnikowcow popiera takze farelki ? A jak z
          promiennikami ciepla ? Tez oprotestowane ? ;)

"Precz z moczarami! Niech zyje melioracja!"
          • miltonia Re: rechot 09.08.03, 11:17
            Farelki spiecia wywoluja, co moze sie zle skonczyc. Grzejniki gora!
          • Gość: hydraulik Re: rechot IP: *.ziemowit.ds.polsl.gliwice.pl 12.08.03, 00:06
            Gość portalu: rooti napisał(a):

> Czy wasz Zwiazek Zawodowy Grzejnikowcow popiera takze farelki ? A jak z
            > promiennikami ciepla ? Tez oprotestowane ? ;)
            >
            > "Precz z moczarami! Niech zyje melioracja!"

żadna nowoczesna elektryka

nie zastąpi ci grzejnika
    • Gość: hmmm Re: Zasłonięcie grzejnika IP: master:* / 192.168.2.* 12.08.03, 00:10
      grzejnik....hmmmm...nono cięzka sprawa,ale zaraz jak to przeczytał mwpadł mi do
      głowy genialny pomysł....aż sama nie wierze,ze mogłam cos takiego
      urodzić...mama będzie dumna!!!!
      więc po pierwsze....grzejnik pod oknem..nie nie złociutka to nie te czasy kieyd
      grzejniki się ukrywało pod oknami,teraz stanowią one główny element
      pomieszczenia....wiec ...przeniosłąbym go na jakąs większą ścianę...ta kwysoko
      ja kobraz..o!!!!! tak będzie dobrze.... pomalowała tak kolorowo...minimum 10
      różniastych kolorów.... i zawiesiąłbym na nim jakeiś ozdóbki,
      pamiątki,muszelki, koraliki, zdjęcia rodziców...i wiesz, aby był on jeszcze
      bardzie jwidoczny całe pomieszcze nie w bieli, fotelik,stoliczek,
      szafeczka...wszystko bielutkie....aaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! zapomniałąbym...aby
      grzejniczek nie byłsam postawiłabym obok takie ogrodowe krasnale... tak !
      krasnale...bo wiesz wisziałam tez takei porcelanowe PIĘKNE gołąbki, ale wydaje
      mi się,ze moga się zgubic w tej pełni kolorów...a te krasnale....... ach.... co
      za geniusz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie dziękuj dziecko za rade.....wykorzystaj ją, sparw aby grzejnik zył swoim
      życiem........niech zdobywa salony !!!!!!!!
      • Gość: rooti Re: Zasłonięcie grzejnika IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 03:02
        Ze swej strony proponuje jeszcze oswietlic piekny grzejnik spotami. A na swieta
        to jak znalazl: przeplatamy miedzy zeberkami swiatelka i choinka jak ta lala.
    • Gość: inz. Mamon Nie zaslaniaj. IP: 213.33.69.* 12.08.03, 09:05
      Jednym z wielu rozwiazan Twojego problemu jest zastosowanie ogrzewania
      podlogowego.
      Proponowane rozwiazanie eliminuje obecnosc grzejnikow we wnetrzu w 100%.

Uklony,

inz. Mamon
    • Gość: paola Re: Zasłonięcie grzejnika IP: *.acn.waw.pl 12.08.03, 17:10
      OK, dziękuję za wszystkie odpowiedzi, grzejnika nie zasłonię - jest w tym i
      wasza zasługa. pozdrawiam laicko :-)
    • mount.everest Re: Zasłonięcie grzejnika 12.08.03, 20:13
      Możesz zawsze zrobić to z drewna. Moja kuzynka tak zrobiła.Robi się taką niby-
      skrzynkę z drewna, bez 2 ścian (od podłogi i kaloryfera). Później to przysuwasz
      i możesz umocować po bokach. Przód wg Twojej inwencji może mieć ozdobne lub
      proste szczebelki.Góra powinna być "przepuszczalna" np. można zrobić jakieś
      dziurki lub cokolwiek. Nie wiem czy to Ci się przyda, ale zawsze może być
      inspiracją...Pozdrawiam.
      • Gość: eldor Re: Zasłonięcie grzejnika IP: *.ceti.pl 10.09.03, 02:03
        zaslon go prosze... mozesz zrobic mini regal, zaslonic go zaluzja, konstrukcja
        drewniana...tylko zaslon. jesli przeslesz skan rzutu grzejnika i pobliskiego
        otoczenia- przeslw projekt.
        zaslon :>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka