ginnies 15.02.08, 13:06 Witam. Czym można zajmować się po studiach architektury krajobrazu? Tylko projetowanie ogrogów, itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Irek Re: Architektura krajobrazu IP: 212.244.47.* 15.02.08, 23:53 Nie, po studiach Architektury można zajmować sie wieloma rzeczami :) aczkolwiek jeśli chodzi o uprawnienia do projektowania to niestety jest to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ginnies Re: Architektura krajobrazu 18.02.08, 12:59 Musze przyznać, że do studiów jeszcze mi nie prędko, ale chcę już mieć plan na przyszłość. Bardziej odpowiada mi ogólnie architektura i urbanistyka, ale nie wiem czy, dam radę z moim wstrętem do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanaberia Re: Architektura krajobrazu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 14:32 na krajobrazie będziesz miec historię ogrodów idź na budownictwo, tam jest jeszcze mniej historii :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginnies Re: Architektura krajobrazu IP: *.chello.pl 18.02.08, 18:29 Ale jak tak sobie czytałam według czego się przyjmuje na architekturze na Politechnice krakowskiej to na budownictwie na maturze się liczy historia, a na krajobrazie geografia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Architektura krajobrazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 09:12 hej budownictwo to istna matma, fiza i matma+ fiza czyli konstrukcje. masakra. polecam wyższa szkołe zawodowa kde w poznaniu. sam ja kończe na wydziale urbanistyki jest oki 3.5 roki i kończysz inżynierka olek25pn@wp.pl jakbys chcial wiedziec wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
specportal.pl Re: Architektura krajobrazu 16.02.08, 14:23 hey, zajrzyj na www.specportal.pl mamy kilku dobrych specjalistow w bazie kontaktow pozdr'kaz Odpowiedz Link Zgłoś
konik200 Re: Architektura krajobrazu 21.02.08, 17:15 ja sie ostro napaliłem na arch. krajobrazu już w tamtym roku, chyba pojde studiować (oczywisciejak mnie przyjmą) na politechnike do białegostoku w tamtym roku nie było wystarczającej liczby chetnych, w tym roku ponowią nabór. rozważałem jeszcze opcje-OlSzTYN :) Ale nadal sie zastanawaim czy nie lepszym rozwiazaniem byłoby studiować arch wnetrz??Wydaje mi sie ze po arch wnetrz mozna szybciej sie czegos dorobić w życiu.A według Was który zawód ma wieksze perspektywy na przyszłosć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Architektura krajobrazu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.08, 11:03 jeśli jest się w czymś naprawdę dobrym, to każdy zawód daje satysfakcję architektura wnętrz to trudna sztuka i początki (zdobywanie zleceń) nie są łatwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Architektura krajobrazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 16:56 po studiach architektury krajobrazu bedziesz zajmowac sie głównie projektowaniem ogrodów al nie tylko, niekiedy biura zatrudniaja osoby odpowiedzialne za tzw. mała architekture....mozesz sie przydac:) Ja jestem na architekturze i urbanistyce i uważam, ze to jest najlepszy kierunek z architektonicznych poniewaz daje najwiekszy wachlarz mozliwosci po jej skonczeniu;p Odpowiedz Link Zgłoś
konik200 Re: Architektura krajobrazu 25.02.08, 21:23 gdybym był dobry z fizyki i matmy to bym sie nawet nie zastanawiał i odrazu poszedłbym na urbanistyke:D a ja jestem słabiutki z fizyki i niejalepszy z matmy;P Zdaje gegre rozsz. i chodze na kurs rysnku, na arch krajobrazu powinno to wystarczyć:P(tak sądze) a po zatym uwielbiam rosliny- i to jest chyba glónwy powód> a własnie : JAk jest z rysunkiem na studiach, a potem w pracy, wszystko sie rysuje odrecznie czy są jakies pomoce czy mozę wiekszość sie tworzy w programach komputerowych?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Architektura krajobrazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 22:30 Wiesz, jezeli chodzi o architekture to nie wazne czy zdajesz na urbanistyke czy tam na krajobraz musisz przejść ta sama droge rekrutacji a mianowicie rysunek i matme:) A jezeli chodzi o prace to zalezy od biura w którym bedziesz pracował;p wiekszosć rzeczy sie wykonuje komputerowo niemniej rysunek jest przydatny na etapie wstepnym projektu;p ;p Odpowiedz Link Zgłoś
konik200 Re: Architektura krajobrazu 27.02.08, 14:25 z tego co mi wiadomo na arch krajobrazu nie ma egaminów z matmy tylko z rysunku tak chyba w olsztynie jest i raczej na polibudzie białostockiej, czyżbym miał nieaktualne informacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: Architektura krajobrazu IP: *.sta.asta-net.com.pl 23.07.08, 17:44 Tak, jest tylko egzamin z rysunku, Ja właśnie się dostałam na architekturę krajobrazu do Poznania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acika Re: Architektura krajobrazu IP: 79.162.158.* 28.05.09, 09:03 Gość portalu: db napisał(a): > Tak, jest tylko egzamin z rysunku, Ja właśnie się dostałam na architekturę > krajobrazu do Poznania. Pozdrawiam Moglabys napisac cos wiecej jaki jest ten egzamin z rysunku co trzeba tam narysowac chcialalbym sie dostac na ach kra na UP w Poznaniu. jak cos to moje gg 4890665. inni jak cos wiedzia tez prosze o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
lstiti Re: Architektura krajobrazu 04.07.09, 13:18 > gdybym był dobry z fizyki i matmy to bym sie nawet nie zastanawiał i odrazu > poszedłbym na urbanistyke:D Na architekturze i urbanistyce nie ma za dużo matematyki i fizyki. Tak więc nie zastanawiaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginnies Re: Architektura krajobrazu IP: *.chello.pl 26.02.08, 16:26 A mógłby ktoś mi dokładniej wymienic te możliwości po architekturze i urbanistyce? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszkuje Re: Architektura krajobrazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 18:42 Czy znajdzie sie osoba ktora jest juz po albo w trakcie studiow arch. krajobrazu?Chcialabym porozmawiac i poradzic sie z gory dzikei gg 7978489 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: Architektura krajobrazu IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.08, 11:29 Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki jest poziom nauczania matematyki na tym kierunku? W sensie, czy jest jej dużo i czy bardzo ciężko zaliczyć. Strasznie się boję, że sobie z tym nie poradzę, ponieważ zawsze miałam problemy z matematyką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Architektura krajobrazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 21:35 ja studiouje architekture krajobrazu na UP we wrocławiu. wiadomo, ze matma tutaj jest na o iwle niższym poziomie niż byłaby na politechnice. a z tego względu iż nie otrzymujemy po 5 latach uprawnień architektoinicznych;/ tak czy inaczej na UP sa to studia inżynierskie a wiec matmy nie da sie uniknąc. nie jest jakas najgorsza ale super łatwa też nie. wiadomo zalezy jak sie trafi. wg pójdziesz na korki i powinno byc spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
malesiaa Re: Architektura krajobrazu 27.04.09, 11:47 Witam, czy jest ktoś kto jest na dwuletniej podyplomowej Architekturze Krajobrazu na Poznańskim UP? Jestem obecnie na Kształtowaniu Terenów Zieleni na tej uczelni ale chciałabym się przenieść od października na podyplomówke jako że mam już dyplom innej uczelni...ale chciałabym się dowiedziećkilku rzeczy...więc jeśli jest ktoś kto tam studiuje to proszę o kontakt gg 10991465 Odpowiedz Link Zgłoś
ak695 Re: Architektura krajobrazu 10.05.09, 16:34 A ja mam pytanie, czy chcac isc na achitekture krajobrazu konieczna jest umiejetnosc rysowania ?;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Architektura krajobrazu IP: *.216.95.46.dyn.user.ono.com 14.05.09, 18:49 nie.. kurde żonglowania Odpowiedz Link Zgłoś
diana_aa Re: Architektura krajobrazu 04.07.09, 10:13 hej:) a wiecie może czy po ukończeniu studium policealnego z tytułem technik architektury krajobrazu ma się uprawnienia do podpisywania się pod własnymi projektami, czy trzeba byc inżynierem lub zrobic jakieś inne dodatkowe uprawnienia? z góry dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
lstiti Re: Architektura krajobrazu 04.07.09, 13:26 Jeśli będziesz chciała projektować ogrody, to żadnych uprawnień nie będziesz potrzebowała. Odpowiedz Link Zgłoś
diana_aa Re: Architektura krajobrazu 04.07.09, 14:49 Dzięki;) teraz studiuję gospodarkę przestrzenną, juz na 4 roku, chciałam połączyc to właśnie z architekturą krajobrazu, bo zawsze zieleń, ogrody były mi bliskie, a jak to jest z tymi uprawnieniami w przypadku terenów zielonych np. w mieście lub przy jakiś blokowiskach? Odpowiedz Link Zgłoś
lstiti Re: Architektura krajobrazu 04.07.09, 15:46 Jeśli masz konto na goldenline to przejrzyj sobie ten wątek www.goldenline.pl/forum/architektura-krajobrazu/13602 I przy okazji jeszcze to bc.biblos.pk.edu.pl/bc/resources/CT/CzasopismoTechniczne_5A_2007/DrabinskiA/PrawneAspekty/pdf/DrabinskiA_PrawneAspekty.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunfly Re: Architektura krajobrazu IP: *.tktelekom.pl 02.11.09, 21:16 Mam pytanie, na którego odpowiedzi bardzo mi zależy. A mianowicie nie jestem pewna co i na jakim poziomie powinnam zdawać, aby dostać się na architekturę krajobrazu na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Za odpowiedzi bardzo dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
niki-niki10 Re: Architektura krajobrazu 03.11.14, 16:23 Może znajdziesz jakąś odpowiedź dla siebie też na tej stronie www.sztuka-krajobrazu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Architektura krajobrazu IP: *.146.198.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.03.18, 00:55 Polecam poszukać natchnienia na stronie mojeogrody.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś