Dodaj do ulubionych

Podwodne metropolie

IP: *.gemini.net.pl 21.07.09, 11:50
Hmmm, no to ciekawe, co z takich pomysłów będzie :) w sumie pomysł kosmiczny i ma wszystkie dane ku temu żeby się okazać strzałem w dziesiątkę. Koszta takich realizacji będą na pewno niebotyczne, ale wiadomo też że takie projekty tworzone są dla ludzi których stać na takie wydatki, a ich standard mieszkaniowy zaczyna się gdzieś na takim poziomie: www.domoklik.pl/oferta/sprzedam/mieszkanie/85249/mazowieckie-warszawa-bitwy%20pod%20rokitn%C4%85.html
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Podwodne metropolie IP: *.icpnet.pl 21.07.09, 12:05
      Wiadomo że i tak to nie powstanie na 100 % ale to jest w ogóle możliwe przecież ja jeszcze pamiętam film o podwodnym mieście gdzie było to czymś wspaniałm dla mnie lecz nie realnym
    • Gość: watcher Re: Podwodne metropolie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 18:35
      wole propozycje ossolinskiego ;p niewiem czy pownnismy sie wpierprzac w ta kraine. A tk osobiscie to...ludzie-tlenu!
    • Gość: Wac Re: Podwodne metropolie IP: *.umcs.lublin.pl 22.07.09, 10:10
      Hydropolis wyglada jak wzwiedziony czlonek.
    • Gość: Adi Re: Podwodne metropolie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 18:05
      Taki Bioshock
    • Gość: Atlas Re: Podwodne metropolie IP: *.cable.ubr11.shef.blueyonder.co.uk 23.07.09, 20:31
      @Adi:

wlasnie mialem napisac, ze taki Rapture nam sie szykuje 'ain't live in Rapture grand' :D
    • Gość: titta Re: Podwodne metropolie IP: *.botany.gu.se 24.07.09, 17:30
      Ciekawi mnie utrzymanie czegos takiego: a mianowicie co sie robi by okna nie zarastaly (kolonizacja przez glony irozne zwierzatka jest zwykle bardzo szybka).
    • Gość: Dziwka Re: Podwodne metropolie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 09:42
      podnieciłam się widokiem hydropolis...więcej takich i wszystko będzie na miejscu
    • Gość: człon Re: Podwodne metropolie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:23
      szkoda ze nie ma cie przy mnie tez sie podnieciłem
    • Gość: sam Re: Podwodne metropolie IP: *.cust.tele2.pl 30.07.09, 20:24
      Czas na hotel w ksztalcie biustu czy łona...
    • Gość: jeremi Re: Podwodne metropolie IP: *.ramtel.pl 31.07.09, 00:09
      wszak to ch...
    • Gość: ja Re: Podwodne metropolie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 23:20
      z zewnątrz porażka ale...mieskzanie w czymś takim mogłoby być ciekawe:)ładne widoczki;P
    • swan_ganz Re: Podwodne metropolie 30.08.09, 15:55
      "Hydropolis wyglada jak wzwiedziony czlonek."

a z czym Wac-ek kojarzy ci się np; zwykły ręcznik kapielowy?
    • james.00 Re: Podwodne metropolie 30.08.09, 16:10
      All good things of this Earth flow into the city
    • Gość: andriu Re: Podwodne metropolie IP: *.range86-154.btcentralplus.com 30.08.09, 17:00
      mam nadzieje,ze nigdy do tego nie dojdzie.za duzo srodowiska naturalnego czlowiek zniszczyl tylko dlatego,ze bogaci chcieli miec kolejna rozrywke.Czlowiek zostal stworzony po to,by zyc na ziemi.Gdyby mial zyc pod woda,zamiast pluc mialby skrzela.
    • Gość: Pan grillowy Re: Podwodne metropolie IP: *.aster.pl 30.08.09, 18:19
      Nie piszę się na to. Nie ma jak zorganizować grilla w naturalnym otoczeniu:)
    • Gość: bas Re: Podwodne metropolie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 18:20
      ej, a co z rafą!!! kto sie na to zgodzil
    • Gość: gos Re: Podwodne metropolie IP: 77.231.22.* 30.08.09, 18:43
      Zgadzam sie z andriu. Czy wszytsko co piekne i naturalne musimy zniszczyc??
    • nz Re: Podwodne metropolie 30.08.09, 20:17
      "Czlowiek zostal stworzony po to,by zyc na ziemi.Gdyby mial zyc pod woda,zamiast pluc mialby skrzela."

Skoro czlowiek zostal stworzony jako malpa z kciukami.
      Powinnismy teraz siedziec na drzewie wyluskujac wspolmalpie insekty? :)))
      NZ
    • Gość: laama blues Re: Podwodne metropolie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 21:15
      Eeeeee tam 100 gramów węgorza za 100 zł i tak lepiej smakuje w towarzystwie taksókarzy i malarzy na Balic Riviera...no nie?

• Gość: goral Re: Podwodne metropolie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 23:21
      dawniej ludzie trzymali w domach akwaria zeby ogladac rybki, teraz rybki ogladaja ludzi w takim czyms... gdzie ten swiat zmierza?
    • Gość: klele Re: Podwodne metropolie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 00:53
      Co za syf. Człowiek, to największy szkodnik ziemski. Sami zniszczymy te planetę, florę, faunę. Byle uciułać więcej forsy. Nie szanujemy niczego. Kiedy przyjdzie opamiętanie? Pewnie wtedy, gdy bedzie za późno.
    • Gość: hmm Re: Podwodne metropolie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 08:18
      @goral
      Taki szybki rewanż. wreszcie rybki pooglądają sobie ludzi i zaczną ich karmić planktonem.
    • badziewiak66 Re: Podwodne metropolie 31.08.09, 10:24
      Czas zacząć takie prace. Przyszłość oznacza zejście pod wodę. Duuużą wodę. Technologia pozyskiwania tlenu z wody stoi już za progiem. Wszystko w przyszłości będzie z wody. I żywność i energia. Pamiętacie jak klonowano Riplay ( OBCY ) ? Też w wodzie. A może przypominacie sobie jak leczono Skywalkera ? W wodzie ! Dobry sposób na pozbycie się zagrożenia sepsą. Nadciąga wielowiekowa dominacja oceanów. Czas wrócić do źródła. WATER WORLD.
    • Gość: Grzesiu Re: Podwodne metropolie IP: *.pools.arcor-ip.net 31.08.09, 13:05
      projekty i zdjecia wygladaja swietnie i estetycznie, ale cieszylbym sie, jakby ludzie chociaz pod woda dali naturze troche spokoju...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka