Dodaj do ulubionych

Biologia!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 11:45
Jak oceniace poziom trudności z biologii po próbnej maturze? Ja się
spodziewałam czegoś innego, teraz już wiem w jaki sposób się uczyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: offca Re: Biologia!!! IP: *.net.pl 12.12.04, 00:59
      ja się przeraziłam nieco jak dostałam arkusz ale jest spoko 70% czyli tyle ile
      najlepsi uczniowie w biologicznej klasie (jak jestem w humanistycznej)
    • Gość: klaudia Re: Biologia!!! IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 09:16
      Widzę że coś mało na tym forum miłośników biologii jak to mówi moja
      nauczuczycielka Co do matury to pisałam tylko poziom rozszerzony i wcale nie
      wydawalo mi sie że był taki trudny Duzo pytań na myślenie było Biologia wypadla
      zdecydowanie najlepiej na moim fakultecie obok chemii i fizyki Srednia była
      ponad 76%
      • Gość: karolcia Re: Biologia!!! IP: *.4web.pl 15.12.04, 17:23
        no, mówia ze zdawac biologie na maturze to samobojstwo... mnie czeka to za rok,
        rozszerzony bo jestsm w biolchemia, druga klasa a na moich połkach ksiazki sie
        nie mieszcza.. nie wiem jak sie tego nauczyc. a co do maturki, nie byla trudna,
        trzeba myslec, ale jak na moj gust za duzo z takich reakcji chemicznych i
        metabolicznych, lepiej pieprznac zwierzatka :)
        • Gość: natchniuza Re: Biologia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 18:11
          Nie zgodze sie, ze to samobojstwo. Ja jestem w klasie jezykowo-humanistycznej.
          Kiedy wybieralam ten profil, byla mozliwosc zdawania na maturze jezyka
          polskiego i dwoch jezykow obcych. Tak chcialam zrobic. Potem przepisy sie
          zmienily niestety. jesli chodzi o moje przyszle studia, to przy rekrutacji
          liczy sie jedynie polski i angielski, a ze musialam wybrac jakis trzeci
          przedmiot, to wybralam biologie. Wydaje mi sie najprostsza ze wszystkich do
          wyboru (na poziomie podstawowym przynajmniej). I nie obawiam sie, ze nie zdam.
          Moze nie bede miala jakiegos powalajacego wyniku, bo prawie w ogole sie tej
          biologii nie ucze, ale na 70% licze. Biologia jest naprawde prosta :-)
          • Gość: karolcia Re: Biologia!!! IP: *.4web.pl 17.12.04, 19:21
            niezaprzeczam ze na pozniomie podstwowym jest prosta.... na podstawowym wiedza
            jest z zakresu typu "skąd sie biorą dzieci"... rozszerzenie to juz jak na
            studiach.... tyle materiału, tyle pojec, reakcji, logicznego myślenia,
            nazewnictwa... ah szkoda gadac, po protu jest wielka przepasc pomiedzy tymi
            poziomami, ale i tak zdaje rozszerzenie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka