Dodaj do ulubionych

nieprawidłowości??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:23
czy zdażyły sie w waszych szkołach jakieś nieprawidłowości?? i nie chodzi mi
o takie jakieś biurokratyczne tylko czy zauwazyliście zeby ktoś miał
przecieki? bo w mojej szkole ja to zauważyłam- niektóre osoby miały
zadziwiajaco precyzyjne ściagi na tematy....a czy pozwalali u was sciagać? bo
u nas tak...
Obserwuj wątek
    • Gość: ałbaa Re: nieprawidłowości?? IP: 62.233.190.* 05.05.05, 21:25
      nie pozwalali ale pan czytał gazete a Kolezanka która nie potkresliła tematu
      wróciła sobie by go podkreslic...
    • Gość: jkj Re: nieprawidłowości?? IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 05.05.05, 21:26
      no co ty u nas nic zadnych sciag masakra
    • Gość: koko Re: nieprawidłowości?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:44
      no u mni ekolega wyszedł po maturze i wyjął pomniejszone wydrukowane
      wypracowanie na temat 2 fajnie co?a miało być tak pieknie...
    • Gość: dddddddddddddddd Re: nieprawidłowości?? IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 22:03
      u mnie mozna było ściągnąc ,nawet dyrwktorka zobaczyła kolesia ze ściągami(pod
      koniec)i tylko rzekła do niego tymi słowami:,,Ty ,schowaj to,myślisz,ze ja nie
      widzę?! Mam ci zabrac arkusz na koniec?". Ogólnie to sala była dosyc duża więc
      ci co siedzieli na końcu mogli spokonie ściągać ,jeśc,pić, nawet laptopa sobie
      rozłożyć,tylko że czasami trzeba było się kryc ,bo chodzili.
    • Gość: Kasjopea złamanie procedur egzaminacyjnych IP: 62.233.145.* 06.05.05, 19:53
      W jednym z ogólniaków w Stargardzie Szczec. pozwolono maturzystom na zmianę
      planu prezentacji ustnej z polskiego. Chodzi tu konkretnie o to, że mogli oni
      zrezygnować w planie z podania literatury przedmiotu oraz informacji
      dotyczących materiałów pomocniczych, a ponadto całość napisana miała być
      czcionką nr 10, mimo wyrażnych sugestii OKE, że powinna to być 12. Ten prosty
      zabieg sprwił, że uczniowie tej szkoły mogli na egzaminie ustnym korzystać z
      planu formatu A-4 zawierającego dużo więcej miejsca na zapis plnowanej
      wypowiedzi. Moim zdaniem mieli około pół kartki z tzw. odzysku. Moja polonistka
      tłumaczyła nam jak krowie na rowie, że to co podane jest w "Informatorze
      maturalnym" jest święte i niepodważalne!! W całej Polsce wszyscy mieli mieć
      plany wg tego samego wzoru, opublikowanego właśnie w "Informatorze". I co? Ano
      psińco!!! Okazuje się po raz kolejny, że w tym chorym kraju prawo jest dla
      równych i równiejszych. Jakiekolwiek odstępstwa od ogólnych zasad to już
      złamanie procedur egzaminacyjnych. Ja też chciałabym mieć na swojej kartce
      więcej miejsca na zapis dotyczący samej prezentacji, ale miałam tylko niecałe
      pół kartki, bo reszta dotyczyła bibliografii literatury podmiotu, przedmiotu i
      materiałów pomocniczych. Żałosne jest tylko to, że to właśnie tacy
      pseudodyrektorzy i pseudopoloniści jak w stargardzkim liceum mają kształtować
      nasze morale i poszanowanie dla prawa.
      • Gość: xxx ;) Re: złamanie procedur egzaminacyjnych IP: *.opticom.pl 06.05.05, 20:08
        a w jednej szkole to w ogole plan prezentacji mozna bylo robic bez bibliografii
        na tej kartce, tylko cala A4 przeznaczyc na wnioski, o ! :)
        • ettelie Re: złamanie procedur egzaminacyjnych 06.05.05, 22:01
          > a w jednej szkole to w ogole plan prezentacji mozna bylo robic bez
          bibliografii
          > na tej kartce, tylko cala A4 przeznaczyc na wnioski

w jednej??? w każdej można było mieć tylko plan prezentacji na jednej kartce,
          bibliografii w ogóle nie trzeba było

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka