Dodaj do ulubionych

Historia sztuki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:50
To był koszmar, dziwaczne pytania , nie spodziewałam się łatwych arkuszy ale
nie takie. Był masakrycznie. Modlę sie żeby zdać. Byłam tez na rozszerzonym i
szczerz mówiąc był prostrzy i lepszy. Obawiam się stwierdzenia że zdam
rozszerzony a podstawowego nie. Ratynku napiszcie jak wam poszło. Czy tylko
ja tak myślę?? :(
Obserwuj wątek
    • Gość: ASIA :) Re: Historia sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:57
      no słuchaj Mała, przykro mi to mówić, ale to był bardzo prosty arkusz. chociaż
      nie mówię, że nie zrobiłam błędów - owszem mam pare... ale naprawdę myślę, że
      przesadzasz i będzie OK. trzymaj się!!!
      • Gość: brzoskwinija zgadzam sie z asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 10:42
        jasne ze byl prosty, ja spodziewalam sie Bog wie czego (np historia probna byla banalna- prawdziwa: kosmos) bowiem historia sztuki probna latwa nie byla, spodziewalam sie zatem czegos o niebo trudniejszego i cO? Smialam sie widzac pytania odnosnie intarsji czy litografii;) Komedia, prawda? Przyznaje racje Asience, poniewaz naprawde moglo byc duuuuuuuuuzo gorzej. Oczywiscie mam bledy. I to sporo, napewno stracilam jakies 20% bo nigdy nie wiadomo czego chcial klucz (np przy nike z samotraki + kroczącym) Pozdrawiam i nie zalamujcie sie:)
      • Gość: Mała Re: Historia sztuki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:26
        Wiecie co teraz jak już wydrukowałam sobie arkusz i napisałam odpowiedzi to
        stwierdzam że nie mam aż tyle błędów co muślałąm. Myślę że jednak nie będzie
        tak najgorzej.A co do kierunku studiów to tez się wybierałąm na historię sztuki
        ale teraz zastanawiam sie czy mam jakieś szanse Będzmy dobrej myśli:)
    • Gość: iskierka Re: Historia sztuki IP: *.inds.pl / *.inds.pl 23.05.05, 20:58
      Mi tez strasznie poszło uczyłam sie całkiem innych rzeczy niz
      były...........Strzelałam normalnie większosc pracy, straszne to było......
      • Gość: kajot Re: Historia sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:05
        niezgorzej, osobiście liczę na pułap +-80%. a pytania były elementarne raczej.
        • Gość: YoLa Re: Historia sztuki IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 23.05.05, 22:02
          zgadza sie, probna (ktorej nie pisalam) byla trudniejsza. matura raczej
          sympatyczna, chociaz na pewno na pare hakow sie zlapalam :) WAKACJE! :)
    • Gość: dziad Re: Historia sztuki IP: *.icpnet.pl 23.05.05, 22:06
      Mnie tez arkusz1 wydawał się prosty ... ackzolwiek tez mam błedy:P ale
      stzelania było niewiela, a i tak intuicyjne ponoc było dobre.
      Rozsszerzony...mysle ze poslzi nam na reke. Temat2 był bardzo ogolny :)
      Ciesze sie, bo pisałam tez historie....a ta nie była łatwa i w ogóle posżł ami
      fatalnie...tutaj tez mysle cos o 80% :) OBY
      • Gość: yavanna Re: Historia sztuki IP: 158.75.130.* 24.05.05, 10:46
        wg mnie próbna była prostsza, na tej był dziwny poziom niektórych rzeczy. np
        między Memlingiem a Witem Stwoszem jest raptem 7 lat różnicy- a ponoć nie
        mieliśmy się uczyć dat.albo te grafiki, spoza kanonu, co najmniej 2 raczej
        nieznane. co daliście w pierwszej? Goya, Daumier? a w drugiej?
        była absolutnie do zdania, ale maxa będzie mieć trudno. szacuję się na ok. 70%,
        zależy jak będą punktować zadania w których jest np.9 przykładów na 10 czy coś.
        • Gość: jd no właśnie IP: 80.51.181.* 24.05.05, 10:50
          no własnie jak to mialo byc? ja wpisałam wita, giotta, masaccia, mamlinga i
          breugla. mam nadzieje ze bedzie dobrze, bo niektóre zadania byly porąbane,
          a niektóre banalnie proste. pozmion był zróznicowany ale przeciez to ma byc
          przepustka na studia, wieć nie rzuca jakiegos prostego badziewai. aaa ! i ta
          rzezba do porównania przy Nike, co to było? nie miałam pojęcia:). i przy tych
          grafikach takie 3 kreski na krzyz z facetka z dupą, kto to był ? czekamy na
          klucz.
          • Gość: Lilice Re: no właśnie IP: *.kl / 80.50.214.* 24.05.05, 11:00
            Ta rzeźba to była: "Jedyna forma ciągłości w przestrzeni" Boccioniego. Ta druga
            krafika z "czterema kreskami na krzyż;) " to był Picasso. Zastanawiam się nad
            pierwszą, wydaje mi się, że to Goya. Narobiłam trochę drobnych błędów... Np.: w
            podkreśleniu tych budowli gdzie był kościół Sakramentek, itd. mam dobrze dwie a
            trzecią niestety źle. Ciekawe jak to będą punktowali. I wiem, że zrąbałam to
            zadanie z podkreśleniem artystów tworzących w XX - leciu międzywojennym. Trochę
            takich głupich błędów pewnie jeszcze się uzbiera...
            • Gość: kjurcze Re: no właśnie IP: 80.51.181.* 24.05.05, 11:05
              pierwszą grafike tez Goyą podpisałam, to nie mógł być Picasso, odrzuciłam taka
              opicę po twarzy, on nigdy takicg twarzy nie rysował!
              • Gość: Lilice Re: no właśnie IP: *.kl / 80.50.214.* 24.05.05, 11:09
                Sorry, ta druga to był Rembrandt ;) Ta trzeci Picasso. Najpierw myślałam, że
                Matisse ale zwróciłam uwagę na twarz narysowanej kobiety. Identyczny jak na
                "Guernice". A z resztą, kto ich tam wie? ;)
                • Gość: zos grafiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:16
                  drugiej nie znalam ale "poczułam" kilimat rembrandta i go wpisalam! a przy
                  trzeciej wpisalam matissa...zarys tej kobiety zupelnie jak w jego poznych pracach.
                  Pierwsze pare stron bylo banalne! ale niektore zadania kosmiczne (np to z
                  literatami!!!). Spodziewalam sie bardziej oczywistych przykladow - takich jak na
                  probnej ktora byla straaaaaaaaaaaasznie latwa

licze na 70-80%
                  • Gość: yavanna Re: grafiki IP: 158.75.130.* 24.05.05, 11:44
                    myślę że te grafiki właśnie były głównie na rozpoznanie stylu, bo nie dali
                    takich znanych (prócz Durera), trzeci był Picasso - widziałam jefgo jedną pracą
                    z takimi twarzami!
                    literaci byli prości, każdy po 7 razy wymieniony u Osińskiej...i w ogóle dobrze
                    że dużo zamkniętych....
                    aha, kolejność artystów jest następująca:
                    Giotto, Masaccio, Memling, Stwosz, Bruegel (za nowym leksykonem pwn :)) - co
                    wyście się tak naparli, że Giotto był późno?on się w 1266 urodził (Bruegel chyba
                    w 1510 czy coś)
                    a wogóle między Memlingiem a Stwoszem 7 lat różnicy-mieliśmy się niby dat nie
                    uczyć.
                    • Gość: a picasso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:31
                    • Gość: askaaaaaaaa picasso!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:32
                      3 grafika to na bank byl picasso spojrzcie tylek tej babeczki i podwinieta noge.
                      to tyle.pzdr!
    • Gość: kate Re: Historia sztuki IP: *.xtreme.net.pl 24.05.05, 13:27
      masz racje!!!!!!!!!!! rozszerzony lepszy niz podstawa, choc ja nie wykonałam
      dokładnie polecenia i nie porównałam rozstrzelania i przysięgi, bo skoro
      pisałam o tam poprzednie zadanie to wydało mi się to bez sensu. cuż... myliłam
      się.
      pozdrawiam, nie może być tak żle!!!!!
      • Gość: kjurcze Re: Historia sztuki IP: 80.51.181.* 24.05.05, 13:31
        mi rozszerzony jakąs taką satysfakcję dał, podstawowy zalicze ale nie mam
        pojęcia na ile, dopóki nie zobacze klucza. kurcze, licze na conajmniej 55 %.
        • Gość: kate Re: Historia sztuki IP: *.xtreme.net.pl 24.05.05, 13:35
          upsss, dla mnie grafika była matissa, ale czyzbym kollejnośc miało ok!? jak miło
    • Gość: valhala Re: Historia sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 13:43
      dla mnie rozszerzony byl zdecydowanie latwiejszy.Z podstawowego licze na co
      najmniej 60%. Nie jest to chyba rewelacyjny wynik ale i tak sie ciesze ze w
      ogole zdam...strasznie panikowalam przed tym egzaminem bo na biol-chemie
      niestety nawet podstawowe informacje z historii sztuki nie zostaly przekazane
      uczniom :) a na uczelnie na ktora sie wybieram i tak sa egzaminy wstepne i
      matury nie biora w ogole pod uwage :P
    • Gość: eskimos Re: Historia sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:00
      dlamnie też rozsz było łatwiejsze:( a pods. to nie było to trudne ale moze jak
      bym się uczył a nie na żywioł :) pozdro
    • Gość: bebe Re: Historia sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:38
      wraz z wyjsciemz matury otrzasnelam sie ze zludzen ze dostane sie na wymarzony
      kierunek-wlasnie historie sztuki. :( nietstety, malarstwo polskie i sztuka
      wszpolczesna to moja pieta achillesowa wiec bylo nie z acikawie :/
      • Gość: pati Re: Historia sztuki IP: 195.117.171.* 25.05.05, 18:25
        może nie będzie aż tak źle...a znalazłaś może odpowiedzi...tak jakby nikt nie
        chciał wiedziedzieć jak napisał....buu..wszystkie inne przedmioty były..a
        historia sztuki ni huhu cholera...:(
        • yavanna86 Re: Historia sztuki 29.05.05, 17:20
          ja się,mkurczę,tylko boję że oni będą jakoś dziwnie te wypracowania oceniać...bo
          pisało mi się miło i na temat, ale pierwszy raz w życiu może być kopsnięty :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka