Dodaj do ulubionych

Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe

19.06.07, 00:18
Ktoś sie wybiera do takich szkół?? Ogólna opinia o takich szkołach nie jest za
dobra, nie wiem dlaczego, bo przecież na niektórych kierunkach można uzyskać
tytuł inżyniera.
Obserwuj wątek
    • Gość: cayra Re: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe IP: *.olsztyn.mm.pl 19.06.07, 13:19
      Ja sie wybieram do Piły na pielęgniarstwo i niewiem dlaczego sądzisz,że jest zła
      opinia o tych szkołach... Ja nic takiego nie słyszałam...
      • zona_na_lesnika Re: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe 19.06.07, 14:08
        A Ty przypadkiem nie masz na myśli szkół 'NIEpaństwowych'??
        • dib00 Re: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe 19.06.07, 14:20
          Szkoły niepaństwowe, a Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe to nie to samo.
          • zona_na_lesnika Re: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe 19.06.07, 14:25
            no tak NIE TO SAMO! dlatego się pytam, czy przypadkiem mu się nie pomyliło i nie
            miał na myśli szkól niepaństwowych
            • Gość: konradk161 Re: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe IP: *.sieci.fonet.pl 19.06.07, 14:29
              Mam na myśli szkoły państwowe wyższe szkoły zawodowe, które są uważane przez
              niektóre osoby za bardzo słabe. Słyszałem taką opinie, że idą tam tylko osoby,
              które nigdzie indziej sie nie dostały i mają bardzo słabe wyniki z matury.
              • dib00 Re: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe 19.06.07, 14:40
                Takie szkoły są zazwyczaj w średnich miastach, większość jednak wybiera
                popularne, znane uczelnie np. w Warszawie, Wrocławiu, itd. Dlatego progi są tam
                dość niskie. Co do poziomu nauczania - niewiele o tym wiem. Ale jeden mój kolega
                nie musi się zbytnio męczyć, by zaliczyć rok w jednej z PWSZ.
    • Gość: Aga Re: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe IP: *.chello.pl 19.06.07, 16:29
      Tytuł inżyniera to nie wszystko, liczy się jakość tego wykształcenia, a w PWSZ
      poziom jest dość niski (braki kadrowe, niski poziom studentów).
      • Gość: asiulek Re: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:03
        wiecie co czytam co wy tu wypisujecie i normlanie .... nc ....
        jezeli poziom wg was w pwsz jest niski to ja nie wiem jaki wg was jest wysoki.
        a panstwowe szkoly napewno sa wiecej warte niz prywatne, w ktorych nie
        ukrywajmy ze latwo kupic sobie zaliczony semestr...
        porownajmy to do sluzby zdrowia.. idziesz do prywatnego lekarza, dajesz w lape
        i masz zwolnienia na jak dlugo chcesz chcesz, panstwowy tak szybko ci nie
        wypisze .porownanie moze kiepskie ale i hope so skloni was troche do pomyslneia
        nad tym jakie bzdury tu wygadujecie... oby was w ogole przyjeli do pwsz skoro
        przyjmuja prawie tylko tych ktorzy sie nigdzie indziej nie dostana ....
        • Gość: konradk161 Re: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe IP: *.sieci.fonet.pl 19.06.07, 18:34
          Spokojnie, ja też uważam, że nie są to złe szkoły, tylko słyszałem takie opinie
          i chciałem dowiedzieć się co sodzą o tym ludzie z tego forum.
          • Gość: n. Re: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe IP: *.tktelekom.pl 19.06.07, 18:48
            nie wiem czy mozna tak generalizowac. Wiem natomiast, ze PWSZ w raciborzu jest fatalny pod wzgledem poziomu studentow. przekonalam sie na wlasnej skorze w tym roku i pomimo na prawde dobrej kadry [przynjamniej z przedmiotow praktycznych] zrobie w tym roku wszystko by dostac sie na uniwersytet...
            • Gość: duśka Re: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 19:44
              czy to PWSZ czy uniwerek tytuł ten sam!
              inna tylko randa (no i kadra)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka