Dodaj do ulubionych

Bład rzeczowy-pytanie

05.05.08, 22:43
Pomylilem nazwisko Izabeli. Napisałem ze nazywa się ona Stawka zamiast Łecka. Mało tego napisałem ze Wokulski ma na imie Tomasz a nie Stanisław. Czy przez to moge mieć jakieś duże problemy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: Bład rzeczowy-pytanie IP: *.chello.pl 05.05.08, 22:52
      No trudno mi uwierzyć, że można aż takie błędy zrobić... Ale jeśli naprawdę
      zdarzył Ci się taki ekstremalny przypadek, to po prostu stracisz punkty, nie
      musisz się obawiać, że "skreślą" Ci maturę czy coś w tym rodzaju.
      Pozdrawiam.
      • Gość: m Re: Bład rzeczowy-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 22:55
        zalęży jak twoja praca wygląda całościowo, bo te błędy rzeczowe są
        już poważne i wskazują na nieznajomość treści utworu
        • Gość: Ola Re: Bład rzeczowy-pytanie IP: *.chello.pl 05.05.08, 23:00
          Mi sie wydaje, że to prowokacja, bo jak pisałam trudno uwierzyć mi w takie błędy ;]
          • roman1239 Re: Bład rzeczowy-pytanie 05.05.08, 23:03
            zadna prowokacja...
            • Gość: lilith Re: Bład rzeczowy-pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 23:07
              zasada jest taka ze jesli w pracy wystapi blad rzeczoey nie uznaja ci akapitu w
              ktorym on wystepuje...dlatego wazne jest zachowanie ukladu pracy, czyli robienie
              akapitow... jesli akapit zawiera blad rzeczowy,sowa z akapitu nie licza sie do
              calosci, gdyz nie jest on brany pod uwage...jesli zabraknie ci liczby slow cala
              praca nie jest sprawdzana...
              • roman1239 Re: Bład rzeczowy-pytanie 05.05.08, 23:10
                no a jeśli moja praca posiada 3 akapity? wstep, rozwinięcie i zakonczenie? to skreśla mi 95% pracy?
                • a.ciosanska Re: Bład rzeczowy-pytanie 05.05.08, 23:12
                  No ja nie słyszałam o tym, o czym pisze lilith.
              • Gość: Autorytus Re: Bład rzeczowy-pytanie IP: *.tktelekom.pl 05.05.08, 23:38
                Ja także mam pytanie co do błędu, gryzie mnie to strasznie:
                Napisałem w analizie fragmentu, iż Łęcka dała część pieniędzy z serwisu aby jej
                ojciec w karty powiększł tą sumę (nie słowo w słowo ale mniej więcej tak to
                wyglądało). Czy jest to poważny błąd? Reszta pracy była merytorycznie poprawna
                • radio.active Re: Bład rzeczowy-pytanie 06.05.08, 00:02
                  Nie wiem, co masz na myśli mówiąc "duży". Jeśli chodzi o punkty jakie przez to
                  stracisz, to wszystko zależy, jak to jest określone w kluczu, bądź dobrej myśli.
                  • Gość: olllllaaaaa Re: Bład rzeczowy-pytanie IP: *.chello.pl 06.05.08, 00:47
                    spokojnie! pisałam w tamtym roku :) mój zacny sąsiad napisał m.
                    innymi że matka Justyny z granicy była zawodową dziwką :) a ja
                    napisałam ze justyna i elżbieta to siostry .. sporo takich
                    dziwności było :P Paradoksalnie zdaliśmy my i cała reszta
                    takich " odkrywców " bardzo dobrze :) Pamiętam jak straszyli też
                    na hist. i co :) i nicto z tego nie było prawdą
                    • Gość: xyz Re: Bład rzeczowy-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 06:25
                      a ja mam pytanie: czy w zad. gdzie było wypisać zabiegi można było napisać(czy nie jest to błędem): użycie wykrzyknień, uzycie pytań retorycznych? pozdrawiam
                • Gość: Autorytuss A co sądzicie o tym? IP: *.tktelekom.pl 06.05.08, 07:30
                  Ja także mam pytanie co do błędu, gryzie mnie to strasznie:
                  Napisałem w analizie fragmentu, iż Łęcka dała część pieniędzy z serwisu aby jej
                  ojciec w karty powiększł tą sumę (nie słowo w słowo ale mniej więcej tak to
                  wyglądało). Czy jest to poważny błąd? Reszta pracy była merytorycznie poprawna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka