Dodaj do ulubionych

luxury accomodation?

IP: 212.122.214.* 06.05.05, 17:07
zastanawialam sie nad tym zadaniem prawie do samego konca bo nie wiedzialam
czy hotel B czy A, w koncu wybralam B, czyli ten ktory mial kolorowy
telewizor, telefon i lazienke a nie A gdzie bylo tylko ze swietne costam ale
nicdokladnego, czy ktos moze mi powiedziec
DLACZEGO TO B JEST ZLE??
Obserwuj wątek
    • Gość: Esesjot Re: luxury accomodation? IP: 62.141.240.* 06.05.05, 17:10
      tesh sie włąśnie nad tym zastanawiam. Bo w A tylko comfort był wymieniany, a
      dla mnie luksus to był w B :D
      • olcialz Re: luxury accomodation? 08.05.05, 17:06
        to juz nie wazne kto jak ma bo i tak sie nic nie zmieni...
        3ba tylko spytać tych co to układali- jaki cel miało to zadanie? sprawdzenie
        rozumienia? chyba nie ... a może chodziło o to kto lepiej strzeli??
        • Gość: ergh Re: luxury accomodation? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 17:51
          tego wlasnie nie lubie w niektorych zadaniach z anglika (ogolnie jak robilam
          sobie w domu przykladowe arkusze), ze czasami rozumie sie niby kazde slowo, niby
          nawet cale zdania sie umie przetluamczyc... a nawet po polskun ie dojdziesz,
          ktora odp jest najlepsza
      • Gość: jf Re: luxury accomodation?//high standard.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:26
        no wlasnie, high standard to nie znaczy na pewno luxury accomodation, tak jak
        ktos wczesniej winnym poscie wspominal, ze to jest bardziej haslo reklamowe niz
        okreslenie accomodation, przeciez dalej nie bylo wymieniane co w tym hotelu
        jest takiego o tak wysokim standardzie..
    • Gość: Daniel Re: luxury accomodation? IP: 81.6.129.* 06.05.05, 17:11
      Cale to zadanie to pomylka,mi pasowaly wiele odp. wypisalem sobie i postawilem
      na jeden,weedlug tego co jest w necie mam zle,ale ja uwazam ze taka opcja tez
      moze byc...eh ja napisalem D B B A B C A D (zad.3. poziom:podst)
    • Gość: OK Re: luxury accomodation? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.05.05, 17:11
      TV i telefon w pokoju hotelowym to luksus? LOL
      • Gość: esesjot Re: luxury accomodation? IP: 62.141.240.* 06.05.05, 17:15
        W prównaniu z tym, że w pozostałych nie ma i że luksusem np w innym hotelu jest
        ogrzewanie, to tak.
        • Gość: zaszokowana Re: luxury accomodation? IP: *.visp.energis.pl 06.05.05, 17:56
          czy to,ze bedziemy niemile rozczarowani nie spelnionym oczekiwaniem oznacza
          luksus?! juz nic z tego nie kumam.....
          • Gość: .... Re: luxury accomodation? IP: *.eltronik.net.pl 09.05.05, 14:12
            "traveller quite rightly expects the highest standards of quality and comfort.
            at the Dove you are UNLIKELY TO BE DISAPPOINTED"
            co oznacza ze NIE BEDZIESZ ZAWEDZIONY!!
      • Gość: shecat Re: luxury accomodation? IP: 212.122.214.* 06.05.05, 17:15
        uno: w wiekszosci hoteli naprawde tego nie ma ( w ** i *** gwiazdkowych czesto
        tak bywa, a wyzej to juz chyba luxury?)
        secundo: w A nie bylo mowy o accomodation tylko jakies niekonkretne zdanie.
      • Gość: k Re: luxury accomodation? IP: *.brewet.pl / 80.50.169.* 06.05.05, 17:18
        luxus chyba wiaze sie z wyposarzeniem? w D bylo ogrzewanie LOL:] naatomiast w A
        bylo duzo fajnych rzeczy ;P a to ze gdzie jest wysoki standard to nie znaczy ze
        jest luxus :P
      • Gość: ergh Re: luxury accomodation? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 17:53
        przyznam sie... powinnam nie myslec o tym zadaniu w polskich standaradach :D bo
        dla mnie Polki tv, prysznioc i telefon toluksusy i ful wypas, nigdy w takim
        hotelu nie bylam... a na zachodzie to pewnie standard :/
        • ggaazzeettaa Re: luxury accomodation? 08.05.05, 18:37
          Bzdura!Highest comfort to nie luksus!Zobaczcie ten hotel,jest badziewny Luksus
          to cos innego Zadanie do anulowania!Piszcie protest!
          www.visithotels.com/london/more.asp?hid=95
    • Gość: keyla Re: luxury accomodation? IP: *.brewet.pl / 80.50.169.* 06.05.05, 17:14
      wlasnie ja tez zasnaczylam tam B wydawalo mi sie ze w tej czescie bylo wlasnie
      luxusowe wypsarzenie jakiej tv tel czy cos jeszcze , natomiast w A jest tylko o
      wysokim standardzie ... niby dwa pasuja, ale klocilabym sie ktore bardziej
      • Gość: słonko Re: luxury accomodation? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 18:06
        też mam B i zdziwię się jak będzie inaczej!!
      • Gość: jf Re: luxury accomodation?//hyhy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:28
        wychodzi na to, zeniestety dalismy sie zlapac, bo to pytanie bylo jakies
        dwuznaczne. powinni po prostu w kluczu miec do uznania dwie odp. i by bylo
        wtedy odpowiednio..
    • Gość: Tom Re: luxury accomodation? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:19
      "(...) expects the highest stardards of quality and comfort. At the Dove YOU ARE
      UNLIKELY TO BE DISAPPOINTED". Jeśli więc oczekują wysokich standardów i
      komfortu, a w hotelu Dove nie zawiodą się, to ten hotel musi oferować "luxury
      accommodation" IMHO.
      • Gość: shecat Re: luxury accomodation? IP: 212.122.214.* 06.05.05, 17:22
        komfort i jakosc to zakwaterowanie? dla mnie nie jest to specjalnie oczywiste :/
        natomiast w B sa doprawdy komfortowe akomodacyjne stuff.nadal sie kloce.
    • Gość: nachbet to nie tak:P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:23
      W A nie bylo mowy o "wysokim standarcie" ale o "najwyzszym standarcie" a to
      zasadnicza roznica. Dlatego zaznaczylam A, ALE... potem skreslilam, bo jak
      zobaczylam TV, telefon i takie inne w B, to chociaz doskonale zdaje sobie
      sprawe ze to zaden luksus, to pomyslalam: "przeciez na podstawowym to wszystko
      podaja wprost, zeby ci co nie wymiataja po angielsku najlepiej jakos to
      napisali". I teraz w koncu nie wiem czy dobrze wydedukowalam...
      • Gość: kamper Re: to nie tak:P IP: *.net / 212.160.152.* 06.05.05, 17:39
        moim zdaniem jest to A bo pojawia sie tam zwrot "The highest" co jest
        synonimiczne do "luxury", <lol> :P pozdro
    • Gość: bemyguest Re: luxury accomodation? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:44
      zaznaczyłem A i prawdę mówiac nawet nie przyszło mi do głowy, że może to być B.
      Gdybym miał wybierać jeszcze raz, dalej obstawałbym przy A.
      • Gość: shecat Re: luxury accomodation? IP: 212.122.214.* 06.05.05, 18:02
        dno wklesle ta cala matura lipa. najgorsze ze jestes poziom walniete CAE a z
        niektorymi rzeczami masz problemy - jak to na poziomie pdst.
        chyba za trudna zrobilo to cke mature. co z ludzmi ktorzy nigdzie nie chodza
        dodatkowo?
        wracajac do problemu hoteli, nikt mnie nie przekonal ze to A a nie B i nie
        przekona juz.
    • Gość: Bełchatów Tu jest cała prawda o IP: *.pl / 80.48.247.* 06.05.05, 17:48
      CKE-oni są poje...ni, dają niejednoznaczne odpowiedzi i teraz ty biedny musisz
      się martwić co wybrać-czy highest it's the same as luxury or sth like that- dla
      mnie to paranoja-bo to angielski już nie jest napewno, zaznaczyłem A- i pewnie
      tak bedzie w kluczu-ci co zaznaczyli inaczej-mają pecha-ja też mam bo w 5.1 mam
      D
    • Gość: ziom Re: luxury accomodation? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 18:07
      tez mam B. poza tym "the highest standard of quality & comfort"
      moze dot. chocby kanapy na recepcie :P. a w "B" jest konkretnie ze all rooms i
      jeszcze TV, lazieneczki własne, telephony. To jest wlasnie luxury accomodation.
      BTW to jest drugie zdupcone pytanie z dwoma odp. tak samo jak 5.1 w ktorym moze
      byc B i D (ja mam B) pozdr
      • Gość: sonka Re: luxury accomodation? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 18:13
        Prawidlowa odpowiedz zalezy od tego, czy dla tworcy klucza luksusem jest ogrzewanie, czy telewizor. A my moglismy jedynie strzelac.
    • Gość: HaniA Re: luxury accomodation? IP: 217.96.12.* 06.05.05, 18:16
      Miałam dokładnie ten sam problem, ale w końcu wybrałam odpowiedz A. czy dobrze,
      tego nie wiem. :)
    • Gość: Mati Re: luxury accomodation? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:33
      no jak pewnie że powinna być odpowiedź B. no chyba logiczne czy bardziej
      luxury jest telewizor, telefon i łazienka a nie jakiś marny hotelik z którego
      jest blisko do stacji metra
    • Gość: MaNeWR Re: luxury accomodation? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:46
      bo tam bylo napisane hotel with high standards and comfot czyli A/
    • Gość: lama Re: luxury accomodation? IP: *.zab.nat.hnet.pl 08.05.05, 18:41
      Uważam ze masz genialna odpowiedz!! ja tez mam B:) tez sie wahalam miedzy A i B
      no i w koncu wybralam... Nie wiem dlaczego to jest zle. dla mnie te przedmioty
      wymienione w tekscie B sa przejawem luxusu... Trzebac cos z tym zrobic zeby
      zaliczyli tez tą odp. :) pozdr
      • Gość: ola Re: luxury accomodation? IP: *.zamosc.mm.pl 08.05.05, 19:26
        tez mam b,juz wyslalam do cke maila,wam tez radze
        • Gość: ja Re: luxury accomodation? IP: *.zab.nat.hnet.pl 08.05.05, 19:29
          a jaki jest mail do cke?? to tez wysle :)
          • Gość: ktos Re: luxury accomodation? IP: 80.51.226.* 09.05.05, 10:12
            Daj znac jaka bedzie odpowiedz... o ile w ogole sie na nia wysila, pewnie
            pomysla "poczekaj se z wynikami pare tygodni i zobaczysz"
            • Gość: jf Re: luxury accomodation? KLUCZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:36
              klucz bedzie na stronach cke juz w piatek, bo tydzien po egzaminie maja kazdy
              pokazac. wlasciwie to nie wiem po co tak dlugo z tym zwlekaja.. powinno byc
              dzien dwa i juz..
            • Gość: i Re: luxury accomodation? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:39
              a dla mnie A B i D są tak samo dobre powini anulowac to ostatnie pytanie
              poprostu bo jak uznają A to skrzywdzą innych co myslieli że B albo D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka