Dodaj do ulubionych

oszukaństwo

12.02.04, 15:38
Jestem strasznie wściekła, ale mam czego chciałam :(((
Ponieważ nie stać mnie na zakupy w perfumeriach, kupowałam zawsze perfumy na
Allegro. Do tej pory nie byłam oszukana.
Do dzisiaj.
Nastawiłam się na Noę i Herrerę dla mojego mężczyzny, a dostałam jakies
podróby.
Cena była bardzo atrakcyjna, co powinno było dac mi do myslenia. Z drugiej
strony, była to cena zbyt wysoka, jak na podróby typu Morani. Facet wydawał
sie bardzo przekonywujący.
Juz niegdy nie kupię nic na Allegro :((((
Obserwuj wątek
    • sliwkaa a mozesz jeszcze podac nazwe sprzedawcy ?? 12.02.04, 15:43
      tak ku przestrodze ?? ;-)

no i wspolczuje :-(

• ashanti5 Re: a mozesz jeszcze podac nazwe sprzedawcy ?? 12.02.04, 15:45
        miał ksywę lenartp (Piotr Lenartowicz)
        W dodatku na stronie były zamieszczone zdjęcia oryginalnych perfum :((((
        • luloo1 Re: a mozesz jeszcze podac nazwe sprzedawcy ?? 12.02.04, 15:47
          ashanti5 napisała:

> miał ksywę lenartp (Piotr Lenartowicz)
          > W dodatku na stronie były zamieszczone zdjęcia oryginalnych perfum :((((

oja ashinko!!!!Współczuję.
          • lolik2 Re: a mozesz jeszcze podac nazwe sprzedawcy ?? 12.02.04, 15:48
            a czytałaś opinie o nim?
            • ashanti5 Re: a mozesz jeszcze podac nazwe sprzedawcy ?? 12.02.04, 15:52
              Wtedy miał dopiero 5 opinii. Wszystkie pozytywne. Wiem, że to mało, ale
              myślała, że on jest początkujący na Allegro i postanowiłam dac mu szansę.
              Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupe. Taka prawda.
              • lolik2 Re: a mozesz jeszcze podac nazwe sprzedawcy ?? 12.02.04, 15:59
                własnie na to trzeba zwracać uwagę :(

a spróbuj u niego zareklamować, może akurat?
                • luloo1 Re: a mozesz jeszcze podac nazwe sprzedawcy ?? 12.02.04, 16:01
                  lolik2 napisała:

> własnie na to trzeba zwracać uwagę :(
                  >
                  > a spróbuj u niego zareklamować, może akurat?

Ashi.... jesli nie wystawilas komentarza, zadzwon do niego, napisz maila i
                  powiedz, że masz miec jutro forsę na kocie, bo jak nie wystawiasz mu negatywny
                  komentarz i ostrzegasz ludzi startujących w jego aukcjach i zgłaszasz sprawę
                  allegro.
                  • sorbet Re: a mozesz jeszcze podac nazwe sprzedawcy ?? 12.02.04, 16:42
                    Wlasnie. Walcz o swoje. Dzwon, pisz maile. Masz nasze poparcie :-)
                    • ashanti5 Re: a mozesz jeszcze podac nazwe sprzedawcy ?? 12.02.04, 17:35
                      Dzięki za rady i poparcie. Od razu lepiej sie poczułam. Ta przesyłka zepsuła mi
                      cały dzień i kilka nastepnych dni również.
                      Niby błaha sprawa, ale ja - w przeciwieństwie do Was - nie czesto moge sobie
                      pozwolic na zakup perfum. Tak się cieszyłam, że będę miała nowe perfumy po
                      dłuzszym czasie szczypania się i oszczędzania.
    • elve Re: oszukaństwo 12.02.04, 17:55
      ashanti, trzeba było przejrzeć fora na gazecie i na wizażu przed zakupem... ja
      już chyba 10 razy pisałam co charakteryzuje podróby na allegro, to naprawdę
      łatwo namierzyć... szkoda, zwłaszcza, że od 1,5 roku kupuję perfumy na allego i
      nie nacięłam się ani razu, a mam tych flakoników już naprawdę dużo.
      no i reklamuj, koniecznie! niektórzy z tych "pewnych sprzedawców" zwracają
      pieniądze jeśli towar nie satysfakcjonuje klienta.
      • ashanti5 Re: oszukaństwo 12.02.04, 18:02
        Elve, a ja dziesiątki razy czytałam te porady, a jednak dałam się nabrać.
        Na stronie było zamieszczone zdjęcie oryginalnych perfum Noa i Herrery, a
        przysłał mi Morani!Jeszcze zapewniał, że nie są to tanie podróbki, ale
        najoryginalniejsze perfumy. Jak ja to miałam sprawdzić przed zakupem?
        • elve Re: oszukaństwo 12.02.04, 20:24
          kurczę, strasznie mi przykro, że aż tak chamsko Cię oszukał, faktycznie w takim
          razie czytanie ostrzeżeń na nic się nie zdało. Ale z tego co widzę jest Was
          więcej: czy próbowaliście interweniować na allegro? Sprawą powinna zająć się
          policja, a allegro jest pierwszym podmiotem, który powinien policję powiadomić -
          w końcu popełniono przestępstwo.
          • luloo1 Re: oszukaństwo 13.02.04, 08:14
            Też pisałam wielokrotnie o tym, jak odróżnić. To naprawdę nie jest trudne.Poza
            tym trzeba mieć zaufanych sprzedawców, przetestowanych.Ja mam trzy takie osoby,
            nigdy mnie nie zawiodły jeszcze,
            • wjeru Re: oszukaństwo 13.02.04, 09:36
              Właśnie chcę kupić perfumy na Allegro. Możesz dać namiary na Twoje sprawdzone
              osoby, jeśli nie na forum to na e-mail : wanmarta@poczta.onet.pl
              Najpierw płaci się przelew, a potem dostaje się perfumy?Wolałabym osobiście
              odebrać na terenie W-wy. Problem gdy ktoś mieszka daleko.
              • luloo1 Re: oszukaństwo 13.02.04, 10:15
                Generalna zasada jaka obowiązuje to niełakomienie się na wyjątkowe okazje
                cenowe!!! Wszystko to podróby. Ktoś, ktor sprowadził zapach oryginalny, nie
                mógł tego zrobić za 50 zł, by wziąc na giełdzie internetowej...75 zł. Patrzymy
                realnie!
                Wysyłam ci maila wjeru
                • i.radzisz Re: oszukaństwo 15.02.04, 12:28
                  Luloo, czy ja także mogę prosić o namiary na tych sprawdzonych sprzedawców z
                  allegro ? Byłabym okruuutnie wdzięczna, bo widzę, że ceny są tam w większości
                  bardzo przyjazne.
                  • luloo1 Re: oszukaństwo 17.02.04, 07:39
                    i.radzisz napisała:

> Luloo, czy ja także mogę prosić o namiary na tych sprawdzonych sprzedawców z
                    > allegro ? Byłabym okruuutnie wdzięczna, bo widzę, że ceny są tam w większości
                    > bardzo przyjazne.

jasne, wysyłam już maila.
                    • chanelka Re: oszukaństwo 17.02.04, 10:05
                      Witam
                      czy ja również mogę prosić o wysłanie namiarów na sprawdzonych sprzedawców na
                      allegro. Dzięki z góry
                    • berserk75 Re: oszukaństwo 18.02.04, 11:09
                      i mi, i mi ;-) bardzo proszę i z góry dziękuję
                      • majlujdomnie Re: oszukaństwo 10.06.04, 20:54
                        i mi też... bardzo proszę:)
                    • slomkaasia Re: oszukaństwo 01.06.04, 16:45
                      Do Luloo:Czy ja również mogłabym prosić o nicki uczciwych sprzedawcow
                      kosmetyków?Mój aders:slomkaasia@gazeta.pl
                      Z góry dziękuję.
                      Joanna.
                    • gocha221 Re: oszukaństwo 08.07.04, 18:36
                      tez bardzo bym prosila o te namiary. troche juz czytalam Waszych porad. Zbieram
                      sie do pierwszego perfumiarskiego, a drugiego w ogole, zakupu na allegro i
                      troche sie boje.
                      • ziereal do gochy 10.07.04, 13:32
                        Wydaje mi się, ze zadnej tajemnicy nie zdradzam, bo watek allegrowy u kogo
                        kupowac juz byl;).Ja kupowalam u mateusza124, gregorydka i jestem zadowolona ,
                        bo i towar oryginalny i szybka przesylka i kontakt ze sprzedawcą dobry:).
                        INni polecali takze grycka, szylla, jarekmiki (testery oryginalne).Wystarczy
                        przejrzec komentarze, przyjrzec sie zdjeciom i po prostu kupowac z głową :).
                        pzd.
                        ps-zawsze tez mozna zadac pytanie sprzedajacemu, niektorzy bez skrepowania
                        przyznaja sie do sprzedawania albo podrob, albo do towaru co do ktorego
                        oryginalnosci nie maja pewnosci
                        • gocha221 Re: do gochy 10.07.04, 15:25
                          dzieki za odpowiedz:-) wlasnie mateusza124 mam "na oku", bo juz kilka osób go
                          polecalo i opinie na allegro dobra. No i nie sprzedaja 20 sztuk Chance za 60zl
                          każda:-))
                          mam nadzieje ze bedzie ok.
    • juropka Re: oszukaństwo 16.02.04, 16:36
      Witajcie!
      Często jestem na stronach Allegro i mam pojęcie o perfumach, ponieważ sama
      jestem ich dystrybtorem. To co proponują owi sprzedawcy, to w 90% podróbki
      tureckie i włoskie. Chcę Was ostrzec, że na rynek weszły niedawno własnie
      wloskie kopie markowych perfum, które są pakowane nie jak oryginalne perfumy,
      tylko jak testery, tzn. mają białe kartoniki. W porównaniu do tych najczęściej
      się pojawiających "tureckich" są naprawde zrobione dobrze i wizualnie i
      zapachowo. Trzeba dobrze sprawdzić produkt zanim się go kupi. Poza tym cena
      jest podobna ok 130 zł dobre drogie marki. Nie dajcie się nabrać. Pozdrawiam
      • ashanti5 Re: oszukaństwo 16.02.04, 17:49
        No tak, ale jak sprawdzić produkt przed zakupem jesli sprzedający jest ze
        Szczecnina, a kupujący z Warszawy?
        • michaelandro Re: ja już w nic nie wierze 17.02.04, 22:04
          Kupiłem kilka dni temu na allegro perfumy u kolesia z trzema tysiacami
          pozytywów, i dostałem ewidentnie podrobki. Zaplacilem 170 zl za 100ml Highera
          Diota i nie wierze ze trzymaja jedynie kilka godzin. Jak wlasciwie poznac
          oryginaly? pozdro
      • ilka_m1 Re: oszukaństwo 17.02.04, 22:34
        Dlatego najlepiej kupować testery, bo ich nikt nie podrabia, przynajmniej mi
        nic na ten temat nie wiadomo :)
        Ja mam jednego, sprawdzonego juz sprzedawce na Allegro i jak na razie jestem
        bardzo zadowolona z zakupów.

pozdr
        ilka
        • michaelandro to wlasnie mial byc tester...../bt 17.02.04, 23:18

• ilka_m1 Re: to wlasnie mial byc tester...../bt 17.02.04, 23:59
            no to cholercia niedobrze!
            ale właściwie to skąd wiesz, że to nie prawdziwa woda??
            • michaelandro Re: to wlasnie mial byc tester...../bt 18.02.04, 17:54
              woda pachnie dłużej, a nie przez 3-4 godziny...
    • skuti Uwaga na (niby)orginaly!!! 09.03.04, 01:10
      takie niby orginaly ktore z wygladu niczym nie roznia sie od tych prawdziwych
      czesto sprzedawane sa w nadmorskich miejscowosciach,
      cenowo 150-200zl niby nie budza podejzenia ale sa to podroby,
      ktore owi sprzedawcy kupuja za 7 EURO.znajomi dali sie nabrac W Ustce
    • agat1 Re: oszukaństwo 30.04.04, 09:21
      Słuchajcie, mam ogromną prośbę - zdarzyła mi się niemila sytuacja z perfumami z
      Allegro, może ktoś będzie w stanie mi pomóc - facet przysłał mi miniaturke
      perfum, o której sądzę, ze nie jest oryginalna (inny korek, bez pudełka),
      napisałam neutralny komentarz, a gość grozi mi sądem, że go oczerniam ! Czy
      ktoś miał podobną sytuację?
      • elve Re: oszukaństwo 30.04.04, 12:13
        ja nie miłam - straszenie sądem za neutrala to jakieś pieniactwo - chyba że
        napisałaś coś, czego nie powinnaś. możesz podać link? bo tak to trudno
        cokolwiek powiedzieć.
        • agat1 Re: oszukaństwo 30.04.04, 12:49
          elve, wysłałam Ci @ na gazetę
    • pour-homme Re: oszukaństwo 13.07.04, 19:54
      Czesc, ja dzis dostalem po szybkim zakupie na allegro oryginalne perfumy Angel
      Men Thierrego Muglera (tester) Kupilem je u allegrowicza gregorydek - polecam,
      ma oryginalny towar, szybko obsluguje klienta (w niedziele kupilem a dzis we
      wtorek mialem juz w domu) Wczesniej ten sam zapach (w wersji zwyklej/sklepowej)
      kupilem u mateusza124, ktorego rowniez polecam. To moi sprawdzeni sprzedawcy.
      Pozdrawiam, Grzes
      • gocha221 Re: oszukaństwo 13.07.04, 20:14
        ja jeszcze u gregorydka nie kupowalam ale podoba mi sie jego mini-wyszukiwarka,
        ktora ma na swojej stronce, szybko mozna sprawdzic czy ma to co nas interesuje,
        jakos to juz dobrze do niego nastraja.
        • pour-homme Re: oszukaństwo 13.07.04, 20:24
          Gocha ja polecam z czystym sumieniem gregorydeka, trafilem na niego dwa
          tygodnie temu, zdecydowalem dokladnie czytajac komentarze - wszystkie dotyczace
          perfum sa pozytywne. Sprawdzialem ceny, ktore sa adekwatne do oryginalnosci
          produktow, zapoznalem sie z oferta jego perfum - robie tak gdyz latwo jest
          wylapac kto sprzedaje oryginalny przedmiot a kto nie - ktos kto ma w ofercie
          tylko typy zapachow Fahrenheita, Kenzo Pour Homme, Hugo Bossa, Miracle Lancome,
          Chanel Allure po cenach 70zl a czasem nawet 100zl daje duzo do myslenia.
          Najlepiej sprawdzac kto co w ofercie ma, im wiecej rzadko podrabianych perfum w
          ofercie tym lepiej, nie kupuje u kogos u kogo nie pojawia sie m.in. Addict i
          Higher Diora, Mugler w gumie, Emporio Armani gdyz sa praktycznie nie porabiane.
          Pozdrawiam, Grzes
          • ziereal ja tez.. 14.07.04, 00:42
            Go polecam ;), jak pisalam zreszta wyzej, kupowalam u niego. Zobaczylam ze ma
            chip and chic moschino -i zapytalam sie, czy nie bedzie mial moze leau -chip
            and chic, powiedzial, ze zobaczy co da sie zrobic.. ;)i juz w tyydzien pozniej
            woda pojawila sie na aukcji. PRzesylka szybka i towar oryginalny.
            MOze sie myel ale wystarczy uwaznie przeczytac komentarze, by wiedziec-
            czy "Zaryzykowac".
            • dora1 Re: ja tez.. 30.07.04, 12:31
              Mieszkam nad morzem i kupuję perfumy nieco tańsze w jednym ze sklepów.Bardzo
              proszę o informacje ,jak można sprawdzić oryginały od podróbek.Pomijam zapach
              bo wydaje mi się prawdziwy,ale chciałabym wiedzieć czy po opakowaniu czy może
              na butelce jest jakiś szyfr:)
              Pozdrawiam
    • icegirl grączka - oryginalny? 28.09.04, 21:27
      Czy allegriowicz o nazwie goraczka ma oryginalne testery?
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1278872
      • ziereal Re: grączka - oryginalny? 28.09.04, 21:31
        icegirl napisała:

> Czy allegriowicz o nazwie goraczka ma oryginalne testery?
        > www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1278872

patrz FAQ , wiarygodni sprzedawcy na allegro ;)
        tak-ma oryginaly.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka