jarka63 31.03.10, 21:38 Można gdzieś powąchać w Polsce? Znacie ten zapach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: Angel Schlesser Esprit de Gingembre pour Femm 31.03.10, 22:19 Nie przypominam sobie, zeby ten duet byl w regularnej sprzedazy w Polsce. Wachalem, bardziej kojarze meski, pamietam jednak, ze wersja damska byla swieza, lekko korzenna, imbir nie dominowal, ale raczej dopelnial kompozycje. Mozna go nabyc w sieci, po dosc atrakcyjnych zreszta cenach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
jarka63 Re: Angel Schlesser Esprit de Gingembre pour Femm 01.04.10, 09:55 Dziękuję! Nadal brzmi zachęcająco,hm... Odpowiedz Link
michau2312 Re: Angel Schlesser Esprit de Gingembre pour Femm 01.04.10, 20:42 Zdaje mi się, że próbki do sprzedania ma na allegro userka apage666 Odpowiedz Link
jarka63 Re: Angel Schlesser Esprit de Gingembre pour Femm 01.04.10, 22:25 Dziękuję, michau, ona ma tylko AS Femme, nie Gingembre.Myślę o czymś nowym na lato, a te nuty zapachowe brzmią mi nieźle, ale wiadomo, że one się różnie przekładają.No i może po prostu zostanę przy Perles de Lalique. Odpowiedz Link
dixi Re: Angel Schlesser Esprit de Gingembre pour Femm 01.04.10, 22:45 zajrzałam, poczytałam, za allegrową cenę kusi mnie zakup w ciemno ;) lubię imbir w perfumach, a imbir plus lekka korzenność w wersji na lato bardzo mi się podoba... przed laty wylałam na siebie parę flaszek imbirowego healing garden coty - właśnie wspominałam go niedawno, fajny był; forever, a słodkawy ten Schlesser? czy bardziej wytrawny? może jakieś skojarzenia... Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Angel Schlesser Esprit de Gingembre pour Femm 01.04.10, 23:05 To polecam tez nasze ostatnie watki imbirowe :-) Testowalem go chyba z 2 lata temu, wiec skojarzen na swiezo brak, ale wg mnie nie byl slodkawy, czuc bylo imbir, pieprz, moze nawet chwilami lekkie kwiatowe i imbirowo-ozonowe (vel meski Burberry Sport). Pare drobnych recenzji: www.fragrantica.com/perfume/Angel-Schlesser/Esprit-de-Gingembre-Pour-Femme-6818.html www.basenotes.net/ID26128554.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link
michau2312 Re: Angel Schlesser Esprit de Gingembre pour Femm 02.04.10, 02:15 Są jeszcze kolońskie Roger & Gallet Eau de Gimgembre oraz 4711 Acqua Colonia Lemon & Ginger, również w przystępnej cenie. Odpowiedz Link
dixi Re: dixi! 03.04.10, 22:07 raczej nie kupie, ze względu na nuty "kwiatowe i imbirowo-ozonowe" ze szczególnym uwzględnieniem ozonowych - forever, dzięki za ostrzeżenie ;) może się kiedyś trafi okazja na testy ... Odpowiedz Link
forevermore79 Re: dixi! 03.04.10, 22:24 Do typowego zapachu "aquatic" mu na szczescie daleko, ale fakt, tenze Schlesser jest w duzej mierze swiezy, letni i kwiatowy. Szkoda, ze nie powstaja obecnie kolejne letnie Opium Eau d'Orient, to byly ciekawie skomponowane, wciaz bogate, ale jednak idealne na cieplejsze dni zapachy. No i wkrotce letnie Muglery, moze te okaza sie wartymi zakupu propozycjami. Pozdrawiam swiatecznie :-) Odpowiedz Link
mama.ady Re: Angel Schlesser Esprit de Gingembre pour Femm 01.06.10, 14:28 podbijam, bo chciałabym wiedzieć czy brać go w ciemno...testował ktoś? jest bardzo kwiatowy? Odpowiedz Link
zezem_prosto_w_oczy Re: Angel Schlesser Esprit de Gingembre pour Femm 01.06.10, 17:20 Bardzo prozaiczny zapach.Wogole nie wyczuwam w nim pieprzu i przypraw, tak jak to opsiuje producent. Jesli komus zalezy na nucie piernikowej to zdecydowanie bardziej polecam Lutensowskie Five O'clock au Gingembre i Montale Ginger Musk. Ze Schlesserow w ciemno warto kupic tylko Ambre Frais Femme - smakowity, cieplutki, waniliowo-sliwkowy. Odpowiedz Link
benita5 Angel Schlesser Ambre Frais Femme 01.06.10, 17:33 zezem_prosto_w_oczy, zaintrygowal mnie Ambre Frais Femme- prosze powiedz ile ambry w ambrze tam jest? Odpowiedz Link