Dodaj do ulubionych

News- Van Cleef & Arpels: Midnight in Paris

30.06.10, 17:48
Nowy zapach marki, o ktorym juz wspominalismy w mini-newsach.
Wbrew nazwie meski, z calkiem intrygujacymi nutami i uznanymi nosami.
www.basenotes.net/content/448-Van-Cleef-stays-out-later-than-Bourjois.-New-fragrance-Midnight-in-Paris
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Van Cleef & Arpels: Midnight in Paris 09.07.10, 07:22
      Jeszcze:
      fr.fashionmag.com/news-112054-Van-Cleef-Arpels-envoute-les-hommes-avec-Midnight-in-Paris
      • forevermore79 Re: News- Van Cleef & Arpels: Midnight in Paris 15.07.10, 16:37
        Jeszcze:
        www.fragrantica.com/news/Van-Cleef-Arpels-Midnight-in-Paris-1549.html

To moze byc jedna z ciekawszych meskich premier jesieni, choc
        poslizg z polska dystrybucja, jak w przypadku Feerie jest dosc
        prawdopodobny.
    • sonny.crockett Re: News- Van Cleef & Arpels: Midnight in Paris 19.07.10, 15:29
      Wyczekuję na ten zapach z niecierpliwością - ciekawe składniki, bardzo ładnie prezentująca się buteleczka i duży sentyment/uznanie w stosunku do Tsara rozbudziły moją ciekawość. :)
      • forevermore79 Re: News- Van Cleef & Arpels: Midnight in Paris 19.07.10, 15:48
        Tak, z relacji wiem, ze zapach jest intrygujacy, choc
        przedstawiciele narzekaja, iz flakon moze sie wydac klientom zbyt
        damski.
        Podziwiam za to kierunek, ktory wybral koncern Inter-Parfums po
        przejeciu Van Cleef and Arpels. Wycofano wszelkie kiepskie wariacje,
        jak Eau de Tsar i mniej chodliwe zapachy np. Zanzibar i Murmure,
        przywrocono oryginalna formule Tsara oraz Pour Homme i postawiono na
        zapachy wysokiej jakosci (linia klasyczna, Haute Parfumerie i semi-
        niszowa Collection Extraordinaire).
    • forevermore79 Notka z NST 19.07.10, 19:21
      www.nstperfume.com/2010/07/19/van-cleef-arpels-midnight-in-paris-pour-homme-new-fragrance/
    • forevermore79 Midnight in Paris jako EdT i EdP 25.08.10, 17:20
      Zapach wystepuje w 2 wariantach, ktore roznia sie nie tylko
      koncentracja, ale i skladnikami. Slyszalem juz wiele dobrego o EdP.

Opisy:
      EdP www.tinyurl.pl/?WTWAJgHd
      EdT www.tinyurl.pl/?gS4sedgQ
      • forevermore79 Re: Midnight in Paris jako EdT i EdP 27.08.10, 12:43
        Jeszcze, za WWD:
        www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2010/08/van_cleef_arpels_midnight_in_p.html#more
    • forevermore79 Notka z Osmoz 09.09.10, 11:06
      www.osmoz.com/fragrances/Jewelry-Brands/Van-Cleef-Arpels/Midnight-In-Paris
    • forevermore79 Pozytywna recenzja Octaviana 30.09.10, 11:05
      1000fragrances.blogspot.com/2010/09/midnight-in-paris-van-cleef-arpels-new.html
    • forevermore79 Midnight in Paris EdT- moje wrazenia 31.10.10, 09:34
      Prosze Panstwa, ten zapach detronizuje zarowno Bulgari Black, jak i klasycznego Dior Homme.
      Midnight in Paris stworzyl zreszta ten sam nos, co slynnego irysowo-pudrowego Diora- Olivier Polge, tu przy asyscie Domitille Bertier. Zapach czerpie z obydwu kompozycji, jednak wykonanie i skladniki sa duzo lepsze- wszystko, co potrafi mnie irytowac w ww. zapachach, tu zostalo wygladzone, przedstawione w bardzo wywazony, zmyslowy sposob. W Midnight mamy i nieco bergamoty, klasyczne meskie elementy, jak lawende, czy rozmaryn, sa one jednak podane na bardzo otulajacej bazie- slodkawym bobie tonka, miekkiej wanilii, cieplych i komfortowych akordach drzewnych vel Sensuous, dymnym duecie labdanum i benzoinu. Wplataja sie w to delikatne elementy herbaciane, kwiatowe (sklad deklaruje enigmatyczna czarna konwalie), pudrowe, skorzane i nieco aromatu palonej gumy, jednak ciekawszej, niz u Black. Zapach z czasem ociepla sie, trwa, emanujac spokojem i klasa, w wersji bardzo unisex. Piekny flakon i duza trwalosc. Testowalem i wersje EdT i EdP i wbrew pozorom nie roznia sie az tak dramatycznie- jak wspomnialem wyzej, EdP ma jedynie nieco trwalsza, bardziej statyczna baze, podczas, gdy EdT wykazuje wiecej dynamiki. To moj faworyt z meskich selektwynych premier, choc obecna dostepnosc bardziej go plasuje wsrod niszy (na pewno za taka moze byc uwazana EdP). Good job!
    • forevermore79 Wersja EdP juz na luckyscent 02.11.10, 14:47
      Ciekawa dystrybucja- EdT jest selektywna, podczas, gdy EdP oferowana jako propozycja bardziej niszowa (tylko jako 125ml, zas EdT wystepuje jako 40, 75 i 125 ml). Ale niezaleznie od wersji, to b. udany zapach.
      www.luckyscent.com/shop/section/1/item/50206/brand/Van_Cleef_&_Arpels/Midnight_in_Paris_.html
    • furka_dusz Midnight in Paris, czyli z zegarkiem w ręku;) 02.11.10, 15:45
      Zgadzam się z Tobą, Kubo: jakość składowych Bvlgari i klasyka Diora wyczyszczona z czasami irytujących sztuczności i nadmiaru (miękkość składników przypomina mi efekty prac zespołu Muglera przy likierach). Mnie flakon od pierwszych zapowiedzi kojarzył się z granatowym niebem na tym ich zegarku-imienniku i miałam fantazję, że będzie to, poprzez ten kolor właśnie, zapach 'chłodny', czy nawet 'wodny'. Na szczęście nie jest:) Ta północ paryska jest na mnie ciepła, rozgrzewa najpierw rozmarynowo-lawendowo: na męskiej skórze w sposób odrobinę podobny do gs02, które lubię, na mojej zaś niemal sekundę potem już dołączają do tych ziół pudrzaste wanilie i hipnotyzujące mnie labdanum. Miałam przez pierwsze godziny testu wrażenie, że to nie jest zapach dynamiczny - w sensie wolt i zaskoczeń. I wprawdzie i teraz nie uznałabym, że często zmienia twarze, to jednak jego żywiołowość i dynamikę widzę/czuję z pewnością: dla mnie przypomina bulgotanie jakiejś fantastycznej, pracochłonnej potrawy w kociołku ;) - proces zamknięty wymiany i wpływu jednych składników na drugie odbywa się w naczyniu, wszystko fascynująco bulgocze, oddając z siebie co najlepsze. Najpiękniejsze dla mnie następuje po jakichś 3-4 godzinach - ale podkreślam, że to, co wcześniej, to nie jest droga przez mękę:) - wanilia i kadzidło na mojej ulubionej, niegładkiej skórze. I konwalia na tej skórze absolutnie nie przypomina uperfumowanej kwiateczkami Cuir Pleine Heeley'a, czy podobnie florystycznej jej odmiany w Om MeB. Ten kwiat nie nadaje tej kompozycji lekkości, on ją osadza w tej paryskiej scenerii mocą, ciężarem i tajemnicą. Młoda ta noc - i my z nią ;)
      Zastanawiam się nad flakonem.
      • forevermore79 Re: Midnight in Paris, czyli z zegarkiem w ręku;) 02.11.10, 17:16
        Przyjemnie czytac takie opisy i slyszec, ze nie tylko mnie sie podoba ta kompozycja, dziekuje! Tak, to kompozycja zyskujaca w czasie, potrafi otulic idealnym, komfortowym polaczeniem wanilii, labdanum i styraxu. Dodatek "Pour Homme" jest tu bardzo umowny, calosc brzmi niszowo i po prostu wysmakowanie. Na dlugie, mlode noce, nie tylko w Paryzu :-)
      • forevermore79 Midnight in Paris- recenzja elve 02.11.10, 18:12
        Akurat rychlo w czas :-)
        nosthrills.blox.pl/2010/11/Van-Cleef-Arples-Midnight-in-Paris-EdT.html
        • forevermore79 Re: Midnight in Paris- recenzja elve 02.11.10, 18:16
          A wczytujac sie w dossier prasowe- tak, czarna konwalia miala byc artystyczna wizja. W zapachu wykorzystano faktycznie syntetyczny z natury zapach konwalii, ale jego czern wynika z "obtoczenia" aromatu guma i ulicznym asfaltem. Delikatnosc i niewinnosc kwiatu kontra industrializm.
    • forevermore79 Re: News- Van Cleef & Arpels: Midnight in Paris 04.11.10, 09:19
      Notka z:
      www.cafleurebon.com/van-cleef-arpels-midnight-in-paris-a-leather-embrace/
    • forevermore79 Re: News- Van Cleef & Arpels: Midnight in Paris 07.11.10, 18:15
      Zapach ledwo co debiutowal, a juz doczekal sie zestawu swiatecznego- w prezencie balsam po goleniu 100ml, poki co niedostepny solo:
      www.parfums-tendance.fr/parfums-homme/van-cleef-arpels-coffret-midnight-in-paris-noel-2010-eau-de-toilette/2010
    • forevermore79 Re: News- Van Cleef & Arpels: Midnight in Paris 10.02.11, 23:11
      Zapach trafil juz do Polski- na wylacznosc Sephor, jak inne V&A. Do wyboru 3 poj. EdT- od 40, 75ml po 125ml.
      • perfumiarz Re: News- Van Cleef & Arpels: Midnight in Paris 17.02.11, 20:48
        O! A w Grodzisku Mazowieckim nie ma Sephory! ;-) Trza się do stolicy udać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka