Dodaj do ulubionych

Chloe by Chloe edt, edp czy intense?

24.10.10, 14:04
oto jest pytanie.............zażyczyłam sobie na prezent, bo od dawna mi się podoba, ale nie wiem, które wybrac........czy róznią się trwałością, intensywnością, inne nuty zapachowe? które są najtrwalsze/o tak mam bzika na tym punkcie/ i najbardziej ogoniaste?
proszę o mozliwie szybką poradę, bo na dniach prezent ma byc kupiony:))

Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Chloe by Chloe edt, edp czy intense? 24.10.10, 14:43
      Tak, sa miedzy nimi roznice, nie tylko w koncentracji, ale i w poszczegolnych nutach zapachowych. EdP i EdT maja akurat w przypadku Chloe podobna trwalosc, ale inna strukture, a EdP Intense i tak wygrywaja, jesli poszukuje sie bardziej zmyslowego, wieczorowego zapachu.
      Podstawowe EdP sa kwiatowo-orientalne z nieco pudrowo-miodowa baza, w wersji EdT postawiono bardziej na kwiaty i owoce z mala domieszka nut oceanicznych, zrezygnowano rowniez z akordow pudrowych na rzecz rozy i irysa.
      Wersja EdP Intense jest wzmocniona o dodatkowa porcje rozy, drzewo sandalowe, dodajacy slodkosci bob tonka, ocieplajaca ambre, drzewo sandalowe i pieprz. Jest jeszcze malo popularny i niedostepny w Polsce ekstrakt Lisy, ale bazuje on na EdT.
      A EdP Intense pojawila sie niedawno w swiatecznej wersji limitowanej Collect d'Or, ale rozni sie ona jedynie zlotym kolorem tasiemki (zamiast tradycyjnej czerni). Pozdrawiam!
      www.parfums-tendance.fr/parfums-femme/chloe-chloe-collector-eau-de-parfum-intense/2010

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka