edak 23.04.04, 12:30 Który zapach najbardziej Wam się podoba, a który ma jakiś drażniące nuty wg Was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luloo1 Re: AA ANISIABELLA, MENTOFOLIA, HERBAFRESCA 23.04.04, 13:45 edak napisała: > Który zapach najbardziej Wam się podoba, a który ma jakiś drażniące nuty wg > Was? Herba Fresca jest uroczy, zimny, zmrożony,doskonale się nosi, bardzo neutralny, genialny na upały. Anisia mi nie podchodzi, bo nie przepadam za anyżem zmigdalonym.Ma coś ciepłego w sobie. A mięta mnie zachwyciła, choc przetestowałam ją tylko raz, tydzień temu. Przypomina mi nieco jednak Herba Fresca (ta jednak wzbogacona jest bukietem ziół prowansalskich) i nie chciałabym dublować. Mięta jest dla mnie bardziej zimna, laboratoryjna, oszroniona. Odpowiedz Link
lolik2 Re: AA ANISIABELLA, MENTOFOLIA, HERBAFRESCA 23.04.04, 14:09 nie znam jeszcze Anisii, a z dwóch pozostałych wybieram Herba Fresca-jest bardziej subtelna Odpowiedz Link
elve Re: AA ANISIABELLA, MENTOFOLIA, HERBAFRESCA 23.04.04, 18:33 podobają mi się wszystkie co do jednej :) a lekko drażniąca może się wydawać na początku anisia: silny odorek bazylii może na niektórych tak działać. anisia jest najoryginalniejsza moim zdaniem, menta - najłagodniejsza, herba - najchłodniejsza. Odpowiedz Link