Dodaj do ulubionych

szukam jaśminu

21.03.11, 22:59
Słodkiego, jaśminowego, odurzającego, miodowego; takiego mniej więcej jak szampon Godiva z Lusha. Testowałam już większość z podpowiedzi wyszukiwarkowej: jaśmin z yr, z l'occitane, jaśminy bvlgari, aliena, pure poison (te akurat lubię, ale to nie to)... i nic. Najbliżej jest a la nuit, ale za mało w nim słodyczy. Czy jest coś jeszcze, co mogłabym spróbować?
Obserwuj wątek
    • olaj.j Re: szukam jaśminu 22.03.11, 09:11
      Witaj, od razu zaznacze, ze szamponow Lusha, w tym Godiva, nie znam.;-)

Moze niektore propozycje beda niezbyt latwe do znalezienia i przetestowania, ale czego sie nie robi dla perfum idealnych, warto sprobowac.;-) Yves Rocher Tendre Jasmin, Annick Goutal Le Jasmin, Chantecaille Le Jasmin, Different Company Jasmin de Nuit . Serge Lutens Bois de Jasmin, A La Nuit i mocno jasminowy kwiat pomaranczy: Fleurs d'Oranger. Jesli lubisz mixy: Jo Malone White Jasmine & Mint i JCh.Brosseau Jasmin-Lilas. Jesli lubisz Opium YSL to polecam jego limitowane wersje: Orchidee de Chine i Fleur de Shanghai.
      Oprocz tego takze inna limitowanka YSL In Love Again Jasmin Etoile.
      No i Aqua Allegoria: Flora Nerolia i Flora Nympea. Jasminowa ma byc tez najnowsza AA - Jasminora, ktorej sama jestem dosc ciekawa, ale na nia musimy jeszcze troche cierpliwie poczekac.:-)
      • sotie Re: szukam jaśminu 22.03.11, 09:15
        jeszcze Code Armaniego wypróbuj :)
        • sotie Re: szukam jaśminu 22.03.11, 09:30
          oraz lista poniższych, których (jeszcze) nie znam, ale spisałam sobie jako jaśminowce, może coś Ci się przyda:
          - Fleur de Jasmin SL
          - Tesori d'Oriente
          - Songes Goutal
          - Poeme Lancome
          - Match M. Micallef
          - Cristobal
          - Fendi Fantasia
          - Jil Sander Stylessence
          - Norma Kamali Jazmin L'Occitane
    • sylwia.g21 Re: szukam jaśminu 22.03.11, 10:10
      FIDJI GUY LAROCHE...najpiękniejszy jaśmin świata
    • forevermore79 Re: szukam jaśminu 23.03.11, 12:01
      Zgodze sie z wczesniejszymi typami np. co do The Different Company Jasmin de Nuit, czy jasminowej N. Kamali.
      Przy okazji prostuje nazewnictwo Lutensa- A La Nuit jak najbardziej, ale Bois de Jasmin to blog, a jak Fleur, to kwiat-pomaranczy plus jasmin we Fleur d'Oranger :-)
      Coz jeszcze jasminowego- Keiko Mecheri Jasmine, limitowane Dior J'Adore Le Jasmin, choc to raczej letnia propozycja, lubie jasmin w Alienie, ale najlepiej gra w rzadzszej, likierowej wersji- tu wlasnie zyskuje sporo slodyczy.
      AA Jasminore wachalem, nieco rozczarowala, dodam tez, ze nuty jasminu i frezji wystepuja takze w ich AA Bouquet Numero 1 (tylko na strefy), choc to typowe, letnie i swieze propozycje.
      Dorzucilbym takze L'Agent Provocateur Maitresse (bywaja tanio w Super-Pharm), Armani Code zwlaszcza w wersji Elixir. Zas piekny, tajemniczy jasmin odnajdziesz w innej kompozycji Armaniego z linii Prive: Eclat de Jasmin. Udanych poszukiwan, pozdrawiam!
      • olaj.j Re: szukam jaśminu 23.03.11, 12:45
        Przepotworna wtopa: prze-pra-szam bar-dzo.:-) A jesli chodzi o Fleur d'Oranger to po prostu skrot myslowy, nie chodzilo mi o jakis nowy jasminowy gatunek drzewka pomaranczowego. W zasadzie faktycznie moglam to napisac w "mixach".:)
        • forevermore79 Re: szukam jaśminu 23.03.11, 12:50
          E tam, a Bois de Jasmin to bardzo sugestywna nazwa, dobrze ja wybrala Victoria z rzeczonego bloga. Pozdrawiam wiosennie :-)
          • olaj.j Re: szukam jaśminu 23.03.11, 13:06
            Dziekuje Ci za wyrozumialosc, ale naprawde jestem soba dosyc zazenowana.;-))
            Rowniez pozdrawiam:-)
            • izolden Re: szukam jaśminu 23.03.11, 14:05
              Bardzo przyjemny jaśmin jest w PENHALIGON'S Amaranthine.
    • forevermore79 Re: szukam jaśminu 25.03.11, 23:50
      No i jakze mozna zapomniec o slynnym Joy Patou- piekny, odurzajacy jasmin w towarzystwie upojnych bialych kwiatow. Ten akord mozna zreszta znalezc w innych kompozycjach Patou- Sublime, 1000 i EnJoy.
    • forevermore79 Re: szukam jaśminu 29.03.11, 20:57
      Przy okazji znalazlem tez i taka marke- niestety poki co dostepna glownie w USA i najblizej w Austrii- w ofercie linia jasminowa, w tym absolut:
      www.intelligentnutrients.com/cart/products.php?product=Harmonically-Made-100%25-Pure-Sambac-Jasmine-Absolute

www.intelligent-nutrients.at/index.php?option=com_content&view=article&id=35&Itemid=10
    • forevermore79 Re: szukam jaśminu 04.04.11, 19:58
      Pozostajac w jasminowym klimacie- jeszcze dwie kompozycje- Nasomatto Nuda i Montale Jasmin Full. Obydwa niezwykle mocne i trwale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka