Dodaj do ulubionych

News- Prada: Candy

23.05.11, 08:54
Nowy damski zapach Prady, ktory jak juz pisalismy, ma zrywac z dotychczasowym wizerunkiem tej marki.
www.nstperfume.com/2011/05/22/prada-candy-new-perfume/
Wiecej informacji, zdjec i linia kapielowa:
parfum-femme.prime-beaute.com/marque/prada-candy/2011
Poprzedni art.:
forum.gazeta.pl/forum/w,15707,122253195,124209901,Zapowiedzi_nowosci_Herrery_i_Prada_Candy.html
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Prada: Candy 25.06.11, 10:27
      Jeszcze uaktualniony post- pare zdjec z reklamy:
      parfum-femme.prime-beaute.com/marque/prada-candy/2011
    • forevermore79 Re: News- Prada: Candy 22.07.11, 10:45
      Wyszperalem juz dosyc ciekawa reklame TV Prada Candy, sam zapach chetnie przetestuje- nadal stoi za nim dotychczasowy nos marki, a poza tym kompozycja zawiera niespotykana dotychczas w perfumach dawke benzoinu (12%). Stylowa slodycz, mam nadzieje.
      www.youtube.com/watch?v=NOco-ZGS_Xs
      Wkrotce zadebiutuje takze strona www.pradacandy.com
    • renia.renia Re: News- Prada: Candy 23.07.11, 15:16
      Pewnie znów głupio się napalam ;)
      • aggis20 Re: News- Prada: Candy 18.08.11, 10:50
        Teraz jak przeczytałam recenzje na nst to też się zaczęłam napalać ;)
    • forevermore79 Re: News- Prada: Candy 17.08.11, 21:24
      Jeszcze o reklamie:
      www.nstperfume.com/2011/08/17/running-wild/
      I sama recenzja zapachu:
      www.nstperfume.com/2011/08/17/prada-candy-perfume-review/
    • miriam_73 Re: News- Prada: Candy 18.08.11, 10:25
      W rzymskim firmowym sklepie Prady powiedzieli mi że pojawi się w sprzedazy u nich w ostatnim tygodniu sierpnia. Zatem premiera tuż, tuż.
    • forevermore79 Recenzja Octaviana 25.08.11, 10:23
      1000fragrances.blogspot.com/2011/08/prada-candy-new-fragrance-review.html
    • aggis20 Re: News- Prada: Candy 27.08.11, 18:31
      No i jak, ktoś już testował? Bo umieram z ciekawości :)) widziałam dzisiaj Candy na stronie Douglasa, czy to znaczy, że jest już dostępne w Pl?
    • renia.renia Re: News- Prada: Candy 28.08.11, 06:20
      Testowałam, wg. mnie zapach jest mało słodki, pikantny, to słowo od razu mi sie nasunęło po pierwszym powąchaniu, obawiam się, ze chyba nie wyczuwam wszystkich składników, przynajmniej na sobie. Poczatek dosłownie wwierca mi się w nos i blokuje go na jakis czas, drapie w gardle. Karmel jest ale przypalony, taki który przywarł do dna garnka ;) Dla mnie zapach przez pierwsze pół godziny siedzi blisko przy skórze, natomiast po ok 30 min zaczyna się rozwijać i stawać mocno wyczuwalny dla otoczenia, potraktowany nim T-shirt pachnie nadal od środy czyli trwałość ok jednak na sobie prawie nie czulam zapachu. Mam wrażenie, że nie wyczuwam całej zlożoności tego zapachu, czekam niecierpliwie na Wasze opinie, pewnie dowiem się co mnie omija ;)
      Zapewnie ponowię jeszcze testy, perfumy testowalam w upale a to nie jest chyba aura najlepsza dla takich zapachów.
      • renia.renia Re: News- Prada: Candy 28.08.11, 08:13
        Jeszcze dodam, że zapach jest bardzo podobny imo do Un Bois Vanille Lutensa.
        • aggis20 Re: News- Prada: Candy 28.08.11, 10:43
          dzięki Reniu :* właśnie to podobieństwo do UBV mnie najbardziej ciekawi :) to samo wyczytałam w recencji na nst. A upały to rzeczywiście nie jest dobry moment na testy, i to jeszcze słodkich zapachów. A powiedz mi jeszcze czy testowałaś w Douglasie?
        • aistionnelle Re: News- Prada: Candy 28.08.11, 11:27
          Może ja także wtrącę swoje trzy grosze , jako że tez dzięki Reni miałam do czynienia z ostatnią Pradą .Otwarcie Candy to jest karmel , niesłodki, niespożywczy - nie napisałam tu niczego odkrywczego. Ale jest to karmel, który iskrzy, niemal unosi się w górę, co w odniesieniu do gourmandowej nuty wydaje się dziwne, ale naprawdę tak to odbieram .Daleko mu na szczęście do Matin Calin;)Dla mnie to jest zapach dwufazowy, piękne otwarcie,ale dalej już nieco gorzej. Później nastepuje mleczna wanilia, a po niej ujawnia się białe piżmo, grzeczne, nic z drapieżności mallowych czy lutensowych piżmowców.W bazie pozostają na długo nuty drzewne , takie szlachetne, dobrze wysłodzone, przyskórne drewienko - na tym etapie stwierdzam pewne pokrewieństwa do Kasminy Touch ;) Nie wiem jak dotąd, który składnik zapachu powoduje, że zakończenie jest zdecydowanie pudrowe.Zapach noszalny , ale z pewnością nie przebój.Taki otulający, jesienny słodziak.
          • furka_dusz Re: News- Prada: Candy 12.09.11, 21:24
            Czy nazwanie Cukierkiem perfum tego domu mody, to mrugnięcie okiem do odbiorcy? Świadoma kokieteria, ironia? Dotychczas i flakony, i nazwy kompozycji Prady wyróżniały się wyrafinowaną prostotą i precyzyjną jednoznacznością (jak Prada to Prada, jak ambra to ambrowa woda - prosto i na temat). Tutaj nie dość, że Cukierek, to w otoczeniu elektrycznej fuksji i złota opakowania. Żart, pomyślałam patrząc na zdjęcia reklamowe. Albo rozszerzanie grupy docelowej ;)
            Zacznę zatem od tego, że opakowanie - choć w istocie figlarne - żartem jedynie nie jest. Z obawą czekałam, by wziąć je w rękę i przyjrzeć się temu z bliska i z ulgą i podziwem mówię: to mały majstersztyk - designu, mody, jak kto woli. Szlachetność surowców i precyzja wykonania tej buteleczki zaspokaja moje potrzeby estetyczne związane nie tylko ze sztuką użytkową. Kolorystyka przypomina wielkie kreacje YSL. Połączenie fuksji z granatem lubię mniej tylko od połączenia granatu z czerwienią ;)
            Wstęp był zatem dobry :)
            Po opisie nut spodziewałam się oczywiście przede wszystkim karmelowej słodyczy. Miałam spore oczekiwania wobec bazy: czekałam na opoponaksowe otulające pudry. Przyznam też, że miałam silną nadzieję, iż tym razem Andrea nie włoży tam swojej ikonicznej zimnej bazy z Infusion d'Iris, którą równie mocno doceniam, co nie umiem znieść. W życiu nie ma łatwo, jednak :) Opoponaks i przypalany cukier otrzymałam w rzeczy samej, ale i irysa mi nie oszczędzono.
            Początek, pięć, czasem 8 minut obywa się momentami bez tej intensywnej nuty znanej z Infusion - przeważa, zwłaszcza gdy wokół temperatura przekracza 20 stopni, karmelowa ekstaza absolutnie gładkiej i idealnie zbalansowanej waniliowej praliny. Niezbyt słodkiej i nie nachalnej. Towarzyszy jej dymna nuta - zgadzam się z Renią całkowicie co do jej Lutensowego pochodzenia. Najczęściej jednak, gdy używam Candy, to już od samego wstępu spod nut głowy wybijają irysowe pudry bazy. Autorka kompozycji nie pozostawia wątpliwości - znakiem firmowym Prady zdecydowała się uczynić chłód irysowego pudrowego spodu i kropka. Ciepło karmelu z głowy w zaskakujący sposób współgra z tym - dla mnie trudnym - kwiatowym, wychłodzonym spodem zapachu/jego podstawą. Podziwiam je, naprawdę, mimo że niełatwo mi przebywać w tej atmosferze. Po kilku godzinach trudno nazwać Candy zapachem inwazyjnym, ale trwanie na skórze tego wytwornego Pradowego woalu 'mydła' z bazy liczę w dobach :)
            Nie jest to kompozycja, jaką sobie wyobrażałam. Nie sądzę, by ktokolwiek mógł w niej znaleźć treści 'jadalne' :) Wanilia została pozbawiona ciężaru i nieruchawości, żałuję że za pomocą nut, za którymi nie przepadam, ale mimo to muszę przyznać, że całość kompozycji mnie pozostawia w podziwie. 'Biję się' z tym (pięknym!) flakonem jeszcze ;) - patrzę na niego, tęsknię do zawartej tam części słodkiej, ale dotychczasowe zmagania z resztą zawartości mnie od niego odstręczają.
            Taki oto mi poczyniła kłopot Signora Prada.
            • forevermore79 Re: News- Prada: Candy 12.09.11, 23:23
              Tak, Candy jest slodka, ale nie przeslodzona. Waniliowa, ale wciaz komfortowa- niczym Eau Duelle. W tle wciaz bardzo "Pradowa" - tak, z checia uzywalem latem Infusion d'Homme z mojej 200ml butli i nuty klasycznych zapachow marki mozna odczuc i tutaj. Daniela Andrier wykonala kawalek dobrej roboty- ten zapach bedzie sie podobac i moze byc nawet uzywany jako unisex. Choc trwalosc na mojej skorze wydaje sie byc marna- potestuje w perfumerii jeszcze na spokojnie.
            • aggis20 Re: News- Prada: Candy 15.09.11, 10:01
              Furko pięknie brzmi to, co piszesz. Szkoda, że ja tak samo ładnie nie potrafię opisać mojego rozczarowania ;) dla mnie Candy to niemrawa wanilia i podwiędłe, a więc równie niemrawe kwiatki. Do tego ledwo ją czuć, musiałam psiknąć na nadgarstek z 10 razy, a i tak zapachu po 2 h już nie było.
              • lucapuka Re: News- Prada: Candy 16.09.11, 08:13
                Z przykrością podzielam zdanie aggis20.
    • forevermore79 Recenzja z Grain de Musc 22.09.11, 21:04
      graindemusc.blogspot.com/2011/09/candy-prada-sticks-us-with-caramel.html
      • pyzula67 wielke rozczarowanie ... 24.09.11, 22:36
        A mi przykro, że Prada wypuściła takie coś. Nie jestem tak biegła w opisywaniu nut, jak eksperci powyżej, ale jednak jestem w stanie odróżnić że jakieś są.
        A tu, czuję kopię wycofanej już Brown Sephora. Li tylko. Niestety.
        Karmelowe ciasteczko (w dodatku to karmel mlecznych dropsów, a nie mój ulubiony, naprawdę przypalony cukier) i to kompletnie nietrwałe na dobitkę, jakby się podobało. Bez klasy i pomysłu, zupełnie "niepradowo"...
    • elve Re: News- Prada: Candy 25.09.11, 23:31
      przedawkowałam słodycze:
      nosthrills.blox.pl/2011/09/Prada-Candy.html
      • michau2312 Re: News- Prada: Candy 26.07.12, 15:37
        Niedadło poznałem L LL - właśnie TAK powinna pachnieć Prada Candy, jak dzieło Roucela.
        Czyli perfumy Candy są na rynku juz od paru lat :)
    • forevermore79 Limitowany flakon Collector Edition 25.07.12, 11:38
      www.fragrantica.com/news/Prada-Candy-Collectors-Edition-Give-Me-Candy--3401.html
    • forevermore79 Limitowany ekstrakt Candy 03.09.12, 12:52
      Widzialem juz ta edycje- to czyste perfumy o pojemnosci bagatela 900ml umieszczone w skorzanym etui. Koszt to bagatela 2500 funtow.
      Znalazlem zdjecie na:
      www.sandrascloset.com/give-me-candy/
      • forevermore79 Re: Limitowany ekstrakt Candy 04.10.12, 15:10
        Jeszcze:
        diarydirectory.blogspot.com/2012/10/prada-candy-eau-de-parfum-deluxe.html
    • forevermore79 Nowy flanker- Candy L'Eau 18.02.13, 14:48
      Wyszperany news- w kwietniu premiera lzejszej Candy- pizmo, benzoin i karmel beda tu odswiezone akcentami kwiatowymi i cytrusami. Nosem jest znow D. Andrier, twarza kampanii- Lea Seydoux. Trzyczesciowe spoty reklamowe nakreca Wes Anderson i Roman Coppola.
      Zdjecie flakonu:
      www.marieclaire.it/var/marieclaire/storage/images/bellezza/video-candy-l-eau-profumo-prada-lea-seydoux-wes-anderson-roman-coppola/prada-candy-l-eau/16414237-2-ita-IT/Prada-Candy-L-Eau_main_image_object.jpg
      Wiecej:
      www.marieclaire.it/Bellezza/video-Candy-L-Eau-profumo-Prada-Lea-Seydoux-Wes-Anderson-Roman-Coppola

Swoja droga- tej wiosny L'Eau to prawdziwy trend- vel Candy, Dahlia Noir, czy Shalimar.
      • forevermore79 Re: Nowy flanker- Candy L'Eau 19.02.13, 15:10
        Notka na:
        www.nstperfume.com/2013/02/19/prada-candy-leau-new-perfume/
        • forevermore79 Candy L'Eau- zwiastun reklamy 19.03.13, 15:52
          www.nstperfume.com/2013/03/19/je-mappelle-candy/
          • forevermore79 Re: Candy L'Eau- pelny film reklamowy 27.03.13, 20:41
            perfumeshrine.blogspot.com/2013/03/prada-candy-leau-new-fragrance-film-to.html
            • forevermore79 Re: Candy L'Eau- pelny film reklamowy 30.03.13, 16:28
              I trzy czesci filmu naraz- razem ponad 3 minuty:
              www.nstperfume.com/2013/03/29/all-men-are-children/
      • astronomiczna.ania Re: Nowy flanker- Candy L'Eau 28.03.13, 19:14
        W Krakowie zapach jest już dostępny (Douglas).
        Mnie osobiście ten flanker przypadł do gustu bardziej niż wersja "podstawowa", jako że nie nie należę do zagorzałych wielbicielek zapachów gourmand.
        "Klasyczna" Candy jest dla mnie zbyt monotonna.
        L'Eau jest natomiast dokładnie taka, jak napisał forever, anonsując pojawieniesię tej wersji zapachu: delikatne akordy cytrusowo-kwiatowe przydają kompozycji lekkości, ożywiają ją.
        Co nie znaczy, że karmel nie jest nadal górą;)
        A i owszem - jest, i to wyczuwalny już "na dzień dobry" (a nie dopiero w bazie, jak zdają się sugerować opisy), w sposób do złudzenia przywołujący skojarzenia z Magnetism'em Escady
    • forevermore79 1-e zdjecie, flanker 2014: Prada Candy Florale 10.02.14, 11:50
      Juz lada moment limitowana Prada na wiosne/lato 2014, tylko w 1 poj. Poki co wygrzebalem zdjecie:
      www.fragrantica.com/board/viewtopic.php?id=81547
      • forevermore79 Oficjalnie o Prada Candy Florale 17.03.14, 01:02
        www.fragrantica.com/news/Prada-Candy-Florale-5269.html
        • forevermore79 Reklama TV- Prada Candy Florale 18.04.14, 12:14
          Wyszperane przy okazji- twarza, czy raczej tutaj cialem nadal Léa Seydoux:
          www.youtube.com/watch?v=RB8MKyBawxs
          • lucasai Prada Candy Florale - kiedy w perfumeriach? 18.04.14, 13:49
            Candy Florale już dostępne na zagranicznej stronie sephora.com

Ile przyjdzie nam poczekać, tego nie wiadomo? Gdy ostatnio byłem w jednej z poznańskich perfumerii asystentka nawet nie wiedziała, że ma się pojawić nowy flanker Candy na rynku (bo po co wiedzieć!?) a jak spytałem w innej perfumerii to powiedzieli, że może to potrwać do 2 miesięcy od premiery...

• forevermore79 Re: Prada Candy Florale - kiedy w perfumeriach? 18.04.14, 13:57
              Tez widzialem na lotniskach, ale bez testera. Zapowiadalem kiedys roboczo rozowa wersje Infusion (nie mylic z limitowana rozana wariacja)- finalnie zmieniono koncept wlasnie na rownie rozowy Florale. Mysle, ze trafi do nas w miare niedlugo, na Luna Rossa Extreme tez nie czekalismy wieki. Pozdrawiam!
        • furka_dusz Re: Oficjalnie o Prada Candy Florale 26.04.14, 19:18
          Kolejna limonka wśród premier tej wiosny. Kwiatuniów moc z obucha na wstępie, w środku nadal obecne te same (ładne) cukerky Candy nadziane apteczną ilością limoncello. Spodziewałam się czegoś bardziej rześkiego, tutaj ledwo poznaję piwonie, ich radość życia została zmumifikowana cukrem pudrem. Zgrabnie odszyte, ale nie, dziękuję.
          • forevermore79 A tymczasem Candy Florale także jako świeca 03.05.14, 14:14
            Oczywiscie nie w Polsce, bo ten sektor u nas lezy z przyczyn glownie niestety ekonomicznych (choc swieczka dodawana jako gratis do Alien Essence Absolue wydawala sie b. sympatyczna), jest za to w Harrodsie za 40 funtow:
            www.harrods.com/product/prada-candy-florale-candle/prada/000000000003945192?cat1=new-beauty&cat2=new-beauty-perfume-just-in
    • forevermore79 Trio Candy- jako torebkowe edycje Kiss 07.04.15, 12:45
      Poreczne flakony 20ml. Calosci towarzyszy film promocyjny.
      thebeautycove.blogspot.com/2015/04/il-profumo-prada-candy-kiss-di-prada.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka