Dodaj do ulubionych

Parfum Sacre Caron

27.09.11, 10:56
Jak pachnie? Bardzo mnie zaciekawiła nazwa, a nie mam gdzie tego posłuchać.
Recenzji kilka znalazłam w necie, ale chciałabym tez od Was się dowiedzieć - czy to bardziej kadzidlak taki "kościelny", czy też kwiatowiec? Nut ma takie mnóstwo różniastych, że nie wyobrażam, jak takie cóś może pachnieć;) Do jakiego zapachu jest podobny w klimacie?
Obserwuj wątek
    • renia.renia Re: Parfum Sacre Caron 27.09.11, 17:58
      Dla mnie to typ mocno retro, kwiatowy (róża?) z dodatkiem kadzidła. Powiedziałabym, że na mnie raczej szyprowy niż orientalny :( Najbliższy chyba DV.
      • lis888 Re: Parfum Sacre Caron 20.10.11, 20:09
        Mocno retro - na to hasło aż zaczęłam przebierać nogami i już zakupiłam Parfum Sacre.
        Wg mnie absolutnie nie podobny do DV, już raczej do... Kenzo Flower. Jest pudrowo-kremowy, mocno pieprzowy, a jednocześnie bardzo lekko-kadzidlany. Nie wiem, trudno mi go opisać, bo nigdy czegoś takiego jeszcze nie nosiłam:) Jest bardzo utulaśny i doskonały na jesienne chandry;)
        Bardzo, ale to baardzo mi się podoba, to najlepszych z zapachów, które udało mi się kupić zupełnie w ciemno:))
        • lis888 Re: Parfum Sacre Caron 23.10.11, 20:19
          Cudowne pierwsze nuty - najładniejszy pieprz jaki wąchałam w perfumach:) Kręcący w nosie, intensywny, jest obecny przez jakieś 3 godziny, powoli łagodniejąc.
          • forevermore79 Re: Parfum Sacre Caron 24.10.11, 19:07
            Gratuluje zakupu w ciemno zatem! Caron to wielka marka z tradycjami i udanymi zapachami, szkoda, ze tylko dosyc niedoceniana i z waska dystrybucja. Pozdrawiam!
            • lis888 Re: Parfum Sacre Caron 25.10.11, 11:23
              Z Carona mam jak na razie dwa zapachy - Aimez Moi i Sacre - obydwa kupione w ciemno, i obydwa udane. Lubię retro, więc ich klimaty są mi bliskie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka