Dodaj do ulubionych

News- Cartier: Déclaration d'un soir

28.05.12, 22:10
Wkrotce premiera nowego wariantu Declaration- bardziej zmyslowego i wieczorowego, nosem jest Mathilde Laurent, czyli obecny perfumiarz marki.
W nutach m.in. pieprz, drzewo sandalowe i roza. Mysle, ze efekt wyjdzie ciekawy.
O nowosci poinformowali zaprzyjaznieni przedstawiciele, ale wyszperalem juz pierwsze zdjecie- wiecej szczegolow wkrotce:
hungryeditor.tumblr.com/post/23649475723/sneak-peek-cartiers-declaration-dun-soir-mens
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Cartier: Déclaration d'un soir 30.05.12, 15:00
      Rzeczone drzewo sandalowe ma byc specjalna odmiana pochodzaca z Australii.

A przy okazji- jeszcze pare zdjec nowego Declaration:
      www.disneyrollergirl.net/mathilde-laurent/
    • forevermore79 Re: News- Cartier: Déclaration d'un soir 17.06.12, 21:42
      Jeszcze notka, z nieco uzupelnionymi nutami:
      www.nstperfume.com/2012/06/17/cartier-declaration-dun-soir-new-fragrance/
    • forevermore79 Re: News- Cartier: Déclaration d'un soir 25.06.12, 16:17
      Jeszcze:
      www.fragrantica.com/news/Cartier-Declaration-d-Un-Soir-3297.html
    • forevermore79 Pierwsza oficjalna recenzja 06.09.12, 21:27
      www.nstperfume.com/2012/09/06/cartier-declaration-dun-soir-fragrance-review/
      • olaj.j Re: Pierwsza oficjalna recenzja 06.10.12, 08:46
        Niezbyt sié zgadzam, jak dla mnie zapach zupenie nie jest uniseksowy, jest znacznie bardziej meski niz klasyczny, swietny Declaration, ale wciaz zachowuje jego dusze. Bardzo dobry flanker z ladna "terre'owska" baza.
        • forevermore79 Re: Pierwsza oficjalna recenzja 14.10.12, 11:50
          Dla mnie to duze odejscie od pierwowzoru- zapach zielony, duzo skropionej rosa rozy i ziol w faktycznie mocno Hermesowym stylu. Trwalosc calkiem zadowalajaca, ale nie zgodze sie z nazwa- to wcale nie jest typowy "Soir", kojarzy mi sie bardziej dziennie, bezpieczniej. Jakosc kompozycji za to jest niepowtarzalna i ciesze sie z tej premiery.
          I przy okazji- moze mam omamy wechowe, ale klasyczne Declaration w nowej szacie opakowania pachnie juz jakos inaczej, niz dawniej- niby tak samo, ale duzo krocej i mniej animalnie.
          • olaj.j Re: Pierwsza oficjalna recenzja 14.10.12, 20:13
            Testowałam kilka razy i zawsze, przez około 45 minut - godzinę, klasyk był jednak dosyć wyczuwalny, ale perfumy pięknie, płynnie się zmieniają. Faktycznie, nazwa "Soir" może być dosyć myląca, bo zapach można nosić już od rana, jest elegancki, nowoczesny i ma klasę. Muszę przyznać, że miałeś bardzo dobre przeczucia, że będzie to bardzo interesująca męska premiera, zastanawiam się nawet czy jest równie dobry (bo jednak nie lepszy:) ) jak Hommage a'L Homme, czy tylko odrobinę mu ustępuje.:) Szkoda tylko, że, o ile się nie mylę, prawie zupełnie nie jest promowany i przez to, ustawiony gdzieś skromnie na półce, może przejść zupełnie niezauważony, a to by była ogromna szkoda.
            Tak czy inaczej: brawo dla Cartiera i Matyldy.:)
            • forevermore79 Re: Pierwsza oficjalna recenzja 14.10.12, 20:20
              Tak, brawa dla Matyldy za minimalizm, elegancje i promocje wlasnego stylu- boleje tylko nad faktem, ze butikowe Les Heures sa tak malo promowane (i tak diablo drogie), bo wlasnie tam czuc najbardziej pelnie jej kunsztu i nieograniczone mozliwosci budzetowe. Jednak i oudowy flanker Eau de Cartier i obecny Soir to dobre tegoroczne premiery- od Lalique'a dla mnie tez jednak nie lepsze :-)
              I zgadzam sie z Toba- meska polka w tym roku ciekawa, te trzy wymienione debiuty plus Tom Ford Noir, zmrozony YSL, czy drzewny Guerlain- bylo w czym wybierac! :)
              • olaj.j Re: Pierwsza oficjalna recenzja 15.10.12, 09:17
                No to dodam jeszcze wyrazy uznania dla Mathilde, klasy samej w sobie, za damską tegoroczną cartierowską lilię w subtelnym wydaniu edt.:)

Odnośnie męskiej półki - są takie opinie, że Hommage to najlepszy męski zapach od czasów Terre d'Hermes - i ja się z nimi zgadzam. Tym bardziej jest to więc świetny rok, że pojawiły się perfumy, które mu tylko niewiele ustępują. Naprawdę jest w czym wybierać jeśli chodzi o premiery męskie.:) A ja mogę tylko tego tegorocznego urodzaju na męskich półkach zazdrościć, bo męskich perfum, (w sensie takich, które nie są mimo wszystko, w moim mniemaniu, uniwersalne dla wszystkich;) ) i tak nie noszę.:-)
    • forevermore79 I znalezione- Cartier Pasha Noire 21.11.13, 20:36
      Poki co informacje znalazlem przypadkiem na dubajskim Paris Gallery, inne zmianki to takze holenderskie aukcje :)
      Po skladzie i opisie wyglada to na flanker zaniedbanego nieco ostatnio Pashy, a nie tylko na czarny flakon.
      parisgallery.com/product.php?Paris-Gallery-CARTIER-Cartier+Pasha+Noire+EDT+100ML&product=122174666&department_id=30&br=1063&brfilter=
      • onw-ro Re: I znalezione- Cartier Pasha Noire 21.11.13, 22:52
        Widziałem wersję Noir dziś w Douglasie,u siebie we Wrocławiu
        • forevermore79 Re: I znalezione- Cartier Pasha Noire 21.11.13, 23:03
          O, dzieki! Zapach-enigma, lubie takie premiery znikad, obadam :)
          • forevermore79 Re: I znalezione- Cartier Pasha Noire 15.12.13, 19:41
            I wachalem- nawiazujacy do Pashy, swiezszy, choc wciaz archetypicznie meski i trwaly miks orientalnych i ambrowych nut, nieco w stylu Opium PH.
            Nie jest wcale bardziej Noir od klasyka Cavalliera (podobniez i ten sam nos odpowiada za to kreacje- a nie M. Laurent).
            Nie za rewolucyjna i IMHO dosyc zbedna premiera, ale dobrze, ze przypomina nam o oryginale i klasie.
    • forevermore79 Kolejny flanker- Declaration L'Eau 08.04.14, 14:56
      To nie pierwsza oczywiscie lzejsza wersja Declaration- byly juz typowo letnie flankery, Bois Bleu i odmiana Cologne.
      www.nstperfume.com/2014/04/08/cartier-declaration-leau-new-fragrance/
      www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Declaration-L-Eau-24711.html
    • forevermore79 Flanker- Déclaration d'un Soir Intense 09.09.14, 08:53
      Tu moja ciekawosc sie lekko zaostrzyla:
      www.nstperfume.com/2014/09/08/cartier-declaration-dun-soir-intense-new-fragrance/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka