Dodaj do ulubionych

Arabianoud albo Zahras Boutique Forever do ciebie

19.09.12, 07:54
składam zapytanie.Masz jakieś doświadczenia w zakupach ww sklepach??
Np to perfume.zahras.com/ albo może e-bay www.ebay.com/itm/Cambodian-Oudh-Grade-1-Agarwood-Oil-Pure-Itr-Attar-By-Abdul-Samad-Al-Qurashi-3ml-/330783702200?pt=UK_Health_Beauty_Fragrances_Men_s_Fragrances_Aftershave_PP&hash=item4d043ebcb8 albo może właśnie www.arabianoud.co.uk/flash.php?usersessid=kuv3k26m0nvgq19m5148ha2k86
Masz coś do powiedzenia w tej kwestii?? albo czy ktoś już dokonywał transakcji z tymi sklepami?? Topic w stylu ktokolwiek widział ktokolwiek wie ;)??

Uparłem się na perfumy z tego regionu,bo mam dzięki sympatycznej dziewczynie jeden z olejków www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Attar-Al-Kaaba-3899.html taki właśnie tylko coś słyszałem,że Arabian aoud czy e-bayowy ASAQ _generalnie te dwie firmy)mają jednak lepszej jakości perfumy więc dlatego pytam
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Arabianoud albo Zahras Boutique Forever do ci 19.09.12, 10:12
      Hej, ostatnio jestem zalatany i ciagle podrozuje (braki forumowe nadrobie wkrotce!), ale moge na szybko powiedziec, ze Zahras jest godny polecenia, znajomi z niego sciagali zapachy-mozna prosic przy okazji o probki itd, minus to jednak dosyc dlugi czas oczekiwania. Dobre miejsce na np. zakup rzadszych attarow Amouage i nie tylko. Ja sam kupowalem tam przez posrednikow solidy firmy z Bahrajnu :)
      A z kolei Arabian Oud to po prostu e-shop tego angielskiego sklepu, powinien tez zatem dzialac w porzadku. W stacjonarnym Arabian Oud ostatnio ciagle przeceny i promocje, heh, a jakby co moge popytac tam o konkretny produkt. Oferta AO jest nierowna, ale pare olejkow i zapachow jest godna polecenia. Pozdrawiam!
      • kalotinos24 Re: Arabianoud albo Zahras Boutique Forever do ci 19.09.12, 11:15
        Jesli możesz i masz możliwości to popytaj proszę.Czyli jak rozumiem masz kilka flakoników tak ??
        Aha Forever czy z tych wszystkich sklepów kupowałeś przez internet?? czy ktoś ci kupował poprzez swoje kontakty i przysyłał do Polski,a Abdel SAMAD AL Qurashi (czyli ASAQ) czytałem na basenotes,że to wysokiej jakości olejki.
      • mharrison Re: Arabianoud albo Zahras Boutique Forever do ci 19.09.12, 11:23

Ja kupowałam jedynie stacjonarnie w Arabian Oud, nie wiem czy wysyłają do Polski i przede wszystkim ciekawe za ile.

Dodam, że jestem pod wrażeniem tego sklepu. Tu moja dłuższa wypowiedź:
        forum.gazeta.pl/forum/w,15707,136956486,136956486,Czy_w_perfumeriach_niszowych_sa_promocje_znizki_.html
        Forevermore, a czy możesz napisać coś więcej (w wolnej chwili oczywiście) o poszczególnych pefumach i olejkach wartych przetestowania. I tych mniej wartych - i dlaczego (wtórność zapachowa, słabsza trwalość)?
        • kalotinos24 Re: Arabianoud albo Zahras Boutique Forever do ci 19.09.12, 11:34
          no właśnie tez chciałbym wiedzieć ,tu chyba jest tak,że płacisz za jakość czyli im wyższa cena tym jakość trwałość lepsza,ale nie jestem pewien,ciekawe czy Arabian Oud wysyła do polski ??
          • forevermore79 Re: Arabianoud albo Zahras Boutique Forever do ci 12.10.12, 15:39
            W Arabian Oud trzeba spokojnie testowac, probowac, ogladac- czesc zapachow jest po prostu kiepska, nawet te w ozdobnych opakowaniach, inne zas, niepozorne okazuja sie bardzo ciekawe. Szkoda, ze asortyment, szata itd. nie jest jednorodna, jak np. u Amouage- tu mamy raz zloto i arabeski, innym razem europejskie "Sporty". Nie mozna jednak odmowic AO trwalosci.
            Obsluga w londynskim sklepie jest b. mila i pomocna (i stuprocentowo arabska), ale renomy nie poprawiaja stale, caloroczne obnizki "wszystko o 50%, 20 % taniej" itd., czy tez stoliki na ulicy z naganiaczami :)
            Jednakze, w ofercie jest pare perelek- niedawno wrocil kadzidlany Kalemat, po duzej reformulacji zwany teraz Kalamat Black (teraz taniej o 50 proc- czyli po ok. 61 funtow), a i nawet meski Homme Sport ma arabski sznyt :)
            Polecam tez attary tej marki- przelewane do malych buteleczek o wybranej przez siebie pojmnosci- sa diablo mocne i statyczne, zwlaszcza oudowy i z roza, niektore przypominaly mi swoja animalna moca (excuse-moi) obore :))
            Nie jestem pewien, czy ang. oddzial AO wysyla do Polski- strona pozwala utworzyc konto i z naszego kraju, wiec zapewne jest to mozliwe, kwestia tylko kosztow przesylki. Firma wydaje sie b. elastyczna.
            www.arabianoud.co.uk/flash.php
            • mharrison Re: Arabianoud albo Zahras Boutique Forever do ci 12.10.12, 16:29
              Moje 3 naj (które na pewno jeszcze kupię, jak już zużyje pierwsze zdobycze) to:
              - Arabian Nights Black
              - Kalemat
              - Woody

Teraz kupiłabym (oprócz powyższych):
              - Arabian Nights Gold
              - Kalemat Black
              - Woody Style i Instense (ale po dokladniejszym przewąchaniu, bo drogi)

i przewąchałabym jeszcze dokładniej:

- Arabian Prestige Original
              - Hayati
              - Ghroob

i olejki

Mnie akurat obniżki niezmiernie ucieszyły:-)
              Bez nich nie wyszłabym pewnie z 4 flaszkami!
              A arabska obsługa i "naganiacze" dodają klimatu, choć np. podczas zwiedzania Istambułu przyprawiali mnie o ból głowy.

Mam kilka próbek Femme Sport i te mnie jakoś wcale nie urzekły (no są ponoć dla nowoczesnej arabki:-)))

Kalotiinos, dowiadywałeś się może w sprawie wysyłki?

• kalotinos24 Re: Arabianoud albo Zahras Boutique Forever do ci 13.10.12, 12:31
                Szczerze mówiąc nie ponieważ nie mam jak robić zakupów tzn mam zwykła kartę bankomatową przez pay-pal nie mam pojęcia jak się robi a szkoda bo gościu ma fajne aukcje np ta www.ebay.com/itm/Seher-Al-Kalemat-Arabian-Oud-Sweet-Woody-Musky-Amber-New-Arrival-/261042094935?pt=fragrance&hash=item3cc7524357
                • forevermore79 Re: Arabianoud albo Zahras Boutique Forever do ci 13.10.12, 12:35
                  Ta aukcja fajna, ale dosyc drogo. Podobniej, ale bezpiecznie jest w ang. butiku marki. Bywam w Londynie b. czesto, jakbys mial na jakis zapach finalnie ochote, to daj znac na priv.
                  Kalemat lubie, ot co :)
                  A mharisson- dziekuje za kolejna porcje swoich przemyslen, czekamy na wiecej :)
                  • kalotinos24 Forever jak najbardziej miałbym ochote 13.10.12, 12:51
                    Którys z tych zapachów np taki właśnie np na takiego Kalemat Black z tego sklepu i wiele podejrzewam innych www.arabianoud.co.uk/flash.php
                    Tylko musiałbym najpierw spróbować i zdobyć próbki,bo kupić od razu całą flachę,to za droga impreza,żeby kupować w ciemno
                    Aha Forever powiedz jeszcze jak twoim zdaniem jakościowo te perfumy są umiejscowione (potrafisz ocenić)twoim zdaniem np trwałość ogólnie jak z jakością jest??
                    • forevermore79 Re: Forever jak najbardziej miałbym ochote 14.10.12, 11:30
                      Dzieki, odpowiem- ale juz moge powiedziec, ze probki tej marki w wiekszosci po prostu nie istnieja- firma stawia na testy w sklepach, a stale promocje typu "tylko teraz o polowe taniej" maja sklaniac do zakupow- i sklaniaja, bo po miescie krazy duzo ludzi z siatkami Arabian Oud.
                      Jakosciowo to b. roznie- na pewno blizej im do Montale, niz Amouage. Czesc kompozycji przypominala mi tez zapachy paryskiego Mancera. Trwalosc za to typowo arabska- czyli spora i emanujaca.
                  • kalotinos24 Forever napisałem do cieibie 13.10.12, 17:41
                    Jak bedziesz miał chwile to zerknij na swoją pocztę gazetową
                    • forevermore79 Re: Forever napisałem do cieibie 14.10.12, 11:26
                      Dzieki, odpowiem :)
                • kalotinos24 mBarisson albo to 13.10.12, 12:38
                  www.arabianoud.co.uk/flash.php?usersessid=c9sc70gjtmrsm32kc1da146bs0
                  • mharrison Re: mBarisson albo to 16.10.12, 12:06
                    Próbki mieli jedynie Femme Sport, pozostałych nic a nic. I z tego co wiem, to nie mają.

Moim zdaniem trwałość Arabian Nights jest niezwykła (na mojej skórze porównywalna z Fille Lutensa), pozostałe 2 ciut mniej, ale też dają radę przez kilka ładnych godzin.
                    Testowałam tam kilkanaście pefrum i zaprosili mnie na dół do łazienki do zmycia wcześniejszych testów i nie mogłam się pozbyć tych zapachów:-)

Femme za to (i inne "nowoczesne") bardzo przeciętnie.

Przy zakupie 3 flakonów dają (tzn. dają jak się "upomni") próbkę olejku (powiedziałabym ok.3ml).

Forevermore, czy jak będziesz przy okazji w AO możesz przetestować Arabian Nights Silver (aloe vera, cynamon, kadzidło frankofońskie, cytrusy i kwiat pomarańczy). Figuruje jako "end of line" więc pewnie już tam długo nie posiedzi.

Ciekawa też jestem czy podobał ci się Oud Ispahan Diora i jak oceniasz jego trwałość. I czy Grand Bal rzeczywiście taki nijaki i ulotny?
                    • forevermore79 Re: mharisson albo to 16.10.12, 14:35
                      Tak, takie firmie i z tymze modelem sprzedazy nie zalezy na oferowaniu probek- raczej nalezy klienta przekonac, skusic promocjami i sklonic na miejscu do zakupu :)
                      To przetestuje ten zapach za pare dni w takim razie.
                      A Oud Ispahan b. mi sie podobal- trwale, rozane ujecie oudu, choc moim faworytem jest jednak skorzano-animalny Leather Oud, no i Mitzah. Wszystkie rownie trwale, choc Rose bardziej kobiecy i delikatny.
                      Co do Grand Bal- tu mamy kompletna klasyke, jasmin, biale kwiaty- totalnie kobiecy i do dlugich sukni, nic rewolucyjnego- raczej powrot do dawnych Diorow lub tradycyjnych Lauder.
                      • mharrison Re: mharisson albo to 21.11.12, 10:36
                        Forevermore,
                        czy udało ci się może przetestować Arabian Nights Silver?
                        • forevermore79 Re: mharisson albo to 21.11.12, 11:06
                          Przechodzilem pare dni temu kolo Arabian Oud, ale nie wchodzilem- juz bylem caly po aplikacji attarow Amouage :) Nadrobie wkrotce, a na szybie sklepu znow informacje o kolejnych wyprzedazach, haha. Attary AO z poprzednich testow jednak nie zachwycaja, ani trwaloscia, ani oryginalnoscia- niektore ich wody sa jednak duzo ciekawsze.
                          • mharrison Re: mharisson albo to 21.11.12, 11:19
                            A mogę zadać niedyskretne pytanie: czy jak latasz to nadajesz bagaż czy latasz tylko z podręcznym?:-)
                            • forevermore79 Re: mharisson albo to 21.11.12, 11:35
                              Jesli tanimi liniami, to zwykle z podrecznym, ale ze latam po Europie tak srednio min. 2-3 razy w miesiacu, to akurat spokojnie daje rade realizowac swoje pachnace zakupy i jeszcze zamowienia, forumowe i nie tylko :) Jasne, tylko z balsamami jest problem, heh.
                              • mharrison Re: mharisson albo to 28.02.13, 10:14
                                Perfumeria Yasmeen wprowadza kilka zapachów Arabian Oud.
                                Ciekawa jestem bardzo jakie będą miały ceny.

Ja ze swej strony hucznie polecam dwa:
                                sklep.yasmeen.pl/arabian-oud-kalemat-100-ml.html
                                i
                                sklep.yasmeen.pl/arabian-oud-woody-100-ml.html
                                w końcu nie będę musiała oszczędzać swoich flaszek:-)

Jest i marka Sayed, o której pisał kiedyś forevermore, z najbardziej mnie interesującym jej przedstawicielem:
                                sklep.yasmeen.pl/sayed-junaid-rasikh-100-ml.html
                                Bardzo się cieszę.
                                • forevermore79 Re: mharisson albo to 28.02.13, 10:26
                                  Dziekuje i dobrze, ze o tym mowisz, mharisson- ogladalem 2 dni temu juz oferte Yasmeen i ciesze sie, ze beda w Polsce kolejne nowe marki- na razie niestety nie ma ich na stanie e-shopu.
                                  Sayed Junaid Alam rodem z Bahrajnu ma w ofercie sporo ciekawych zapachow i wcale nie tak drogich (choc i niektore przyzwoite oudy Rasasi wcale nie kosztuja kroci). Moj Lahij niestety niedawno wycofano, a szoda.
                                  www.syedjunaidalam.com/

Mnie zas ciekawi takie oto maslo do ciala o zapachu oudu- ma je i Yasmeen, jak i tez Matitrading.
                                  sklep.yasmeen.pl/ajmal-mukhallat-body-butter-200-g-353.html
                                  Co do Rasasi zas- sporta oferta na:
                                  gwiazdy-pustyni.pl/6_rasasi
                                  www.iperfumy.pl/rasasi/
                                  • kalotinos24 Re: mharisson albo to 02.04.13, 22:37
                                    Noi jkj forever kopiłeś coś ostatnio ciekawego w Londynie??.
                                    Czyżby znowu w Arabianud promocję??
                                    • forevermore79 Re: mharisson albo to 03.04.13, 09:54
                                      Hej, hej- w Arabian Oud niemal zawsze jest stala promocja -50% :)
                                      Ale nie, moje nabytki w tym roku sa arabskie, ale z europejskim twistem:
                                      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3386073,2,1,Nowe-w-2013.html
                                      A jak pisala wyzej mharisson, produkty AO sa juz w Polsce:
                                      sklep.yasmeen.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka