Dodaj do ulubionych

News: Valentino- Valentino Uomo

08.09.13, 21:53
Mysle, ze warto poswiecic tej premierze osobny watek. Ze wzgledu na nuty, bardzo gourmand, czego ostatnio w meskiej perfumerii selektywnej nieco zabraklo, perfumiarza- O. Polge'a (jeden z ostatnich zapachow przed jego kompletnym przejsciem do Chanel), jak i flakon, ktory zdecydowanie wyrozni sie na polce. Poczekamy, zobaczymy.
www.fragrantica.com/news/Valentino-Uomo-4650.html
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News: Valentino- Valentino Uomo 11.12.13, 23:35
      Pora przypomniec o tej nadchodzacej premierze- tu jeszcze o nutach, calej linii do ciala oraz twarzy zapachu- jest nia aktor Louis Garrel.
      parfum-homme.prime-beaute.com/marque-parfum-homme/valentino-uomo/2013
    • ele_gancki Re: News: Valentino- Valentino Uomo 11.12.13, 23:42
      O Jezu, jaka butelka. Piękna. Aż ciężko uwierzyć, że to dla mężczyzn.
    • forevermore79 Re: News: Valentino- Valentino Uomo 31.01.14, 15:59
      Duzo wiecej detali w artykule na:
      www.moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=38179
      • agat1969 Re: News: Valentino- Valentino Uomo 19.02.14, 19:59
        Ktoś zna już ten zapach?
        • forevermore79 Po testach Valentino Uomo 01.03.14, 20:10
          A ja juz znam- pachnialem nim dzis, sporo recenzji mowi o podobienstwie do klasycznego Dior Homme- i nie jest to zarzut bezpodstawny, bo w wielu aspektach to ewidentna kopia dziela Diora (tak jak np. Jimmy Choo EdP i La Vie Est Belle zapozyczaja od Flowerbomb), choc najnowszy Valentino rozwija sie momentami nieco inaczej.
          Mniej tu irysa, ale calosc ma rownie pudrowo-gourmandowy charakter, z duza iloscia eleganckiej czekoladowej slodyczy, komfortowej zamszowej skory, gdzieniegdzie przemyka realistyczny akord kawy. Bardzo solidna wieczorowa kompozycja w pieknym na zywo flakonie.
          Trwalosc b. dobra, choc projekcja umiarkowana.
          Wg mnie to lekka zemsta kreatora- Oliviera Polge'a na marce Dior, ktora to oficjalnie odebrala formule Dior Homme, po to by ja zreformulowac przez F. Demachy'ego i zostawic "in house".

P.S. Widze go takze w najnowszej gazetce Superpharm- 200 zl bez grosza za 50ml wody.
          • forevermore79 Re: Po testach Valentino Uomo 13.03.14, 09:01
            Jesli ktos jeszcze wachal- to niech napisze :)
            A tutaj pelna reklama TV z przemykaniem sie do sypialni:
            www.nstperfume.com/2014/03/12/its-wonderful-part-2/
            oraz przy okazji rec.:
            www.nstperfume.com/2014/03/12/valentino-uomo-fragrance-review/
    • ele_gancki Re: News: Valentino- Valentino Uomo 02.04.14, 13:06
      Testowałem na nadgarstktu w Superpharmie, w którym to w końcu pojawiły się testery. Zapach faktycznie bardzo podobny do Dior Homme, ale trochę bardziej stonowany, mniej krzykliwy. Obawiam się, że podobnie jak przy DH po globalnym użyciu mogłaby mnie rozboleć głowa.
      Flakon na żywo prezentuje się bardzo dobrze. Myślę, że marka Valentino dorobiła się godnego dla siebie zapachu. Zapach pasuje do nazwy i flakonu : )
      Pozdrawiam!
      • forevermore79 Re: News: Valentino- Valentino Uomo 02.04.14, 14:59
        Dzieki za wrazenia, Lukaszu, pokrywaja sie z moimi- lagodniejszy, bardziej kremowo-maslano-orzechowy Dior Homme, z mniejsza iloscia pudru i irysa :) Dobra premiera, choc zobaczymy, co dalej rok na selektywnych polkach przyniesie.
    • forevermore79 Limitowany flakon: Valentino Uomo In Black 20.01.15, 15:54
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2015/01/valentino_uomo_in_black.html
    • forevermore79 A teraz i do kompletu: Valentino Donna 03.08.15, 13:24
      Zblizony flakon, w nutach roza, irys, skora, paczula i wanilia.
      Pierwsze zdjecie na 130 stronie:
      issuu.com/harrodsonline/docs/august_2015
      • forevermore79 Re: A teraz i do kompletu: Valentino Donna 20.08.15, 13:57
        Oficjalnie:
        www.nstperfume.com/2015/08/09/valentino-donna-new-perfume/
        • forevermore79 Re: A teraz i do kompletu: Valentino Donna 26.10.15, 14:27
          I reklama:
          www.nstperfume.com/2015/10/14/the-last-time-i-saw-her/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka