luloo1 12.08.04, 11:58 Chodzę koło tego zapachu. Podoba mi się nuta głowy i serca, a baza hm... nie bardzo. Czy czuć w niej głównie wanilię? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lune Re: Addict Diora, pytanie 12.08.04, 12:10 luloo1 napisała: > Chodzę koło tego zapachu. Podoba mi się nuta głowy i serca, a baza hm... nie > bardzo. Czy czuć w niej głównie wanilię? Ja czuje mocna wanilie, nawet w lzejszej wersji. lune Odpowiedz Link
lune to dziwne 12.08.04, 12:14 sprawdzilam i w eau Fraiche nie ma w bazie wanilii tylko drzewo sandalowe i rozane ; chyba ta wanilia z pierwszej nuty - "przykleja sie" do mnie :)) lune Odpowiedz Link
dixi Re: to dziwne 12.08.04, 12:41 Addict klasyczny nie przypadl mi do gustu wlasnie przez wanilie - nie lubie jej w perfumach i wyraznie przeszkadzal mojemu nosowi takze i w tej kompozycji; jako, ze nie zachwycil mnie klasyk, bez wiekszego entuzjazmu przymierzylam sie wreszcie wczoraj do eau fraiche, no i ... nie moglam oderwac nosa od nadgarstka; to co mi przeszkadzalo w klasyku, w nowej wersji zostalo zastapione tym co lubie, i powstal majstersztyk (specjalnie dla mnie ??;))) eau fraiche to z zamierzenia wersja letnia, ale mimo to od wczoraj chodzi za mna mysl, ze moze bedzie to moj zapach na jesien, a moze i zime ... Odpowiedz Link
lune eau fraiche :) 12.08.04, 13:52 poczatek ma wspanialy, srodek tez ale w bazie czuje wanilie ktorej nie ma (?) slodycz trwa, jest gesta ; kiedy pierwszy raz sie psiknelam - pomyslalam "to jest to", pozniej odganialam slodycz od siebie a ona uparcie trwala na moich nadgarstkach :) jednak jest w tym zapachu cos pociagajacego - bo jak inaczej wytlumaczyc ze "pomimo" wanilii - JEDNAK probuje, psikam sie testowo ... moze w nadziei ze cos sie zmieni, inaczej poczuje ten niewiarygodny zapach :)) lune Odpowiedz Link
luloo1 Re: eau fraiche :) 12.08.04, 14:55 podoba mi się, jest przyjemny, choć teraz wydaje mi się coraz bardziej banalny i zwykły. Na jesień chciałabym jednak coś bardzo esencjonalnego i trwałego. Przetestuję jeszcze na szyi, tylko boję się tej wanilii w bazie...że nie podejdzie. Odpowiedz Link
renia30 Re: eau fraiche :) 12.08.04, 17:28 Addicta odbieram podobie tzn. bardzo podoba mi się nuta głowy i środkowa natomiast najmniej baza. Psikałam się nim raz po raz dla tych pierwszych nut - i dlatego Eau Fraiche to jest właśnie to :o) Świeży, wyrazisty i nie taki ulepek na końcu. Piękny zapach, polecam. R Odpowiedz Link
charade addict 12.08.04, 21:06 Ja uważam, że Addict to nie tylko wanilia. Ja tam czuję bardzo dużo drzewa sandałowego, głównie w pierwszych chwilach, trochę za dużo go dla mnie. W bazie jest oczywiście wanilia (z tym tonkowcem), ale ja jej nie odbieram jak prostacką kuchenną wanilię, to jest taka "mroczna" wanilia. Niestety nie mogę teraz sobie dziś przypomnieć tego zapachu, bo cierpię na straszliwego kaca i boję sie spryskania się Addictem, właszcza a taki parny dzień. Mogłoby się źle skończyć... Odpowiedz Link