Dodaj do ulubionych

News- Guerlain: Aqua Allegoria Limon Verde

28.01.14, 09:48
Nowa AA na 2014 inspirowana caipirinha. Zobaczymy, czy marka, jak w ubieglych latach, przedstawi takze druga premiere z serii na wylacznosc lotnisk.
Poki co o Limon Verde:
www.fragrantica.com/news/Aqua-Allegoria-Limon-Verde-by-Guerlain-5084.html
Obserwuj wątek
    • forevermore79 I 2 flankery- powrot Idylle R-P i nowe Insolence! 29.01.14, 21:42
      Idylle Duet Rose-Patchouli powraca w 2014 (znam pare osob, ktore sie uciesza :) Zapewne, jak i w przypadu wersji jasminowej, tegoroczna edycja bedzie miala zmieniona strukture i skladniki, na pewno nowe jest pudelko:
      www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Idylle-Duet-Rose-Patchouli-23401.html
      Myslalem tez, ze Guerlain postawil krzyzyk na Insolence, ale po latach mamy nowy flanker- kropkowane Insolence Crazy Touch, wyglada mlodziezowo- moze skusi klientki znajacego Guerlain glownie z hitowej LPRN:
      www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Insolence-Crazy-Touch-23402.html
      • furka_dusz Re: I 2 flankery- powrot Idylle R-P i nowe Insole 30.01.14, 21:01
        Ucieszyłam się! :-) Podobno w Rose Patchouli '14 będzie kadzidła więcej.
        • forevermore79 Re: I 2 flankery- powrot Idylle R-P i nowe Insole 31.01.14, 14:26
          No ciekawym, w koncu tropilismy resztki poprzedniej edycji na lotniskach itd. :) Jedyne, co sie rzuca w oczy, to oszczednosci Guerlaina na pudelku- tamte bylo wielkie, te jest wzorem ostatniej jasminowej edycji, po prostu zwyklym kartonikiem :)
          • forevermore79 Re: I 2 flankery- powrot Idylle R-P i nowe Insole 01.02.14, 12:35
            MG twierdzi poza tym, ze Crazy Touch to po prostu nowy flakon Insolence EdT (strasznie irytujaca praktyka :).
            I jeszcze jeden guerlainowy news- w Maison Guerlain mozna powachac dawne wskrzeszone ekstrakty Guerlain- nie sa one jednak na sprzedaz, gdyz do ich kreacji uzyto skladnikow vintage, zakazanych juz przez IFRA.
            www.facebook.com/monsieurguerlain
            • forevermore79 Re: I 2 flankery- powrot Idylle R-P i nowe Insole 02.02.14, 11:14
              Plus jeszcze o limitowanych flakonowych cudach od Guerlain- przyda nam sie chyba watek zbiorczy o corocznych nowinkach tej marki :)
              www.fragrantica.com/news/Queen-Empress-Guerlain-Le-Secret-de-la-Reine-5105.html
    • forevermore79 1e zdjecie- letni Guerlain Terracotta Le Parfum 12.02.14, 22:07
      instagram.com/p/kHZmKJslfO/#
      Ylang-ylang i kwiat tiary- w sprzedazy w maju.
      • forevermore79 Plus piekny flakon Muguet na 2014 24.02.14, 22:04
        Coroczna konwaliowa edycja tym razem w delikatnym, porcelanowym wydaniu.
        monsieurguerlain2.blogspot.dk/2008/06/news.html
        • forevermore79 Re: Plus piekny flakon Muguet na 2014 26.02.14, 11:42
          Dokladniejszy shot:
          www.fragrantica.com/news/Le-Muguet-2014-Limited-Edition-by-Guerlain-5214.html
          • forevermore79 I off-topowo- wycofanie Guerlain L'Homme Eau 28.02.14, 12:30
            perfumeshrine.blogspot.com/2014/02/guerlain-le-muguet-2014-and-guerlain.html
      • forevermore79 Wiecej o Terracotta Le Parfum 02.04.14, 15:20
        Ten limit. zapach juz lada dzien w perfumeriach jako uzupelnienie letniej linii makijazu:
        www.nstperfume.com/2014/04/02/guerlain-terracotta-le-parfum-new-fragrance/
    • forevermore79 Re: News- Guerlain: Aqua Allegoria Limon Verde 28.02.14, 12:30
      BdJ nie lubi Limon Verde:
      boisdejasmin.com/2014/02/guerlain-aqua-allegoria-limon-verde-perfume-review.html
      • furka_dusz Re: News- Guerlain: Aqua Allegoria Limon Verde 26.04.14, 19:57
        Furka też nie. Na początku naprawdę fajnie oddana caipirinha - gęba mi się uśmiechnęła po pierwszych sekundach tej wściekłej zieloności, bo w postaci virgin to mój ulubiony drink. Potem ta podobno figowa mleczność, całe to zamieszanie z jaśminem stworzyło na mojej skórze dość zaskakująco płaską, by nie powiedzieć, pozbawioną sensu, pulpę. Limonka, która wywabia ponoć nawet uporczywie nieprzyjemne zapachy, została znokautowana przez mdłą, oblepiającą, nienaturalnego pochodzenia słodycz. Na szczęście żywota dokonało to szybko. Resztki cukru zmyłam.
        • forevermore79 Re: News- Guerlain: Aqua Allegoria Limon Verde 27.04.14, 09:31
          Ja z kolei testowalem Limon Verde dwa razy- przy pierwszym utonela w powodzi innych blotterow i moich mocnych perfum, przy drugim- gdy skupilem sie tylko na AA, zapach duzo zyskal i interesujaco sie rozwijal- od limonkowo-mietowej swiezosci po wlasnie wspomniana figowa mlecznosc, nawet wyczulem kokosowy efekt. Jasminu nie odnotowalem, ale calosc w miare szybko ze mnie uleciala, jak to przy tejze serii bywa.
          Podoba mi sie Limon Verde, ale Lys Soleia wywarla jednak wieksze wrazenie dzieki upajajacym bialym kwiatom i takie tropiki lubie. Gdyby Guerlain stworzyl linie do ciala o tych zapachach, zapewne tez bylby hit. Z ciekawosci potestuje jeszcze Limon Verde, jak temp. przekroczy 30 lub gdzies 40 stopni.
          Z drinkow a la mojito/caiprinha- tu oddam sprawiedliwosc podejrzanie dobremu Pozzo di Borgo :)
    • olaj.j Re: News- Guerlain: Aqua Allegoria Limon Verde 27.04.14, 12:41
      Guerlain ma szczęście, że Thierry Wasser tworzy dla firmy tak subtelne, łagodnie zmienne, urodziwe zapachy.
    • forevermore79 AA Teazurra- travel exclusive na 2015 04.01.15, 19:49
      Pierwsze zdjecie:
      www.heinemann-dutyfree.com/frankfurt_de/guerlain/aqua-allegoria/aqua-allegoria-guerlain-teazzura-eau-de-toilette-spray-travel-retail-exclusive-not-before-01-03-2015-100ml.html
      Na lotniskach tez wkrotce nowy design i powrot AA Flora Rosa:
      www.heinemann-dutyfree.com/frankfurt_de/guerlain/aqua-allegoria/aqua-allegoria-guerlain-flora-rosa-eau-de-toilette-spray-one-shot-nachfolger-von-gh-1060672-travel-retail-exclusive-not-before-01-03-2015-100ml.html
      • forevermore79 Re: AA Teazurra- travel exclusive na 2015 05.01.15, 11:29
        Faktycznie, jak MG stawiam, ze Teazurra to jednak bedzie edycja na wszystkie rynki, a tylko Flora Rosa (to ja akurat zdazylem poddac Mu te info) z nowym symbolem "latajacej pszczolki" stanie sie kolejny raz lotniskowym exclusivem. I jeszcze watpliwosci, czy Teazurra, to moze bedzie wycofywane Tokyo lub wariacja na temat- suspens rosnie! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka