Dodaj do ulubionych

CdG Guerrilla Warsaw

28.08.04, 01:04
Na razie w Lublijanie w Słowenii od 11.9. Ale Helsinki, Sztokholm i Warszawa
pojawiają się już w tytule strony. Mam nadzieję, że w naszej ukochanej
Warszawie także wkrótce:-)
Obserwuj wątek
    • sorbet CdG Guerrilla Warsaw - 25.9 + 28.08.04, 11:40
      Adres jeszcze nieznany :-)
      guerrilla-store.com
    • luloo1 Re: CdG Guerrilla Warsaw 28.08.04, 19:21
      już lada dzień:)
      • szczekuszka Re: CdG Guerrilla Warsaw 29.08.04, 09:51
        SUPERR!!
        Po urlopie takie mile wiadomosci.
    • sorbet Warszawskie Guerrilla pod mostem:-) 01.09.04, 11:05
      Z wwd.com, repost z fashionspot.com

O PIONEER: Maverick designer Rei Kawakubo is taking fashion retailing to yet
      another unforeseen frontier: under a bridge. For a forthcoming Comme des
      Garçons “guerrilla” store in Warsaw, the designer has signed a lease for one of
      the structure’s support columns — accessible from land, mind you, before the
      bridge spans the Wisla River. The unusual space was previously occupied by a
      publishing company and has tools embedded in the concrete walls as one design
      feature. The rent? Around $600 a month. Guerrilla stores exist for one year in
      emerging neighborhoods with local partners selling a mix of Kawakubo’s lines.
      The Warsaw unit is slated to open Sept. 24, headed by a Polish professor of
      demography. Other guerrilla locations bowing this month include Ljubljana,
      Slovenia; Stockholm, and Helsinki, Finland, the latter located in an old
      pharmacy — with all its nifty Fifties wooden cabinetry intact.
      • forevermore79 Re: Warszawskie Guerrilla pod mostem:-) 01.09.04, 13:45
        Nikt chyba nie chce trafic pod most, a teraz wszyscy tam pojdziemy z wlasnej
        woli :-)). Niezle, niezle i to 25-ego bedzie juz otwarte. Fajnie sie sklada :-)
        • sorbet Podejrzewam, że most Poniatowski 01.09.04, 14:25
          • luloo1 Re: Podejrzewam, że most Poniatowski 01.09.04, 15:42
            Pomyślałam również o nim, tym bardziej, że pod mostem są takie zakamuflowane
            miejsca, na dodatek z długaśnymi schodkami, takie bardzo industrialne miejsce.
            • sorbet Re: Podejrzewam, że most Poniatowski 01.09.04, 15:56
              luloo1 napisała:

> Pomyślałam również o nim, tym bardziej, że pod mostem są takie zakamuflowane
              > miejsca, na dodatek z długaśnymi schodkami, takie bardzo industrialne
              miejsce.

Daleko od GM, za to bliżej Stadionu, hehe. A i będziemy mieli "doskonałe
              połączenie" z Blue City:-)
              • luloo1 Re: Podejrzewam, że most Poniatowski 02.09.04, 21:19
                sorbet napisał:

> Daleko od GM, za to bliżej Stadionu, hehe. A i będziemy mieli "doskonałe
                > połączenie" z Blue City:-)

No właśnie, to duża zaleta:))))
    • pour-homme Re: CdG Guerrilla Warsaw 01.09.04, 14:30
      A co to jest CdG Guerrilla?
      Nie znam w ogole tej firmy, pierwszy raz o niej slysze (cos o CdG piszecie juz
      od kilku postow a ja nie wiem co to :)
      Pozdrawiam
      • pour-homme Re: CdG Guerrilla Warsaw 01.09.04, 14:31
        i bardzo, bardzo prosze o wyrozumialosc :) Nie kazdy zna wszystkie firmy :P
        • sorbet Comme des Garçons i Guerrilla 01.09.04, 14:55
          CdG (Comme des Garçons), japońska firma mody z siedzibą w Paryżu :-) Pour-homme
          mogłbyś zajrzeć do FAQu, tam sporo też napisałem:-)

A Guerrilla to "nowa strategia" firmy. Otwierają 20 sklepów w "obrzeżach"
          świata mody, hehe. Sklepy funkcjonują przez rok, w najtańszych lokalach daleko
          od centrum komercji. Minimum promocji i aranżacji sklepu. Sprzatają stary lokal
          po kimś i od razu sprzedaja ciuchy. Z drugiej strony sklep ma "wypuklić
          esencję" danego miasta, hihi.

Towary to m.in. mieszanka kolekcji z poprzedniego sezonu i obecnego, perfumy i
          buty. CdG produkuje kilka linii:

Comme des Garçons - damska, najbardziej eksluzywna
          Comme des Garcons Comme des Garcons - do noszenia:-)
          CdG Tricot - linia raczej w Japonii
          CdG Noir - widzę tylko tzw. vintage

CdG Homme plus - męska, najdroższa
          CdG Shirt - "tańsza"
          CdG Homme - linia "podstawowa" raczej w Japonii
          CdG Homme Deux - nie wiem czy nadal są produkowane

CdG Play - Tshirty i polo z serduszkiem (od pod koniec 2002 chyba)

Junya Watanabe Comme des Garcons - linia projektowana przez Junya Watanabe,
          protege Rei Kawakubo (projektantki CdG)

Junya Watanabe CdG Man - linia męska
          Junya Watnabe CdG Man Pink - linia damska na tej samej zasadzie jak JW CdG Man.

i oczywiście
          CdG Parfum - linia "podstawowa"
          CdG parfums Parfums Series - coroczne serie tematyczne.
          • sorbet Zapomniałem o :-) 01.09.04, 15:39
            CdG Robe de Chambre
            Czasami można spotkać także metke CdG Homme Homme.

Guerrille są już w Berlinie, Barcelonie i Singapurze. Do tej pory sklepy CdG
            to "puste galerie-labyrynty pełne niespodzianek" :-) Najsłynniejsze są 3, w NY,
            Paryżu i Aoyamie w Tokyo oraz CdG Perfume Shop w Paryżu. Poza nim były w
            Londynie, w 2003r. otwarto 2 nowe w St. Petersburg i Antwerpii. Więcej "stoisk"
            i sklepów jest w Japonii, gdzie są i "flagowe" butiki w Tokyo (Aoyama,
            Marunouchi, 10 Corso Como CdG (współpraca z Corso Como w Mediolanie) i Comme2,
            gdzie teraz jest Colette meets CdG - też tymczasowy projekt 5cio miesięczny), w
            Kyoto i Osace.

W Londynie za miesiąc otwarty będzie CdG Dover Market, gdzie prócz CdG znajdują
            się "stoiska" także innych projektantów, m.in. Hediego Slimane'a (meble),
            Azzedine'go Alaia, Undercover (japońska firma), Rafa Simona i studia
            graficznego SHOWstudio Nicka Knight'a... Market ma mieć ciągła
            zmianę "dekoracji teatralnej", a jego celem jest tworzenie atmosfery "silnego i
            pięknego chaosu":-)

Brzmi super, i faktycznie, te projekty w świecie mody to naprawdę ewenement.
            • pour-homme Re: Zapomniałem o :-) 01.09.04, 15:54
              Serio? Super!
              Mam rodzine w Japonii, zaraz wysle im maila czy znaja te firme, moze cos z niej
              maja hehe
              No to jak juz bede w waw to idziemy tam Sorbet ok? :)
              • sorbet Oczywiście, że tam idziemy :-) 01.09.04, 16:02
    • lolik2 Re: CdG Guerrilla Warsaw 02.09.04, 08:53
      no proszę! akurat jak się wyprowadziłam z Warszawy to otwierają coś, co chciałam zobaczyć :)
      • ciocia.cesia Re: CdG Guerrilla Warsaw 10.09.04, 16:02
        słuchajcie przepraszam za zapewne banalne pytanie, ale co oznacza skrót CdG :( ?
        • luloo1 Re: CdG Guerrilla Warsaw 10.09.04, 18:39
          Ależ pytanie nie jest wcale banalne. To ulubiona marka perfum/ubrań założyciela
          naszego forum: Sorbeta. A skrót rozwinąwszy wychodzi:Comme des Garçons.
          • forevermore79 Re: CdG Guerrilla Warsaw 10.09.04, 19:17
            Nic dodac, nic ujac :-) Marka dla jednych kultowa, dla innych zbyt
            kontrowersyjna- ale nie sposob byc obojetnym :-)
            • ciocia.cesia Re: CdG Guerrilla Warsaw 13.09.04, 12:13
              Kochanie... czy to możeliwe,że poczciwa ciotka cesia nie zna tych perfum
              CdG...? Czyje są te perfumy ? Czy sa ogólnie dostępne ? Wybaczcie...

Pzdr. CC
              • luloo1 Re: CdG Guerrilla Warsaw 13.09.04, 12:21
                możliwe, ze nie znasz, powiedziałabym bardzo bardzo możliwe, a raczej
                prawdopodobne. Comme des Garcons to firma, poszczególne linie znajdziesz w
                starszych postach sorbeta.
                • sorbet Re: CdG Guerrilla Warsaw 13.09.04, 12:45
                  Podam kilka starszych postów :-)
                  O perfumach
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=11547179&a=11547179

O firmie
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=10903738&a=10903738
                  Pozdr.:-)
    • perfumiarz Re: CdG Guerrilla Warsaw 13.09.04, 14:33
      SUPEREK!!!!!!!!!! :))))) p.
      • perfumiarz gdzie.......? 21.09.04, 15:24
        Hmm... Specjalnie przeszedłem się, jak gdyby nigdy nic, w okolicach mostu P. i
        żadnego zwiastunu nie zauważyłem :) Czy wiecie już może gdzie dokładnie
        znajdzie się ten sklep?? Bo ja pękam z ciekawości. p.
        • sorbet Re: gdzie.......? 21.09.04, 15:42
          Ja też juz tam byłem jakis czas temu i nic nie widziałem :-) A na stronie nic a
          nic :-)
    • sorbet Re: CdG Guerrilla Warsaw 21.09.04, 23:26
      Ul. Kruczkowskiego 1A
      Wieżyca 14
      • taje Re: CdG Guerrilla Warsaw 22.09.04, 06:35
        Co to jest Wieżyca 14?
        • sorbet 14 wieżyca mostu im. księcia J. Poniatowskiego :-) 22.09.04, 13:09
          • luloo1 Kto by liczył te wieżyce? 22.09.04, 18:30
            Najprościej i w miłym, zielonym otoczeniu powędrować Książęcą w dół (od Pl.
            Trzech Krzyży) do Kruczkowskiego (przechodzi pod mostem) i pobłądzić w tych
            wieżycowych korytarzach, bo na samym moście ja osobiście mam problem z
            przystankami:)
      • perfumiarz Re: CdG Guerrilla Warsaw 22.09.04, 08:24
        Wielkie dzięki:)) Już niedługo się tam wybieram na wielkie wąchanie :))) sniff..
    • sorbet Dostępne perfumki: 22.09.04, 13:44
      White (b.ostry cynamon!)
      Comme 2 (25 - wersja pocket size, butelka "ambrowa", 50 - butelka srebrzysta)
      Comme 3
      Odeur 53/71 (tylko duże 200ml butelki)
      Incense - serie kadzidlane (Kyoto, Avignon, Ouarzazate, Jaisalmer, Zagorsk)
      Red - Harissa, Carnation, Rose, Palisander, Sequoia
      Synthetic - Garage!!!!, Tar, Dry Clean, Soda, Skai

Pozostałe będą w połowie października:-)
      • delie Re: Dostępne perfumki: 22.09.04, 14:07
        Czy cynamonowe White, których piszesz to ten sam zapach, który jest na tej
        stronie:

www.luckyscent.com/shop/category.asp?categoryid=220
        bo tego właśnie szukam:)
        • sorbet Nie. To jest to+ 22.09.04, 14:38
          www.luckyscent.com/shop/detail.asp?itemid=21603
          White jest wariacją na temat EdP, ciepły ale ostry cynamon + kardamon.
          Sherbet Cinnamon jest "lodowaty" :-) i dużo piżma białego (pudru i słodyczy)
          • delie Re: Nie. To jest to+ 22.09.04, 17:01
            dzięki, mam nadzieję, że Sherbet Cinnamon też kiedyś do nas zawita:)
      • maja1000 Re: Dostępne perfumki: 22.09.04, 14:35
        Sorbetku, skąd Ty to wszystko wiesz?? Czyżby nie czekali do 25 września i
        otworzyli swoje podwoje wcześniej i już dokonałeś wstępnej wizji lokalnej??
        (na ich stronce jeszcze nie ma nawet telefonów)

Najważniejsze, że jest Garage i Odeur'y:-))
        Przy okazji zanim się tam nie wybiorę, czy ceny są podobne jak w innych
        Guerrilach??

Benzynowe i asfaltowe pozdrówka;-)
        M.
        • sorbet Do Mai 22.09.04, 14:41
          Nie, Maja, otwarcie jest jak planowane, 25.09. Wysłałem maila "do Pana/Pani z
          Guerrilla" :-) i dostałem odpowiedź.

Już nie mogę się doczekać:-)
          • maja1000 Re: Do Sorbeta 22.09.04, 14:48
            To tak ja... A Tobie Sorbecie powinien przysługiwać przynajmniej jakiś
            specjalny upust:-)).

W końcu większość klienteli zapewne będzie się rekrutować z Twojego forum, moją
            skromną osobę wliczając...
            • sorbet Perfumy + 22.09.04, 15:52
              Dostałem także materiały o perfumach CdG.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=12053191&a=16011690

Maja, nie wiem czy większość klientów Guerrilla dowie się o CdG z naszego
              forumu, ale już widzę napewno kilku:-). Mam nadzieję, że zapachy (i ciuchy:-)
              trafią do naszych serc i nosa:-)

A poza tym idea Guerrilla mi się szalenie podoba. To zupełnie inne podejście do
              mody. Strasznie to ryzykowne przedsięwzięcie, a przez to takie fajne.
              • forevermore79 Re: Perfumy + 22.09.04, 19:32
                Dzieki za podanie opisu- sporo mi ulatwi wybor i da podst. pojecie. :-)
                Ciekawe, czy dostana tez tego "komercyjnego" CdG 2 Man ( o ktorym pisza chocby
                w najnowszym niemieckim GQ- calostronicowe zdjecie)
                • marla30 Re: Perfumy + 23.09.04, 08:17
                  Dzięki, Sorbecie, za informację :). A wiadomo cokolwiek o godzinach otwarcia w sobotę, no i o cenach może?
                  • sorbet Re: Perfumy + 23.09.04, 12:52
                    Sklep będzie czynny w godzinach 11-20. Cen jeszcze nie znam:-) Zapewniono mi,
                    że takie same jak w innych Guerrillach.

Trochę się obawiam właśnie tego, że u nas VAT jest najwyższy w EU (22%) przez
                    to i ceny mogą być wysokie. Ale zobaczymy.
                • sorbet CdG 2 Man + 24.09.04, 02:04
                  Będzie chyba dopiero w połowie października, będą także kremy, kadzidło ... z
                  linii Comme2.

CdG2 Man to zdecydowanie zapach dla szerszej dystrybucji, tak jak teraz Comme2.
                  Pojawienie się męskiej wody wywołało szczere zdziwienie, bo Comme do tej pory
                  robi wody bez względu na płeć.

Są także obawy, że Comme i Puig pójdą na "łatwe pieniądze" :-) bo CdG Parfums
                  teraz współpracuje z Puig (która robi m.in. wodę Prady i Hussein Chalayan, ale
                  i Caroliny Herrery i Paco Rabanne). Współpraca ta jest dość nietypowa, ponieważ
                  lansują tylko CdG2 i CdG2 Man, inne pozostają stricte niszowe.

W każdym razie to dość ryzykowne posunięcie:-) i ten zapach musi być "mocny".
                  Mam nadzieję, że nadal robią "wyjątkowe" zapachy:-) czy dla wiernych klientów,
                  czy na szerszą skalę. Z drugiej strony Comme2 w szerszej dystrybucji mogłoby wg
                  źródła branżowego wygenerować jedynie 3 mln usd w pierwszym roku sprzedaży, a
                  więc nie tak dużo. Ale to i tak więcej niż roczna sprzedaż wszystkich ich
                  perfum przed podjęciem współpracy (2 mln euro w 2002). Dla porównania, nowe
                  Yohji ma przynieść 10 mln usd.
                  • marla30 Re: CdG 2 Man + 24.09.04, 07:53
                    Sorbecie, a wiadomo cokolwiek, czy sobota będzie normalnym dniem pracy :) tego sklepu, czy też planowane jest wielkie otwarcie z fajerwerkami i połową tzw. Vip-ów warszawskich? To znaczy, czy człowiek z ulicy może tam sobie wejść, czy raczej powinien poczekać do poniedziałku?
                    • sorbet Re: CdG 2 Man + 24.09.04, 11:20
                      Sobota jest "normalnym otwarciem" :-) czyli sklep otwarty dla każdego.
                      Postępuję więc jak Japończycy:-), czyli będę czekać od nocy, hehe. Zresztą
                      byłbym bardzo rozczarowany, gdyby guerrilla było tylko dla VIP-ów :-P.
    • sorbet Obrazki z warszawskiego Guerrilla 08.10.04, 12:42
      www.guerrilla-store.com

Trzeba kliknąć na Warsaw i potem "pomyszkować" na lustrze:-)
      • lolik2 Re: Obrazki z warszawskiego Guerrilla 09.10.04, 10:56
        za szybko to miga jak dla mnie, nic nie widac
        • meelka Re: Obrazki z warszawskiego Guerrilla 28.10.04, 01:01
          Był ktoś na zakupach??? Jakie wrażenia?????
          • forevermore79 Re: Obrazki z warszawskiego Guerrilla 28.10.04, 09:33
            Ja bylem z sorbetem na ogladaniu tylko, heh. Ciekawa, nietypowa lokalizacja,
            fajne wnetrze. Same ubrania czasem dyskusyjne, no i nienajtansze, ale ciekawe i
            w krotkich seriach- a to dla niektorych plus. Sa fajne meskie koszule ( 700-
            1200zl) w stylu vintage, smiale plaszcze, no i masa akcesoriow dobrych na
            prezenty- portfele, t-shirty. Gwozdz programu to rzecz jasna zapachy- moje
            ulubione to cynamonowe White, Rose, Kyoto i CdG2. Avignon mimo opisu wydaje mi
            sie ciut za mocny, a syntetyki wzbudzaja lekkie odrzucenie- ale dam reszcie
            szanse wkrotce :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka