sorbet 28.08.04, 01:04 Na razie w Lublijanie w Słowenii od 11.9. Ale Helsinki, Sztokholm i Warszawa pojawiają się już w tytule strony. Mam nadzieję, że w naszej ukochanej Warszawie także wkrótce:-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorbet CdG Guerrilla Warsaw - 25.9 + 28.08.04, 11:40 Adres jeszcze nieznany :-) guerrilla-store.com Odpowiedz Link
szczekuszka Re: CdG Guerrilla Warsaw 29.08.04, 09:51 SUPERR!! Po urlopie takie mile wiadomosci. Odpowiedz Link
sorbet Warszawskie Guerrilla pod mostem:-) 01.09.04, 11:05 Z wwd.com, repost z fashionspot.com O PIONEER: Maverick designer Rei Kawakubo is taking fashion retailing to yet another unforeseen frontier: under a bridge. For a forthcoming Comme des Garçons “guerrilla” store in Warsaw, the designer has signed a lease for one of the structure’s support columns — accessible from land, mind you, before the bridge spans the Wisla River. The unusual space was previously occupied by a publishing company and has tools embedded in the concrete walls as one design feature. The rent? Around $600 a month. Guerrilla stores exist for one year in emerging neighborhoods with local partners selling a mix of Kawakubo’s lines. The Warsaw unit is slated to open Sept. 24, headed by a Polish professor of demography. Other guerrilla locations bowing this month include Ljubljana, Slovenia; Stockholm, and Helsinki, Finland, the latter located in an old pharmacy — with all its nifty Fifties wooden cabinetry intact. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Warszawskie Guerrilla pod mostem:-) 01.09.04, 13:45 Nikt chyba nie chce trafic pod most, a teraz wszyscy tam pojdziemy z wlasnej woli :-)). Niezle, niezle i to 25-ego bedzie juz otwarte. Fajnie sie sklada :-) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Podejrzewam, że most Poniatowski 01.09.04, 15:42 Pomyślałam również o nim, tym bardziej, że pod mostem są takie zakamuflowane miejsca, na dodatek z długaśnymi schodkami, takie bardzo industrialne miejsce. Odpowiedz Link
sorbet Re: Podejrzewam, że most Poniatowski 01.09.04, 15:56 luloo1 napisała: > Pomyślałam również o nim, tym bardziej, że pod mostem są takie zakamuflowane > miejsca, na dodatek z długaśnymi schodkami, takie bardzo industrialne miejsce. Daleko od GM, za to bliżej Stadionu, hehe. A i będziemy mieli "doskonałe połączenie" z Blue City:-) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Podejrzewam, że most Poniatowski 02.09.04, 21:19 sorbet napisał: > Daleko od GM, za to bliżej Stadionu, hehe. A i będziemy mieli "doskonałe > połączenie" z Blue City:-) No właśnie, to duża zaleta:)))) Odpowiedz Link
pour-homme Re: CdG Guerrilla Warsaw 01.09.04, 14:30 A co to jest CdG Guerrilla? Nie znam w ogole tej firmy, pierwszy raz o niej slysze (cos o CdG piszecie juz od kilku postow a ja nie wiem co to :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
pour-homme Re: CdG Guerrilla Warsaw 01.09.04, 14:31 i bardzo, bardzo prosze o wyrozumialosc :) Nie kazdy zna wszystkie firmy :P Odpowiedz Link
sorbet Comme des Garçons i Guerrilla 01.09.04, 14:55 CdG (Comme des Garçons), japońska firma mody z siedzibą w Paryżu :-) Pour-homme mogłbyś zajrzeć do FAQu, tam sporo też napisałem:-) A Guerrilla to "nowa strategia" firmy. Otwierają 20 sklepów w "obrzeżach" świata mody, hehe. Sklepy funkcjonują przez rok, w najtańszych lokalach daleko od centrum komercji. Minimum promocji i aranżacji sklepu. Sprzatają stary lokal po kimś i od razu sprzedaja ciuchy. Z drugiej strony sklep ma "wypuklić esencję" danego miasta, hihi. Towary to m.in. mieszanka kolekcji z poprzedniego sezonu i obecnego, perfumy i buty. CdG produkuje kilka linii: Comme des Garçons - damska, najbardziej eksluzywna Comme des Garcons Comme des Garcons - do noszenia:-) CdG Tricot - linia raczej w Japonii CdG Noir - widzę tylko tzw. vintage CdG Homme plus - męska, najdroższa CdG Shirt - "tańsza" CdG Homme - linia "podstawowa" raczej w Japonii CdG Homme Deux - nie wiem czy nadal są produkowane CdG Play - Tshirty i polo z serduszkiem (od pod koniec 2002 chyba) Junya Watanabe Comme des Garcons - linia projektowana przez Junya Watanabe, protege Rei Kawakubo (projektantki CdG) Junya Watanabe CdG Man - linia męska Junya Watnabe CdG Man Pink - linia damska na tej samej zasadzie jak JW CdG Man. i oczywiście CdG Parfum - linia "podstawowa" CdG parfums Parfums Series - coroczne serie tematyczne. Odpowiedz Link
sorbet Zapomniałem o :-) 01.09.04, 15:39 CdG Robe de Chambre Czasami można spotkać także metke CdG Homme Homme. Guerrille są już w Berlinie, Barcelonie i Singapurze. Do tej pory sklepy CdG to "puste galerie-labyrynty pełne niespodzianek" :-) Najsłynniejsze są 3, w NY, Paryżu i Aoyamie w Tokyo oraz CdG Perfume Shop w Paryżu. Poza nim były w Londynie, w 2003r. otwarto 2 nowe w St. Petersburg i Antwerpii. Więcej "stoisk" i sklepów jest w Japonii, gdzie są i "flagowe" butiki w Tokyo (Aoyama, Marunouchi, 10 Corso Como CdG (współpraca z Corso Como w Mediolanie) i Comme2, gdzie teraz jest Colette meets CdG - też tymczasowy projekt 5cio miesięczny), w Kyoto i Osace. W Londynie za miesiąc otwarty będzie CdG Dover Market, gdzie prócz CdG znajdują się "stoiska" także innych projektantów, m.in. Hediego Slimane'a (meble), Azzedine'go Alaia, Undercover (japońska firma), Rafa Simona i studia graficznego SHOWstudio Nicka Knight'a... Market ma mieć ciągła zmianę "dekoracji teatralnej", a jego celem jest tworzenie atmosfery "silnego i pięknego chaosu":-) Brzmi super, i faktycznie, te projekty w świecie mody to naprawdę ewenement. Odpowiedz Link
pour-homme Re: Zapomniałem o :-) 01.09.04, 15:54 Serio? Super! Mam rodzine w Japonii, zaraz wysle im maila czy znaja te firme, moze cos z niej maja hehe No to jak juz bede w waw to idziemy tam Sorbet ok? :) Odpowiedz Link
lolik2 Re: CdG Guerrilla Warsaw 02.09.04, 08:53 no proszę! akurat jak się wyprowadziłam z Warszawy to otwierają coś, co chciałam zobaczyć :) Odpowiedz Link
ciocia.cesia Re: CdG Guerrilla Warsaw 10.09.04, 16:02 słuchajcie przepraszam za zapewne banalne pytanie, ale co oznacza skrót CdG :( ? Odpowiedz Link
luloo1 Re: CdG Guerrilla Warsaw 10.09.04, 18:39 Ależ pytanie nie jest wcale banalne. To ulubiona marka perfum/ubrań założyciela naszego forum: Sorbeta. A skrót rozwinąwszy wychodzi:Comme des Garçons. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: CdG Guerrilla Warsaw 10.09.04, 19:17 Nic dodac, nic ujac :-) Marka dla jednych kultowa, dla innych zbyt kontrowersyjna- ale nie sposob byc obojetnym :-) Odpowiedz Link
ciocia.cesia Re: CdG Guerrilla Warsaw 13.09.04, 12:13 Kochanie... czy to możeliwe,że poczciwa ciotka cesia nie zna tych perfum CdG...? Czyje są te perfumy ? Czy sa ogólnie dostępne ? Wybaczcie... Pzdr. CC Odpowiedz Link
luloo1 Re: CdG Guerrilla Warsaw 13.09.04, 12:21 możliwe, ze nie znasz, powiedziałabym bardzo bardzo możliwe, a raczej prawdopodobne. Comme des Garcons to firma, poszczególne linie znajdziesz w starszych postach sorbeta. Odpowiedz Link
sorbet Re: CdG Guerrilla Warsaw 13.09.04, 12:45 Podam kilka starszych postów :-) O perfumach forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=11547179&a=11547179 O firmie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=10903738&a=10903738 Pozdr.:-) Odpowiedz Link
perfumiarz gdzie.......? 21.09.04, 15:24 Hmm... Specjalnie przeszedłem się, jak gdyby nigdy nic, w okolicach mostu P. i żadnego zwiastunu nie zauważyłem :) Czy wiecie już może gdzie dokładnie znajdzie się ten sklep?? Bo ja pękam z ciekawości. p. Odpowiedz Link
sorbet Re: gdzie.......? 21.09.04, 15:42 Ja też juz tam byłem jakis czas temu i nic nie widziałem :-) A na stronie nic a nic :-) Odpowiedz Link
luloo1 Kto by liczył te wieżyce? 22.09.04, 18:30 Najprościej i w miłym, zielonym otoczeniu powędrować Książęcą w dół (od Pl. Trzech Krzyży) do Kruczkowskiego (przechodzi pod mostem) i pobłądzić w tych wieżycowych korytarzach, bo na samym moście ja osobiście mam problem z przystankami:) Odpowiedz Link
perfumiarz Re: CdG Guerrilla Warsaw 22.09.04, 08:24 Wielkie dzięki:)) Już niedługo się tam wybieram na wielkie wąchanie :))) sniff.. Odpowiedz Link
sorbet Dostępne perfumki: 22.09.04, 13:44 White (b.ostry cynamon!) Comme 2 (25 - wersja pocket size, butelka "ambrowa", 50 - butelka srebrzysta) Comme 3 Odeur 53/71 (tylko duże 200ml butelki) Incense - serie kadzidlane (Kyoto, Avignon, Ouarzazate, Jaisalmer, Zagorsk) Red - Harissa, Carnation, Rose, Palisander, Sequoia Synthetic - Garage!!!!, Tar, Dry Clean, Soda, Skai Pozostałe będą w połowie października:-) Odpowiedz Link
delie Re: Dostępne perfumki: 22.09.04, 14:07 Czy cynamonowe White, których piszesz to ten sam zapach, który jest na tej stronie: www.luckyscent.com/shop/category.asp?categoryid=220 bo tego właśnie szukam:) Odpowiedz Link
sorbet Nie. To jest to+ 22.09.04, 14:38 www.luckyscent.com/shop/detail.asp?itemid=21603 White jest wariacją na temat EdP, ciepły ale ostry cynamon + kardamon. Sherbet Cinnamon jest "lodowaty" :-) i dużo piżma białego (pudru i słodyczy) Odpowiedz Link
delie Re: Nie. To jest to+ 22.09.04, 17:01 dzięki, mam nadzieję, że Sherbet Cinnamon też kiedyś do nas zawita:) Odpowiedz Link
maja1000 Re: Dostępne perfumki: 22.09.04, 14:35 Sorbetku, skąd Ty to wszystko wiesz?? Czyżby nie czekali do 25 września i otworzyli swoje podwoje wcześniej i już dokonałeś wstępnej wizji lokalnej?? (na ich stronce jeszcze nie ma nawet telefonów) Najważniejsze, że jest Garage i Odeur'y:-)) Przy okazji zanim się tam nie wybiorę, czy ceny są podobne jak w innych Guerrilach?? Benzynowe i asfaltowe pozdrówka;-) M. Odpowiedz Link
sorbet Do Mai 22.09.04, 14:41 Nie, Maja, otwarcie jest jak planowane, 25.09. Wysłałem maila "do Pana/Pani z Guerrilla" :-) i dostałem odpowiedź. Już nie mogę się doczekać:-) Odpowiedz Link
maja1000 Re: Do Sorbeta 22.09.04, 14:48 To tak ja... A Tobie Sorbecie powinien przysługiwać przynajmniej jakiś specjalny upust:-)). W końcu większość klienteli zapewne będzie się rekrutować z Twojego forum, moją skromną osobę wliczając... Odpowiedz Link
sorbet Perfumy + 22.09.04, 15:52 Dostałem także materiały o perfumach CdG. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=12053191&a=16011690 Maja, nie wiem czy większość klientów Guerrilla dowie się o CdG z naszego forumu, ale już widzę napewno kilku:-). Mam nadzieję, że zapachy (i ciuchy:-) trafią do naszych serc i nosa:-) A poza tym idea Guerrilla mi się szalenie podoba. To zupełnie inne podejście do mody. Strasznie to ryzykowne przedsięwzięcie, a przez to takie fajne. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Perfumy + 22.09.04, 19:32 Dzieki za podanie opisu- sporo mi ulatwi wybor i da podst. pojecie. :-) Ciekawe, czy dostana tez tego "komercyjnego" CdG 2 Man ( o ktorym pisza chocby w najnowszym niemieckim GQ- calostronicowe zdjecie) Odpowiedz Link
marla30 Re: Perfumy + 23.09.04, 08:17 Dzięki, Sorbecie, za informację :). A wiadomo cokolwiek o godzinach otwarcia w sobotę, no i o cenach może? Odpowiedz Link
sorbet Re: Perfumy + 23.09.04, 12:52 Sklep będzie czynny w godzinach 11-20. Cen jeszcze nie znam:-) Zapewniono mi, że takie same jak w innych Guerrillach. Trochę się obawiam właśnie tego, że u nas VAT jest najwyższy w EU (22%) przez to i ceny mogą być wysokie. Ale zobaczymy. Odpowiedz Link
sorbet CdG 2 Man + 24.09.04, 02:04 Będzie chyba dopiero w połowie października, będą także kremy, kadzidło ... z linii Comme2. CdG2 Man to zdecydowanie zapach dla szerszej dystrybucji, tak jak teraz Comme2. Pojawienie się męskiej wody wywołało szczere zdziwienie, bo Comme do tej pory robi wody bez względu na płeć. Są także obawy, że Comme i Puig pójdą na "łatwe pieniądze" :-) bo CdG Parfums teraz współpracuje z Puig (która robi m.in. wodę Prady i Hussein Chalayan, ale i Caroliny Herrery i Paco Rabanne). Współpraca ta jest dość nietypowa, ponieważ lansują tylko CdG2 i CdG2 Man, inne pozostają stricte niszowe. W każdym razie to dość ryzykowne posunięcie:-) i ten zapach musi być "mocny". Mam nadzieję, że nadal robią "wyjątkowe" zapachy:-) czy dla wiernych klientów, czy na szerszą skalę. Z drugiej strony Comme2 w szerszej dystrybucji mogłoby wg źródła branżowego wygenerować jedynie 3 mln usd w pierwszym roku sprzedaży, a więc nie tak dużo. Ale to i tak więcej niż roczna sprzedaż wszystkich ich perfum przed podjęciem współpracy (2 mln euro w 2002). Dla porównania, nowe Yohji ma przynieść 10 mln usd. Odpowiedz Link
marla30 Re: CdG 2 Man + 24.09.04, 07:53 Sorbecie, a wiadomo cokolwiek, czy sobota będzie normalnym dniem pracy :) tego sklepu, czy też planowane jest wielkie otwarcie z fajerwerkami i połową tzw. Vip-ów warszawskich? To znaczy, czy człowiek z ulicy może tam sobie wejść, czy raczej powinien poczekać do poniedziałku? Odpowiedz Link
sorbet Re: CdG 2 Man + 24.09.04, 11:20 Sobota jest "normalnym otwarciem" :-) czyli sklep otwarty dla każdego. Postępuję więc jak Japończycy:-), czyli będę czekać od nocy, hehe. Zresztą byłbym bardzo rozczarowany, gdyby guerrilla było tylko dla VIP-ów :-P. Odpowiedz Link
sorbet Obrazki z warszawskiego Guerrilla 08.10.04, 12:42 www.guerrilla-store.com Trzeba kliknąć na Warsaw i potem "pomyszkować" na lustrze:-) Odpowiedz Link
lolik2 Re: Obrazki z warszawskiego Guerrilla 09.10.04, 10:56 za szybko to miga jak dla mnie, nic nie widac Odpowiedz Link
meelka Re: Obrazki z warszawskiego Guerrilla 28.10.04, 01:01 Był ktoś na zakupach??? Jakie wrażenia????? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Obrazki z warszawskiego Guerrilla 28.10.04, 09:33 Ja bylem z sorbetem na ogladaniu tylko, heh. Ciekawa, nietypowa lokalizacja, fajne wnetrze. Same ubrania czasem dyskusyjne, no i nienajtansze, ale ciekawe i w krotkich seriach- a to dla niektorych plus. Sa fajne meskie koszule ( 700- 1200zl) w stylu vintage, smiale plaszcze, no i masa akcesoriow dobrych na prezenty- portfele, t-shirty. Gwozdz programu to rzecz jasna zapachy- moje ulubione to cynamonowe White, Rose, Kyoto i CdG2. Avignon mimo opisu wydaje mi sie ciut za mocny, a syntetyki wzbudzaja lekkie odrzucenie- ale dam reszcie szanse wkrotce :-) Odpowiedz Link