Dodaj do ulubionych

Lilia Bella/Aqua Allegoria - ktoś testował?

01.09.04, 09:10
Niestety u nas w Polsce chyba nie ma, przynajmniej nie spotkałam, a bardzo
jestem ciekawa. W składzie jest ponoć bez, jaśmin, konwalia i róża. Czy ta
ostatnia jest bardzo wyczuwalna i czy konwalia nie pachnie zbyt płasko i
tandetnie jak to czasem się zdarza w niektórych wodach:-((
Obserwuj wątek
    • sorbet Re: Lilia Bella/Aqua Allegoria - ktoś testował? 01.09.04, 10:48
      Zrobiłem szybkie wąchanie :-) w Moskwie. Pamiętam, że pachniało lilią, zielono
      i przyjemnie świeżo. Zieleń jest trochę ostrzejsza niż w konwalii (tej z
      kwiaciarni:-) Fajna, świeża woda wiosenno-letnia, ale nie pamiętam, aby bardzo
      wyjątkowa.

W porównaniu, Un Lys Frédéric Malle jest momentami wręcz agresywna :-), ostra
      jak dojrzała lilia wąchana z bardzo bliska. CdG Leaves Lily wąchałem tylko z
      butelki (odrobię to wkrótce), jest "tylko" świeża, zielona i bardzo "wilgotna"
      lilia:-)

Btw, Maja, jak papierek z #2 się sprawował:-)?
      • maja1000 CdG2 01.09.04, 11:27
        Sorbeciku, cały kalendarz, do którego włożyłam wtedy papierek ładnie przesiąkł
        tym zapachem, pachnie bardzo trwale i tak z charakterem:-)), aukcji nie udało
        mi jednak wygrać, trochę się zagapiłam;-((. Ale nic to, jak już Guerilla
        pojawi się w Warszawie to kupię Garage, albo Tar, albo któryś z Odeur'ów albo
        jeszcze coś innego. Najważniejsze, że znalazłam firmę, która trafia w mój gust
        idealnie i masz w tym niezaprzeczalny udział, DZIĘKI.

btw, wszystkie sobotnie papierki jeszcze pachną, najintensywniej M.Micalellef i
        Creed
        • sorbet Re: CdG2 02.09.04, 15:24
          Też myślę o Garage albo Tar :-), spróbuję wreszcie Dry Clean. Poza tym Sequoia
          pachnie arcyfajnie. Ciekawy jestem czy cena perfum w Warszawie odbiega się
          znacząco od paryskich czy berlińskich (39 euro). A skoro jesteśmy już w EU :-)
          i nie ma cła. W Moskwie kosztują czasami nawet o 50% więcej.

• balbina_alexandra Re: Lilia Bella/Aqua Allegoria - ktoś testował? 01.09.04, 12:20
      Ja mam tę Lillę Bellę - kiedyś mi się bardzo podobała - ciężko było ją zdobyć,
      a teraz jej wcale nie używam. Ja czuję głównie konwalie i niestety jaśmin
      troszkę - a na ten ostatni reaguje ostatnimi czasy mocno alergicznie. Chyba
      pora mi się z nią rozstać...
    • i2h2 Re: Lilia Bella/Aqua Allegoria - ktoś testował? 01.09.04, 22:31
      Nie dam głowy, czy nie widziałam wczoraj w takiej małej perfumerii w Carrefour
      na Bemowie. Ale dziecię mi wierzgało i nie wczytywałam się przesadnie- tak mi
      mignęło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka