Dodaj do ulubionych

Jak sytuacja z mateuszem 124 ?

27.01.05, 10:44
No właśnie jak ? Czy coś się wyjaśniło ? Ma perfumki, które mnie nęcą.
Kiedyś kupiłabym w ciemno ale po ostatnich negatywnych opiniach na forum nie
bardzo wiem co robić.
Obserwuj wątek
    • ziereal Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 27.01.05, 18:01
      fa25 napisała:

> No właśnie jak ? Czy coś się wyjaśniło ? Ma perfumki, które mnie nęcą.
      > Kiedyś kupiłabym w ciemno ale po ostatnich negatywnych opiniach na forum nie
      > bardzo wiem co robić.

napisz jakie:), to postaram sie pomoc.
      • fa25 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 28.01.05, 10:55
        Enjoy Patou. Na zdjęciu wygląda OK; cena jak za oryginał ale forumowiczki
        narzekały na nierzetelność dostaw ( chyba poszła podróbka a tłumaczenie było
        mętne ). Jako,że cena jest z tych wyższych, zaczęłam się zastanawiać nad
        ryzykiem związanym z tym zakupem.
        • ziereal Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 28.01.05, 12:59
          no to nie masz sie czego obawiasz.
          te ktore mialy watpliwosci - kupowaly zapachy popularniejsze (dune, angel). Nie
          slyszalam o podrobkce Enjoy, nie sa popularne IMO:)
    • balbina_alexandra Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 28.01.05, 13:14
      Czytałam te opinie co do Mateusza i ciężko mi uwierzyć. Moim zdaniem sprzedaje
      oryginały - sama kupiłam u niego parę rzeczy, również dla koleżanek. Nie wierzę
      że opłacałoby mu sie przemycać w swoich aukcjach jakiś trefny towar. Nigdy nie
      miałam powodu narzekać na rzetelność tego sprzedawcy, czy dostawę - wszystko
      bardzo szybko i sprawnie. Będę u niego nadal kupowac, zwłaszcza teraz kiedy nie
      ma już mojego ulubionego Grycka :(
      Uważam że możesz spokojnie zaryzykować :)))

Pozdrawiam :)
      • fa25 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 28.01.05, 13:40
        Wielkie dzięki Wam obu. Też mi się nie chce wierzyć, żeby taki filar allegro
        poszedł na łatwiznę i ryzykował utratę dobrej opinii. No ale nie takie rzeczy
        już świat widział...
        • myfa80 przebiegła konkurencja nie śpi.... 28.01.05, 14:23
          • voluptas to chyba do mnie było... 29.01.05, 14:47
            bo to ja kupiłam od mateusza124 perfumy, co do których autentyczności do dzisiaj
            nie jestem przekonana, a moje maile do sprzedającego z prośbą o wyjaśnienie
            sytuacji zostały zignorowane. Ciekawe, prawda? Jeśli o mnie chodzi - odradzam i
            sama więcej nic u niego nie kupię. Jest wielu innych sprzedawców, a skoro
            jednemu odbiła sodówka i zaczął olewać klientów (nie okazjonalnych - STAŁYCH) to
            ja serdecznie dziękuję.

Do Myfa80 w odpowiedzi na Twoją błyskotliwą uwagę - nie jestem konkurencją, bo
            ja na Allegro tylko kupuję. A że nie lubię być nabijana w butelkę - to już inna
            sprawa.

pozdr.
            • ffiill Re: to chyba do mnie było... 09.03.05, 13:24
              powiem Wam jedno.. w co sam nie wierzylem.. ale jednak.. znajomy hanluje
              perfumamai na allegro.. tymi co na oryginalne wygladaja.. sam zawsze
              kupowalem.. i powiedzial mi ze w turcji to robi sie podrobki gorsze i lepsze..
              te lepsze uznawane sa na allegro jako oryginaly.. a gorsze sluza do tego by
              sprzedawac te oryginaly... bo sami pomyslcie skad ci sprzedawcy mieliby tyle
              wod toaletowych dostepnych od tak.. podobno butelka tych niby oryginalnych z
              allegro kosztuje srednio 60zl... sam jestem w szoku
              • elve Re: to chyba do mnie było... 09.03.05, 13:53
                a moim zdanie koledze coś dzwoni, ale nie wie dokładnie w jakim kościele :)
                • eve_ Re: to chyba do mnie było... 09.03.05, 14:23
                  Też się zastanawiam jak to jest z tymi zapachami na allegro.
                  Kupiłam parę razy (jednak nie u w/w) i wydaje mi się że wszystko z nimi ok.
                  Myślę że te, które wyglądają na oryginale oryginalnymi są, a cena...nie trzeba
                  dorabiać do tego większej ideologii, mam znajomą, kóra pracuje w Douglasie i
                  może załatwić rabat 20%, jest tam tylko ekspedientką, więc łatwo sobie
                  wyobrazić wysokość marży jaką ma perfumeria i jakie rabaty może mieć właściciel
                  Jest tu chyba na forum osoba, która prowadzi perfumerią więc może nas oświeci
                  jak to jest.
              • charade do ffiill 09.03.05, 15:04
                Nikt tu nie kupuje na allegro perfum za 60 zł.
                • ffiill Re: do ffiill 11.03.05, 08:59
                  ja tez nie kupuje na allegro za 60PLN.. ale powiedzmy w tych normalnych cenach
                  allegro.. za podobno oryginaly..
                  a pisalem ze 60PLN to płacą wlasnie sprzedawcy czyli mateusz, grycek i inni
                  (doczytaj sobie mojego posta)..
                  podobno perfumy z "fabryk" we włoszech i turcji jada tirami m.in. do Polski..
                  niedlugo zdam relacje jak z tym jest bo mam dojscie do czlowieka ktory kupuje
                  je po 60zl i sprzedaje na allegro duuuuuuuzo drozej - od 100 do 250 w
                  zaleznosci od zapachu.. zamowilem butelke i porownam wnikliwie z takimi ze
                  sklepu..
                  sam dotychczas kupowalem na allegro i wiele razy bylem zadowolony.. ale ludzie
                  pomyslcie skad oni to moga miec.. przeciez nie od legalnych dystrybutorów.. nie
                  kradzione ze sklepów (bo skad takie ilosci).. nie kradzione z fabryk (bo to
                  malo prawdopodobne).. wiec.......
                  sam mialem kiedys dziwna akcje bo zamowilem u grycka 2x givenchy Irresistible i
                  przyslal dwa w roznych pudelkach - troche roznily sie czcionkami napisy na
                  pudelkach a po za tym niby wsz OK.. oczywiscie pieknie zapakowane ofoliowane
                  itp.. wewnatrz byly identyczne butelki..
                  tak jak pisalem sam sie zastanawiam jak z tym biznesem jest.. ale cos mi tu
                  smierdzi.. ;-))
      • strega Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 09.03.05, 17:36
        Ja wlasnie ostatnio kupilam u Mateusza perfumy i nie moge miec zadnych zarzutow
        do transakcji.
        • avon_22 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 09.03.05, 19:17
          Witam wszystkich znawców perfumów!!!
          Mam zamiar zakupić od mateusza124 Rush 2 .Czy możecie kliknąć na poniższy adres
          i potwierdzić oryginalność perfumów? Będę bardzo wdzięczna.
          www.allegro.pl/show_item.php?item=43924623
          • ziereal Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 11.03.05, 20:26
            wygladaja na oryginalne i tyle.
    • graza4 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 11.03.05, 21:43
      Ostatnio kupiłam mateusza Envy dla siostry, jest to jej od lat ukochany zapach,
      do tej pory kupowała w sklepach, więc mogła ocenić nie tylko butelkę, ale i
      zapach. Oryginał.
      • renia30 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 12.03.05, 09:16
        Kupowalam u niego z 5 razy, bardzo miła obsługa, produkty oryginalne :o))
        • mazia79 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 12.03.05, 10:18
          Ja równiez kupowałam u niego 2 razy. I jestem bardzo zadowolona. Mama również.
          Kontakt dobry nie wpominajac o przesyłce. Jest na drugi dzień:))
          • voluptas Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 16.03.05, 14:23
            A ja kupowałam u niego ze 20 razy, a wpadkę zaliczył "dopiero" za 21. Rozumiem,
            że wiele osób jest z niego zadowolonych, ale niestety, nie ma ludzi kryształowych.
            • luloo1 voluptas 13.04.05, 18:15
              Na czym polegała ta wpadka?
              • voluptas luloo 14.04.05, 17:24
                kiedys założyłam wątek na ten temat:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=15463736&v=2&s=0
                a jeśli nie chce Ci się zaglądac, to w kilku słowach - kupiłam u mateusza124
                angela 100 ml edp w stojącej butelce - bez pudełka, które się ponoć zniszczyło -
                wierzyłam, że sprzedaje oryginały. A kiedy potem porównałam mojego z innymi -
                miał inny korek - tzn. goły, bez napisu Angel czy faksymilki Muglera. A mają je
                (lub przynajmniej napis Angel) i produkty i testery. Sprzedawca nie raczył
                zareagowac na moje maile z prośbą o wyjaśnienia.
    • luloo1 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 13.04.05, 18:08
      fa25 napisała:

> No właśnie jak ? Czy coś się wyjaśniło ? Ma perfumki, które mnie nęcą.
      > Kiedyś kupiłabym w ciemno ale po ostatnich negatywnych opiniach na forum nie
      > bardzo wiem co robić.

Przyznam, że też mnie to zaniepokoiło. Pojawiły się negatywne komentarze, ale
      myślę, że kupujący byli mało kompetentni i mogli porównywać oryginał z podróbą,
      którą wcześniej nabyli.
      Jest jednym z zaufanych sprzedwców, obok grycka (którego już nie ma) i nie
      wierzę, że nagle zszedł na psy:)
      • sharlotka Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 13.04.05, 21:06
        kupilam w zeszlym tygodniu od niego wode toaletowa Gucci (meska), wszystko poszlo szybko,
        sprawnie, towar oryginalny, opakowanie (folia) troche porysowana... nie bylo to na prezent wiec uszlo.
        jestem bardzo zadowolona.
        • luloo1 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 13.04.05, 21:19
          On ma zawsze uszkodzone folie:)
          • sharlotka Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 13.04.05, 21:29
            luloo1 napisała:

> On ma zawsze uszkodzone folie:)

dobrze wiedziec na przyszlosc... dzieki!
            • nitulina Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 13.04.05, 22:04
              No dobra.
              Ja też się nie nacięłam, chociaż byłam wcześniej wielką przeciwniczką allegro.
              Kupuję głównie od 3 sprzedawców, dość dużo, bo tak jak Balbina zaopatruję
              przyjaciółki.

Ceny mnie nie dziwią, oczywiście te normalne nie 60 zł ;)
              Te same perfumy można kupić w porządnych perfumeriach za granicą dużo taniej
              niż w Polsce, nie mówiąc już o sklepach internetowych np.w Stanach.

Ciekawa tylko jestem skąd Oni to biorą ;)

Ha ha ha gdybyśmy złapali kontakt z takim dostawcą, to jako forum bylibyśmy
              odbiorcą hurtowym ;):)
              • icegirl Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 14.04.05, 13:00
                Wydaje mi się, że z zagranicznych perfumerii, vide: Violet Angel był na allegro,
                podczas gdy w perfumeriach jeszcze nie było.
                • luloo1 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 14.04.05, 17:08
                  icegirl napisała:

> Wydaje mi się, że z zagranicznych perfumerii, vide: Violet Angel był na
                  allegro
                  > ,
                  > podczas gdy w perfumeriach jeszcze nie było.

no i to całkiem naturalne
                • nitulina Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 14.04.05, 19:12
                  Kilku sprzedawców ma chyba z niemiec, bo obok standardowej oferty mają
                  niemieckie zapachy...
                  • icegirl Czy to jest mateusz? 16.04.05, 02:00
                    www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3300564
                    • otakou Re: Czy to jest mateusz? 11.05.05, 16:34
                      Zanim kupilam u Rotez2, napisalam do Mateusza124 maila z pytaniem, czy to sa
                      jego aukcje - odpowiedzial, ze tak.

Z zakupu jestem bardzo zadowolona. Oryginalna woda perfumowana, zapakowana w
                      pudelko i folie. Nie mam zastrzezen.
    • mangos Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 16.04.05, 07:37
      Według mnie to jest Mateusz;)
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=564237
      • icegirl Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 16.04.05, 11:38
        To na pewno. Ta druga osoba ma bardzo podobny styl strony www...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka