fa25 27.01.05, 10:44 No właśnie jak ? Czy coś się wyjaśniło ? Ma perfumki, które mnie nęcą. Kiedyś kupiłabym w ciemno ale po ostatnich negatywnych opiniach na forum nie bardzo wiem co robić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziereal Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 27.01.05, 18:01 fa25 napisała: > No właśnie jak ? Czy coś się wyjaśniło ? Ma perfumki, które mnie nęcą. > Kiedyś kupiłabym w ciemno ale po ostatnich negatywnych opiniach na forum nie > bardzo wiem co robić. napisz jakie:), to postaram sie pomoc. Odpowiedz Link
fa25 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 28.01.05, 10:55 Enjoy Patou. Na zdjęciu wygląda OK; cena jak za oryginał ale forumowiczki narzekały na nierzetelność dostaw ( chyba poszła podróbka a tłumaczenie było mętne ). Jako,że cena jest z tych wyższych, zaczęłam się zastanawiać nad ryzykiem związanym z tym zakupem. Odpowiedz Link
ziereal Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 28.01.05, 12:59 no to nie masz sie czego obawiasz. te ktore mialy watpliwosci - kupowaly zapachy popularniejsze (dune, angel). Nie slyszalam o podrobkce Enjoy, nie sa popularne IMO:) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 28.01.05, 13:14 Czytałam te opinie co do Mateusza i ciężko mi uwierzyć. Moim zdaniem sprzedaje oryginały - sama kupiłam u niego parę rzeczy, również dla koleżanek. Nie wierzę że opłacałoby mu sie przemycać w swoich aukcjach jakiś trefny towar. Nigdy nie miałam powodu narzekać na rzetelność tego sprzedawcy, czy dostawę - wszystko bardzo szybko i sprawnie. Będę u niego nadal kupowac, zwłaszcza teraz kiedy nie ma już mojego ulubionego Grycka :( Uważam że możesz spokojnie zaryzykować :))) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
fa25 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 28.01.05, 13:40 Wielkie dzięki Wam obu. Też mi się nie chce wierzyć, żeby taki filar allegro poszedł na łatwiznę i ryzykował utratę dobrej opinii. No ale nie takie rzeczy już świat widział... Odpowiedz Link
voluptas to chyba do mnie było... 29.01.05, 14:47 bo to ja kupiłam od mateusza124 perfumy, co do których autentyczności do dzisiaj nie jestem przekonana, a moje maile do sprzedającego z prośbą o wyjaśnienie sytuacji zostały zignorowane. Ciekawe, prawda? Jeśli o mnie chodzi - odradzam i sama więcej nic u niego nie kupię. Jest wielu innych sprzedawców, a skoro jednemu odbiła sodówka i zaczął olewać klientów (nie okazjonalnych - STAŁYCH) to ja serdecznie dziękuję. Do Myfa80 w odpowiedzi na Twoją błyskotliwą uwagę - nie jestem konkurencją, bo ja na Allegro tylko kupuję. A że nie lubię być nabijana w butelkę - to już inna sprawa. pozdr. Odpowiedz Link
ffiill Re: to chyba do mnie było... 09.03.05, 13:24 powiem Wam jedno.. w co sam nie wierzylem.. ale jednak.. znajomy hanluje perfumamai na allegro.. tymi co na oryginalne wygladaja.. sam zawsze kupowalem.. i powiedzial mi ze w turcji to robi sie podrobki gorsze i lepsze.. te lepsze uznawane sa na allegro jako oryginaly.. a gorsze sluza do tego by sprzedawac te oryginaly... bo sami pomyslcie skad ci sprzedawcy mieliby tyle wod toaletowych dostepnych od tak.. podobno butelka tych niby oryginalnych z allegro kosztuje srednio 60zl... sam jestem w szoku Odpowiedz Link
elve Re: to chyba do mnie było... 09.03.05, 13:53 a moim zdanie koledze coś dzwoni, ale nie wie dokładnie w jakim kościele :) Odpowiedz Link
eve_ Re: to chyba do mnie było... 09.03.05, 14:23 Też się zastanawiam jak to jest z tymi zapachami na allegro. Kupiłam parę razy (jednak nie u w/w) i wydaje mi się że wszystko z nimi ok. Myślę że te, które wyglądają na oryginale oryginalnymi są, a cena...nie trzeba dorabiać do tego większej ideologii, mam znajomą, kóra pracuje w Douglasie i może załatwić rabat 20%, jest tam tylko ekspedientką, więc łatwo sobie wyobrazić wysokość marży jaką ma perfumeria i jakie rabaty może mieć właściciel Jest tu chyba na forum osoba, która prowadzi perfumerią więc może nas oświeci jak to jest. Odpowiedz Link
ffiill Re: do ffiill 11.03.05, 08:59 ja tez nie kupuje na allegro za 60PLN.. ale powiedzmy w tych normalnych cenach allegro.. za podobno oryginaly.. a pisalem ze 60PLN to płacą wlasnie sprzedawcy czyli mateusz, grycek i inni (doczytaj sobie mojego posta).. podobno perfumy z "fabryk" we włoszech i turcji jada tirami m.in. do Polski.. niedlugo zdam relacje jak z tym jest bo mam dojscie do czlowieka ktory kupuje je po 60zl i sprzedaje na allegro duuuuuuuzo drozej - od 100 do 250 w zaleznosci od zapachu.. zamowilem butelke i porownam wnikliwie z takimi ze sklepu.. sam dotychczas kupowalem na allegro i wiele razy bylem zadowolony.. ale ludzie pomyslcie skad oni to moga miec.. przeciez nie od legalnych dystrybutorów.. nie kradzione ze sklepów (bo skad takie ilosci).. nie kradzione z fabryk (bo to malo prawdopodobne).. wiec....... sam mialem kiedys dziwna akcje bo zamowilem u grycka 2x givenchy Irresistible i przyslal dwa w roznych pudelkach - troche roznily sie czcionkami napisy na pudelkach a po za tym niby wsz OK.. oczywiscie pieknie zapakowane ofoliowane itp.. wewnatrz byly identyczne butelki.. tak jak pisalem sam sie zastanawiam jak z tym biznesem jest.. ale cos mi tu smierdzi.. ;-)) Odpowiedz Link
strega Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 09.03.05, 17:36 Ja wlasnie ostatnio kupilam u Mateusza perfumy i nie moge miec zadnych zarzutow do transakcji. Odpowiedz Link
avon_22 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 09.03.05, 19:17 Witam wszystkich znawców perfumów!!! Mam zamiar zakupić od mateusza124 Rush 2 .Czy możecie kliknąć na poniższy adres i potwierdzić oryginalność perfumów? Będę bardzo wdzięczna. www.allegro.pl/show_item.php?item=43924623 Odpowiedz Link
ziereal Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 11.03.05, 20:26 wygladaja na oryginalne i tyle. Odpowiedz Link
graza4 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 11.03.05, 21:43 Ostatnio kupiłam mateusza Envy dla siostry, jest to jej od lat ukochany zapach, do tej pory kupowała w sklepach, więc mogła ocenić nie tylko butelkę, ale i zapach. Oryginał. Odpowiedz Link
renia30 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 12.03.05, 09:16 Kupowalam u niego z 5 razy, bardzo miła obsługa, produkty oryginalne :o)) Odpowiedz Link
mazia79 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 12.03.05, 10:18 Ja równiez kupowałam u niego 2 razy. I jestem bardzo zadowolona. Mama również. Kontakt dobry nie wpominajac o przesyłce. Jest na drugi dzień:)) Odpowiedz Link
voluptas Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 16.03.05, 14:23 A ja kupowałam u niego ze 20 razy, a wpadkę zaliczył "dopiero" za 21. Rozumiem, że wiele osób jest z niego zadowolonych, ale niestety, nie ma ludzi kryształowych. Odpowiedz Link
voluptas luloo 14.04.05, 17:24 kiedys założyłam wątek na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=15463736&v=2&s=0 a jeśli nie chce Ci się zaglądac, to w kilku słowach - kupiłam u mateusza124 angela 100 ml edp w stojącej butelce - bez pudełka, które się ponoć zniszczyło - wierzyłam, że sprzedaje oryginały. A kiedy potem porównałam mojego z innymi - miał inny korek - tzn. goły, bez napisu Angel czy faksymilki Muglera. A mają je (lub przynajmniej napis Angel) i produkty i testery. Sprzedawca nie raczył zareagowac na moje maile z prośbą o wyjaśnienia. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 13.04.05, 18:08 fa25 napisała: > No właśnie jak ? Czy coś się wyjaśniło ? Ma perfumki, które mnie nęcą. > Kiedyś kupiłabym w ciemno ale po ostatnich negatywnych opiniach na forum nie > bardzo wiem co robić. Przyznam, że też mnie to zaniepokoiło. Pojawiły się negatywne komentarze, ale myślę, że kupujący byli mało kompetentni i mogli porównywać oryginał z podróbą, którą wcześniej nabyli. Jest jednym z zaufanych sprzedwców, obok grycka (którego już nie ma) i nie wierzę, że nagle zszedł na psy:) Odpowiedz Link
sharlotka Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 13.04.05, 21:06 kupilam w zeszlym tygodniu od niego wode toaletowa Gucci (meska), wszystko poszlo szybko, sprawnie, towar oryginalny, opakowanie (folia) troche porysowana... nie bylo to na prezent wiec uszlo. jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 13.04.05, 21:19 On ma zawsze uszkodzone folie:) Odpowiedz Link
sharlotka Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 13.04.05, 21:29 luloo1 napisała: > On ma zawsze uszkodzone folie:) dobrze wiedziec na przyszlosc... dzieki! Odpowiedz Link
nitulina Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 13.04.05, 22:04 No dobra. Ja też się nie nacięłam, chociaż byłam wcześniej wielką przeciwniczką allegro. Kupuję głównie od 3 sprzedawców, dość dużo, bo tak jak Balbina zaopatruję przyjaciółki. Ceny mnie nie dziwią, oczywiście te normalne nie 60 zł ;) Te same perfumy można kupić w porządnych perfumeriach za granicą dużo taniej niż w Polsce, nie mówiąc już o sklepach internetowych np.w Stanach. Ciekawa tylko jestem skąd Oni to biorą ;) Ha ha ha gdybyśmy złapali kontakt z takim dostawcą, to jako forum bylibyśmy odbiorcą hurtowym ;):) Odpowiedz Link
icegirl Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 14.04.05, 13:00 Wydaje mi się, że z zagranicznych perfumerii, vide: Violet Angel był na allegro, podczas gdy w perfumeriach jeszcze nie było. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 14.04.05, 17:08 icegirl napisała: > Wydaje mi się, że z zagranicznych perfumerii, vide: Violet Angel był na allegro > , > podczas gdy w perfumeriach jeszcze nie było. no i to całkiem naturalne Odpowiedz Link
nitulina Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 14.04.05, 19:12 Kilku sprzedawców ma chyba z niemiec, bo obok standardowej oferty mają niemieckie zapachy... Odpowiedz Link
icegirl Czy to jest mateusz? 16.04.05, 02:00 www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3300564 Odpowiedz Link
otakou Re: Czy to jest mateusz? 11.05.05, 16:34 Zanim kupilam u Rotez2, napisalam do Mateusza124 maila z pytaniem, czy to sa jego aukcje - odpowiedzial, ze tak. Z zakupu jestem bardzo zadowolona. Oryginalna woda perfumowana, zapakowana w pudelko i folie. Nie mam zastrzezen. Odpowiedz Link
mangos Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 16.04.05, 07:37 Według mnie to jest Mateusz;) www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=564237 Odpowiedz Link
icegirl Re: Jak sytuacja z mateuszem 124 ? 16.04.05, 11:38 To na pewno. Ta druga osoba ma bardzo podobny styl strony www... Odpowiedz Link