mangos 06.05.05, 06:33 Co zabrałabyś/zabrałbyś na wczasy? Do wyboru jeden flakon;)! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modern_witch Re: Perfumy na wczasy 06.05.05, 08:52 na takie wczesne, zdecydowanie wietrzne lato na moim ukochanym Helu, który muszę odwiedzić przynajmniej raz w roku, na pewno zabiorę Dune... jak co roku zresztą...już mi się zapach nierozerwalnie splótł z miejscem. A na drugą część urlopu, we wrześniu, nad jakieś ciepłe z kolei morze... muszę pomysleć. Tylko jedna rzecz, powiadasz? oj, to może boleć;-) Odpowiedz Link
nitulina Re: Perfumy na wczasy 06.05.05, 12:07 Na długii weekend wzięłam EDV :) ale już po dwóch dniach tęskniłam za moją kolekcją ;) Kolejny raz wezmę ze sobą dodatkowo kilka próbek :) Odpowiedz Link
benita5 Re: Perfumy na wczasy 06.05.05, 12:29 w moim przypadku zawsze to problematyczny wybor. Zwykle na dluzszy wyjazd biore zestaw z calej linii zapachowej, a i tak dodatkowo wspomagam sie miniaturkami:) w razie zachcianek zapachowych:)) No i norma jest ze zawsze cos sobie przytaszcze ;o) bo obce sklepy maja tyle roznych pokus :))) Odpowiedz Link
czarna_a Re: Perfumy na wczasy 06.05.05, 12:28 Właśnie planuje wakacje i też się nad tym zastanawiałam. W pierwszej chwili narzuca się Dune, zwłaszcza jeśli ktoś wybiera się nad morze. Myślę, że dopiero na miejscu kupię jakiś odpowiedni zapach. Będzie fajnie:) Odpowiedz Link
addinka Re: Perfumy na wczasy 06.05.05, 12:58 ja bym zabrała coś uniwersalnego, niezbyt kontrowersyjnego jeśli to zagraniczne wojaże-plaża, upał, dzień na plaży, nocne wypady, to wzięłabym coś pasującego na ciepły wieczór, bo na plaże się nie perfumuję, czyli pasujące na wieczór, jak i ciepłe popołudnie extravagance; hot coture edt, czyli zmysłowo ma być jeśli Polska, to wiadomo, że z pogodą może być różnie i wtedy lepiej zabrać coś uniwersalnego na dzień i na wieczór - może sunflowers, le monde , eau d dv, ale wtedy wieczorem będzie mniej zmysłowo buuuuuuu ogólnie to stawiałabym na to, że zapach ma nie męczyć; ja w ciepłych, południowych krajach nie znoszę odrobiny nawet wanilii, kadzideł i lekko duszących zapachów, wszystko mi tam zwykle przeszkadza i dopiero wieczorem decyduję się na kropelkę zapachu, najlepiej cytrusowe i ożeźwiające - esencia de duende bardzo wskazana Odpowiedz Link
kalia_t Re: Perfumy na wczasy 06.05.05, 13:31 Waham się pomiędzy Chic, Skin a Esencią, jednak z trzech zapachów najbardziej uniwersalny zarówno na dzienne wypady jak i nocne wojaże jest Chic:))) Odpowiedz Link
renia30 Re: Perfumy na wczasy 06.05.05, 15:24 Ostatnio wzięłam 3 flakony i w połowie "nie miałam się czym psikać" :o) Ale gdybym musiała wybrać jeden - chyba Happy, lubię je a mój małżonek po prostu je uwielbia. Odpowiedz Link
elve Re: Perfumy na wczasy 06.05.05, 18:21 Intrusion? EdDV? AA Pamplelune lub Anisia Bella? Le Monde Est Beau? EdM? oj, ciezko cos wybrac :) Odpowiedz Link
fa25 Re: Perfumy na wczasy 06.05.05, 19:37 Polska - EdDV lub Sheer Obsession lub letnie Opium Ciepłe klimaty- Herba Fresca lub Extreme Bulgari ew. Pamplelune Odpowiedz Link
mangos Re: Perfumy na wczasy 06.05.05, 20:45 U mnie jednak wygrywa Herba Fresca-bezapelacyjnie! ( na upały-rewelacja!) A na romantyczny wieczór...zabrałabym chyba nowy nabytek- Króla Słońce. Tylko mogłaby być afera,gdybym spotkała modern_witch;) Odpowiedz Link
modern_witch Re: Perfumy na wczasy 06.05.05, 21:15 hehehe, no bo ja taka groźna wiedźma jestem! Fajnie, że ktoś się mnie boi;-P - Rzekę czytam całym sobą maj zielony czytam węchem i oczami... (Jacek Kleyff) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Perfumy na wczasy 07.05.05, 00:03 Na wczasy to nic, bo nie jeżdżę, jakoś tak mi się źle kojarzy, chyba za młoda jeszcze jestem na taki zorganizowany wypoczynek w jakimś kurorcie... Jesli gdzieś jadę, nie daj boziu z TŻ, to mam bardzo ograniczone pole do popisu z jednego prostego powodu - zabieram olbrzymią ilość kosmetyków pielęgnacyjnych (z maską regenerującą do włosów na czele :D) plus pękatą kosmetyczkę z kolorówką, że gdybym jeszcze upychała jakieś flakony, to M. by mnie chyba gołymi rękami udusił bądź zrezygnował z wyjazdu. Zabieram wtedy ze sobą próbki (które w koncu kiedyś trzeba zużyć!), miniaturki, ekstrakty perfum. Ostatnio mialam ze sobą Champs Elysees i Etoile de Sud, wcześniej starą Manię, jeszcze wcześniej Eau de Soir i Theoremę. Gdybym miała jechać teraz, wzięłabym Eternity albo Etoile de Sud, Narciso Rodrigueza i Eau Fantasque. Plus klasyczne L'Interdit w postaci ekstraktu na wieczorne wyjścia. Odpowiedz Link
dori7 Re: Perfumy na wczasy 07.05.05, 11:32 Zalezy gdzie, kiedy, z kim i jak duza mam walizke :))) Ostatnio wyjezdzalam na kilka dni do Wroclawia i wzielam Etoile du Sud, bo sa piekne, wiosenne, dlodziutkie i kwiatowe, w sam raz na te pore, a do tego moj J. je uwielbia, no i maja maly, lekki flakonik. Gdybym wiedziala, ze beda takie upaly, to wzielabym zielone Les Belles - Herba Fresca niestety nie cieszy sie uznaniem u mojej drugiej polowki, wiec uzywam jej, jak nie widzi, po co ma nos krzywic, ze jakims "syntetycznym paskudztwem" mu pachne :P A tak poza tym - pakuje, co mi w duszy gra, choc fakt, ze po kilku dniach sie wsciekam z nudow i irytuje, czemu nie wzielam jeszcze czegos na zmiane :)))) Az sie rozmarzylam przez ten watek i zaczelam planowac, co zabiore ze soba na ktory wakacyjny wyjazd - moje ostatnie studenckie wakacje, eeech :))))))) Odpowiedz Link
salma88 Re: Perfumy na wczasy 07.05.05, 12:29 Najchetniej wzielabym wszystkie, jakie mam albo kupila calkiem nowe. Dlatego sie zastanawiam nad Anytime. Rok temu wzielam tylko Glow i choc bardzo je lubie, to mnie zaczely meczyc. Mam fiola na punkcie pogody, klimatu itd., stad tez bralabym ze soba nawet 100 flakonikow:P Odpowiedz Link