tranzystor4 11.05.05, 22:21 Gdzie w Warszawie można powąchać Bulgari Green Tea? Nie widziałem tego w żadnej Sephorze, Douglasie, Marionnaud... A może to jest podobne do zapachu Thé Vert L'Occitane, wtedy będę wiedział. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 09:14 Zastanawiam się, o którą wodę BVL ci chodzi.Green Tea w wysokiej butelce delikatnie zielonej, matowe szkło, zapach uniseksowy, czy o Eau Perfumee (niska, zielone matowe szkło, bardziej rozpłaszczona, męska), popularnie zwane green tea (nuta występująca w niemal wszystkich zapachach tej firmy)? I jedna i druga wersja ma wyraźną kolońską nutę i może kojarzyć się z wodą odświeżającą,fryzjerską.Jak we wszystkich zapachach BVL, tak i tu czuć imbir i schowany gdzieś w tle jaśmin. Nie jest trwała. Nie znam zielonej herbaty L'Occitane, ale po innych ich zapachach domniemam, że może mieć też kolońskawy charakter, więc BVL powinno ci podejść. Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 09:26 Chodziło mi o unisex: www.sorea.pl/product_info.php/cPath/22_144/products_id/42 No to mnie usadziłaś tą wodą fryzjerską, a miałem ochotę kupić w ciemno :-) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 10:45 ma kolońskawą nutę, przetestuj! Może ci się spodoba, to taka retro nutka, ale ona jest delikatna, dużo delikatniejsza niż w Eau Perfumee. Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 11:49 luloo1 napisała: > ma kolońskawą nutę, przetestuj! Przetestuję, oczywiście, jak tylko gdzieś to znajdę na mieście. Odpowiedz Link
czarna_a Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 10:12 Mam próbkę tej wody (z allegro) – zapach dość przyjemny (gorzkawy, ziołowy), ale nietrwały (przynajmniej na mojej skórze) i faktycznie może kojarzyć się z zakładem fryzjerskim w starym stylu. Zupełnie nie wiem skąd im się wzięła rekomendacja „na wieczór”. Jestem właśnie na etapie testowania męskich zapachów i w podobnym stylu, ale o wiele bardziej ciekawszy jest np. Essenza di Zegna Ermenegildo Zegna. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 10:46 Jest ciekawy, ale mało charakterystyczny. Ciekawie zapowiadało się to połączenie pistacji (bardzo rzadko spotykany składnik) i cytrusów sycylijskich). Nienaganny, wygładzony, do białej koszuli:) Odpowiedz Link
czarna_a Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 11:04 Taa... i ja właśnie czegoś do białej koszuli szukam:) Ale nie będzie to Zegna. Odpowiedz Link
czarna_a Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 12:57 Właśnie się nad nim zastanawiam:) Poza tym Aqva Bvlgari i Pour Homme Givenchy. W każdym razie muszę wybrać zapach dostępny w „stacjonarnych” perfumeriach, bo nie chcę ryzykować kolejnych zdrapek ze sklepu internetowego:( Odpowiedz Link
czarna_a Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 11:07 Po godzinie zostało już tylko delikatne wspomnienie po Green Tea... Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 11:48 To Green Tea z L'Occitane trzyma się dłużej, co jest zadziwiające, bo wszystkie zapachy, jakie na sobie testuję, trzymają się bardzo krótko. Ostatnio Tommy EdT (to z czerwoną literką T), a szkoda. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 11:52 L'Occitane bazuje jednak w większości na naturalnych olejkach, a to co jest w selektwynych zapachach to syntetyki lub "coś na kształt naturalnych aromatów", pewnie dlatego:) Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 12:00 > L'Occitane bazuje jednak w większości na naturalnych olejkach, a to co jest w > selektwynych zapachach to syntetyki lub "coś na kształt naturalnych aromatów", > pewnie dlatego:) O tym nie wiedziałem, ale dobrze że mi mówisz... Zobaczę co jeszcze mają ciekawego :-) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 12:02 Mają wiele fajnych rzeczy. Ja lubię te bez nut kolońskich. Jeśli jesteś z Warszawy mają sklep na Jana Pawła, a w Krakowie blisko Rynku.Lubię ich mydełka i świecie oraz rozmaite mazidła, np. krem do rąk i balsam do ust. Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 12:12 > Mają wiele fajnych rzeczy. Ja lubię te bez nut kolońskich. Jeśli jesteś z > Warszawy mają sklep na Jana Pawła, a w Krakowie blisko Rynku. Akurat o tym sklepie nie wiedziałem, ale dodam, że w Warszawie jest też ich sklep w Arkadii (od strony ronda) i w Galerii Mokotów. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 12:29 Na jana Pawła to tzw. salon firmowy, był pierwszy, zajrzyj tam i weź katalog, piękny, w prowansalskiej stylistyce:) Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 12:50 Aha, to właśnie prowansalska stylistyka flakonika szczególnie mnie urzekła. Liternictwo na papierowych etykietkach... Odpowiedz Link
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 14:46 Piękna, prosta, naturalna, kojarzy mi się właśnie ze starymi retro zapachami - takimi single note, naturalnymi:) i techniką decoupage. Widziałam kiedyś te butelki, jako element dekoracyjny w łazience, ale one nie stały tam przypadkiem:) Odpowiedz Link
sorbet Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 12:58 W Arkadii też:-) Lubię ich Vetyver, kwiat pomarańczy jest niezły - brakuje tam tylko "ładnej buzi" jak u FdO Serge Lutens:-P Magnolia też jest b. ładna. Co do Green Tea, znam tylko wersję męską, wybitnie biurową. Jeśli się nie mylę to autorką "białej" wersji jest Olivia Giacobetti, która zrobiła Hiris. Jakąś wodę Bulgari chyba robi Jean-Claude Ellena, twórca Jardin sur le Nil Hermesa. To wyjaśnia:-) te nosy słynne są z bardzo stonowanych, "prościutkich" i leciutkich wody. Odpowiedz Link
sorbet Re: Bulgari Green Tea 12.05.05, 13:02 Tak, JC Ellena zrobił włś Eau Parfumée au Thé Vert Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 13.05.05, 10:46 Zajrzałem, wziąłem katalog (niestety po polsku, nie po francusku) i na swoje nieszczęście dałem sobie popsikać nadgarstek zapachem Occitane, a szedłem potem do ludzi... Mają jednak parę ciekawych zapachów, podoba mi się Badian i zachodzę w głowę, z czym mi się to kojarzy (tzn. z czym z Sephory). Odpowiedz Link
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 13.05.05, 12:01 A popsikany nie mogłeś iść do ludzi?:) Planuję w najbliższym czasie zajrzeć do tego salonu na Jana Pawła.Mnie podoba się bardzo jeden męski zapach L'Occitane. Nie pamiętam niestety nazwy,pójdę sprawdzić. Ma chyba niebieski kolor na etykiecie. Jest spokojny, taki biało- kołnierzykowy, czysty. Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 13.05.05, 14:48 > A popsikany nie mogłeś iść do ludzi?:) Najpierw powąchaj ten zapach, potem pogadamy :-) > Planuję w najbliższym czasie zajrzeć do tego salonu na Jana Pawła.Mnie podoba > się bardzo jeden męski zapach L'Occitane. Nie pamiętam niestety nazwy,pójdę > sprawdzić. Ma chyba niebieski kolor na etykiecie. Jest spokojny, taki biało- > kołnierzykowy, czysty. Nie mam pomysłu, który to, chociaż przerażający Occitane ma właśnie niebieską etykietkę. Przyjrzyj się też Zielonej Miętowej Herbacie, stoi na wprost wejścia. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 13.05.05, 22:54 Opisz swoje odczucia, zieloną herbatę testowałeś? Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 13.05.05, 23:09 Zieloną herbatę testuję od tygodnia i jestem zachwycony. Nie potrafię fachowo opisać zapachu, ale na pewno czuję w nim herbatę :-) Zapach wydaje mi się dość nietypowy w porównaniu z tym, co ostatnio wąchałem w Sephorach i Douglasach (a wywąchałem sporo, szukając ideału), jakby bardziej esencjonalny, ale jednocześnie nie za ciężki. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 14.05.05, 15:24 To nie ma nad czym się zastanawiać, jeśli ci pasuje, kup po prostu, a BVL sobie odpuść, ale powąchać warto.A jakich innych zapachów używasz? Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 14.05.05, 21:12 > To nie ma nad czym się zastanawiać, jeśli ci pasuje, kup po prostu, Ależ ja kupiłem, dlatego testuję... Wersję normalną, nie z miętą (której i tak nie bardzo czuję). > A jakich innych zapachów używasz? Używałem Cottonfielda, ale mi się znudził, poza tym przestali produkować, a nie miałem dużego zapasu. L'Eau Par Kenzo - nietrwałe; Cerruti, ale wersja letnia oraz Tommy Hilfiger (ładne, ale bardzo nietrwałe, więcej nie kupię) no i zielona herbata, która na razie prowadzi w moim rankingu na Idealny Zapach. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 14.05.05, 21:55 Wnioskuję, że lubisz lekkie zapachy, ale faktycznie wszystkie wymienione przez ciebie są bardzo ulotne. A czy podoba ci się klasyczny Issey Miyake? Myślę, że mógłby ci się spodobać.Zimne korzenie, kostka lodu, krystalicznie czysta woda. Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 14.05.05, 22:43 > Wnioskuję, że lubisz lekkie zapachy, ale faktycznie wszystkie wymienione przez > ciebie są bardzo ulotne. A czy podoba ci się klasyczny Issey Miyake? Nie kojarzę tego zapachu; wąchałem coś Miyake, ale wydało mi się za słodkie. Spróbuję w takim razie jeszcze raz. Spróbowałem dzisiaj Del Mar Bossa skuszony reklamą. Co za porażka, zupełnie przeciętny zapach, przypomina mi też trochę Bulgari Aqua. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Bulgari Green Tea 15.05.05, 17:26 Issey nie ma nuty słodyczy, jest bardzo chłodny. A co do Hugo Bossa uważam, że nie jest wyjątkowy, ale również nienaganny i nawet bym się skusiła. Odpowiedz Link
olesiam Re: Bulgari Green Tea 13.05.05, 21:39 Był tester w Douglasie w Wola Parku, niestety już go nie ma, gdzie sie podział?, bez bicia przyznaje sie, ze go upuściłam na podłoge... Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Bulgari Green Tea 13.05.05, 23:10 > Był tester w Douglasie w Wola Parku, niestety już go nie ma, gdzie sie > podział?, bez bicia przyznaje sie, ze go upuściłam na podłoge... Powiedz gdzie stał, to powącham podłogę... Odpowiedz Link