Dodaj do ulubionych

Cytrusowe balsamy do ciała

03.06.05, 20:09
Poszukuję odżywczego balsamu do ciała intensywnie pachnącego cytrusami.
Polecano mi nowy balsam Garniera ( ten żółty ) ale po pierwsze zapach jest
bardzo słaby a po drugie balsam jest za "suchy ". Może kojarzycie jakieś
cytrusowe balsamy ?
Obserwuj wątek
    • eowyn Re: Cytrusowe balsamy do ciała 03.06.05, 21:44
      a Yves Rocher takowego nie ma? Wachalam tam kiedys fajny plyn do kapieli
      limonkowy, moze balsam tez maja. Kolastyna miala kiedys cytrusowy, ale byl
      kiepski, a poza tym teraz zmienili chyba cala linie swoich balsamow. Fruttini
      tez mi sie kolacze po glowie, mialam mandarynkowy, to tez w sumie cytrus, ale
      jak na lato body butter ma dla mnie zbyt bogata konsystencje. Bede myslec
      jeszcze:)
      • fa25 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 03.06.05, 21:51
        A z linii balsamów perfumowanych ? Nie wiecie czy np. Summer One ma balsam o
        podobnym zapachu ?
        • kalooo Re: Cytrusowe balsamy do ciała 03.06.05, 22:24
          A Aquolina nie ma jakiegos cytruska w swojej smakowitej ofercie?;)
          • fa25 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 03.06.05, 22:39
            Jakoś nie kojarzę Aquoline. A możesz coś bliżej ?
            • kalooo Re: Cytrusowe balsamy do ciała 03.06.05, 22:58
              Mają bardzo bogatą ofertę balsamów,żeli itd.do ciała i nie tylko -o wszystkich
              możliwych w sumie smakach;) Pewnie jest jakiś cytrus.Są w sephorach.
              www.aquolina.pl/
    • renia30 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 04.06.05, 08:47
      Ziaja, pomarańczowa seria anty-celu cudnie pomarańczowa :o)) Żel do ciała, pod
      prysznic, oliwka.
    • ladyblue Re: Cytrusowe balsamy do ciała 04.06.05, 13:36
      Aldo Vandini - są 2 linie: Fruttini i Energy (chyba), dostępne w Douglasie
      Frutttini z cytrusów ma takie zapachy: pomarańcza-mleko, figa-mandarynka,
      grejfrut-mięta (ostatni najfajniejszy), sa i body-buttery i balsamy (i inne)
      Energy: grejfrut-mięta, cytryna-imbir, neroli-coś (jeszcze lawenda-wanilia i
      róża-drzewo sandałowe)
      • fa25 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 04.06.05, 16:30
        No więc pognałam natychmiast do Douglasa a pani ekspedientka z wyniosłą miną
        poinformowała mnie , że z serii Vandini grejfrut- mięta istnieje tylko płyn pod
        prysznic - a balsamów, kremów czy "body butter " nie ma bo ...po prostu nie
        istnieją o tym zapachu. Nie polemizowałam bo sama na oczy nigdy nie widziałam i
        stąd moje pytanie - widzieliście gdzieś coś takiego ?
        • ladyblue Re: Cytrusowe balsamy do ciała 04.06.05, 20:53
          www.aldovandiniusa.com/splash-esp.htm
          tu jest strona producenta i opis tej droższej serii

co do Fruttini - jest wymieniana stara linia na nową, opisu nowej w sieci nie
          ma jeszcze a w starej faktycznie z tego zapachu balsamu nie było (albo tylko w
          PL nie było...)
          • fa25 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 04.06.05, 21:24
            Wielkie dzięki Ladyblue ! A nie wiesz przypadkiem czy cała ta smakowita linia
            Aromatherapy jest w PL dostępna ? Bo wygląda nadzwyczaj zachęcająco...
            • ladyblue Re: Cytrusowe balsamy do ciała 04.06.05, 21:30
              fa25 napisała:
              > Wielkie dzięki Ladyblue ! A nie wiesz przypadkiem czy cała ta smakowita linia
              > Aromatherapy jest w PL dostępna ? Bo wygląda nadzwyczaj zachęcająco...

nie wiem czy cała linia, część produktów (z każdej linii - widziałam olejki,
              wode do ciała, balsam chyba też był) jest dostepna w Douglasie (we wrocku
              przynajmniej), a pachną bardzo ciekawie i całkiem trwale :)
    • cannella Re: Cytrusowe balsamy do ciała 04.06.05, 21:30
      Spróbuj Yves Rocher Pure Energie - mam z tej serii mgiełkę do ciała, ale z tego,
      co pamiętam, do kompletu był jeszcze żel do mycia, balsam do ciała i olejek w
      sztyfcie. Pachnie, jak świeżo obierana cytrynka.
    • forevermore79 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 05.06.05, 18:07
      Dla mnie cytusowe balsamy rownaja sie Biothermowi. Ta marka ma sporo wlasnie
      produktow z naturalnymi wyciagami z cytrusow- mandarynki, pomaranczy, cytryny,
      czy grejpfruta. Pachna naprawde przyjemnie, mocno i skutecznie pielegnuja.
      Jest wiec cytrusowy Lait Corporel (biale opakowanie)- jako 200ml i bardziej
      ekonomiczne 400ml z pompka (155 zl), jest i balsam z linii Eau Vitaminee- mocno
      cytrusowy i rzeski (zotla butelka). Warty sprobowania jest takze balsam
      brzoskiwionwy do cery suchej. Nowosc to cytrusowy, gesty i odzywczy Biotherm
      Biosenses Body w sloiku 200ml (120 zl)- pachnie nie tak intensywnie, ale jest
      wydajny i ma b. pielegnacyjny sklad- w tej linii takze 2 zele pod prysznic i 2
      peelingi- wszystkie o cytrusowej nucie.
      • fa25 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 05.06.05, 21:30
        No więc wąchałam wczoraj w Olimpii w Klifie balsam z serii Eau Vitaminee
        ( żółty)i pachniał bardzo nieprzyjemnie. Cytrusy były zupełnie niewyczuwalne.
        Panie ekspedientki z zażenowaniem stwierdziły, że tester chyba się zepsuł od
        gorąca. Półki były rzeczywiście bardzo nagrzane. Na moją uwagę, że balsam który
        kupię ( stojący na tej samej półce ) pewnie też jest zepsuty panie
        zaoponowały , że tester jst zepsuty bo ma kontakt z powietrzem a zamknięte
        opakowanie balsamu nie.
        Nie uwierzyłam i straciłam jakoś serce do tej Olimpii. Swoją drogą mam z nią
        ciągle jakieś przygody na minus i sama zastanawiam się czemu w ogóle tam chodzę.
        • laura27 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 06.06.05, 11:24
          a może spróbuj balsam do ciała Escada Rockin' Rio, mi się kojarzy z koktajlem
          tropikalnym, może to niezupełnie cytrusy, ale...
          • fa25 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 06.06.05, 19:33
            A jest z tej serii jakiś balsam ? Nigdzie nie widziałam . Gdzie go wytropiłaś ?
            • forevermore79 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 07.06.05, 08:05
              Jest, jest- jak co roku- balsam i zel pod prysznic, w kazdej perfumerii
              prowadzacej Escade powinien byc. Eau Vitaminee musialo byc zdecydowanie zepsute-
              normalnie to cytrus, mocny, wytrawny, trwaly i ciekawszy nawet od samej wody.

• fa25 Re: Cytrusowe i nie tylko balsamy do ciała 07.06.05, 22:02
      Byłam dzisiaj w Galerii Mokotów i w Douglasie odkryłam, że nowa linia Fruttini
      jest już na rynku. Jest bogatsza i ciekawsza niż ta stara.
      W ramach tej nowej jest już dostępny krem do ciała grejfrutowo-miętowy.
      Ale oprócz tego odkryłam cudo - krem do ciała, żel pod prysznic i wodę do ciała
      w postaci mleczka nawilżającego o zapachu czekoladowo-kawowym.
      Pachnie tak obłędnie, że ma się ochotę zjeść wszystko na raz.
      • ladyblue Re: Cytrusowe i nie tylko balsamy do ciała 07.06.05, 22:20
        chciałaś cytrusy to o czekoladowo-kawowej milczałam :)
        cudo i zaskakująco trwałe.
        są nawet balsamy do ust :)

a linia grejfrut-mięta przyjemnie chłodzi (szczególnie fajnie ten balsam do
        ust, ale żel pod prysznic też) :)
        • fa25 Re: Cytrusowe i nie tylko balsamy do ciała 08.06.05, 16:17
          Jesteście super - bardzo Wam dziękuję. Teraz mam inny problem - co wybrać..
          Wszystko kusi, pachnie i nęci. Osiołkowi w żłobie dano..Biedny osiołek z tego
          lekko zgłupiał.
      • renia30 Trafiona - zatopiona zostałam informacją o czeko- 08.06.05, 17:40
        ladowo-kawowym zapachu, jutro pędzę i zapewne skończy się na zakupach :o))
    • coralin Re: Cytrusowe balsamy do ciała 07.06.05, 23:08
      A co powiesz na cytrynowy lub mandarynkowy balsam Pollena Aroma?
    • mmoni Re: Cytrusowe balsamy do ciała 08.06.05, 00:30
      Dermika wypuściła w swojej nowej serii mus grejpfrutowy
      www.dermika.com.pl/variete_musy/5.html
      Mam z tej serii różany, pachnie raczej dyskretnie, chociaż ładnie (trochę
      przypomina mi Le Monde Est Beau)
      • ladyblue Re: Cytrusowe balsamy do ciała 08.06.05, 20:20
        z Dermiki mam cynamonowy mus :)
        rewelacja :)
        pachnie trochę jak guma BigRed :)
        • fa25 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 09.06.05, 16:28
          A o jakich zapachach musy robi jeszcze Dermika ? Nigdy ich nie widziałam ale
          opisy są intrygujące.
          • fa25 Re: Cytrusowe balsamy do ciała 09.06.05, 18:10
            O matko ! Znalazłam - i cynamonowy i poziomkowy i czekoladowy.....
            No to już naprawdę nie wiem co chcę. Jak było ciepło chciałam cytruskowej
            świeżości; jak jest zimno to oblizuję się na myśl o czekoladzie..I jeszcze ten
            cynamon ! A jak jest z trwałością tych zapachów ?
            Kto je zna bliżej ?
            www.dermika.com.pl/variete_musy/index.html
            • ladyblue Re: Cytrusowe balsamy do ciała 09.06.05, 19:05
              cynamon - trwałość niezła jak na krem do ciała (choć nie taka jak milk&honey
              Fruttini czy czekoladowy DaxCosmetics) kilka godzin wytrzymuje, a i tak
              człowiek zafascynowany zapachem na początku wciera w siebie co 5 minut albo
              samo pudełko wącha ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka