Dodaj do ulubionych

Nikos Sculpture

21.06.05, 19:29
Przeszukałam forum i o Nikos Sculpture znalazłam tylko tyle, że Ewena ma je w swej kolekcji. Więc proszę Was, szanowni forumowicze i posiadacze tego zapachu , o przybliżenie mi go, o wskazanie podobieństw do czegoś innego. Będę szalenie wdzięczna:)
Obserwuj wątek
    • nitulina Re: Nikos Sculpture 21.06.05, 19:41
      Ja kiedyś usiłowałam uzyskać odpowiedź na to samo pytanie od jednej Pani na
      allegro i dowiedziałam się że BARDZO ŁADNIE ;););)

Tak więc podłączam sie pod pytanie.
      • coralin Re: Nikos Sculpture 21.06.05, 19:49
        Faktycznie ładnie pachnie, ale trzeba lubić brzoskwinię i wanilię:) Zapach
        mocny, ale nowoczesny. Trwały bardzo. Trudno mi go porównać z innym. Doceniam go
        (dlatego pare razy podawałam link na allegro gdzie ktos sprzedawał za bezcen),
        ale nie mogłabym nosić. Kto jednak lubi np. Dolce Vita powinien się skusić.
        • mangos Re: Nikos Sculpture 21.06.05, 19:51
          No to ja intuicyjnie czuję, że to coś dla mnie. Barrrrdzo lubię DV:)
      • benita5 Re: Nikos Sculpture 21.06.05, 19:50
        Hmm, sama jestem ciekawa bo Michał-rzezbiarz to jakas wariacja nt. Michala
        Aniola;))??

za osmoz
        Top note : Peach, Freesia, Tarragon, Lemon

Middle note : Ylang-Ylang, Orris, Cyclamen, Lily of the valley

Base note : Vanilla, Sandal, Cedar, Benzoin
        • fa25 Re: Nikos Sculpture 21.06.05, 21:03

Pewien znany man napiał kiedyś w wywiadzie dla Twojego Stylu, że oszalał dla
          stewardessy pachnącej tym zapachem.
          A to dla mnie kontrowersyjne bo mnie się nie podoba...
    • mangos Re: Nikos Sculpture 21.06.05, 21:11
      Opis na perfumeemporium brzmi zachęcająco. Może ktos ma próbeczkę?,boszzzzzzz,ale się napaliłam;)
      www.perfumeemporium.com/womens/details.cfm?id=1179
      • benita5 Fa wiem ze to zabrzmi wscibsko 21.06.05, 21:23
        ale czy mozesz zdradzic jakiemu manowi Sculpture dodał skrzydeł?
        Przestałam kupować Twoj STYL,a w kolejce do fryzjera oglądam obrazki:) więc
        tracę okazje do śledzenia kronik towarzyskich:)...
        • fa25 Re: Fa wiem ze to zabrzmi wscibsko 21.06.05, 21:35
          Przysięgam, że jakbym teraz pamiętała to bym natychmiast zeznała. Ale to było
          jakieś 5-6 lat ( jeśli nie lepiej ) temu i w natłoku różnych nowych wiadomości
          już mi się wszystko pomieszało. W każdym bądż razie był to któryś ze znanych
          businessmanów z Business Centre Club. Tak mnie ta wiadomość zaintrygowała, że
          szukałam tego zapachu za granicami bo u nas wtedy nie było na rynku.
          I pamiętam jak byłam rozczarowana jak zapach opisywany przez tego mana jako
          nieprawdopodonie uwodzicielski i porażający dla mnie był mdły i bez wyrazu.
          • benita5 Re: Fa wiem ze to zabrzmi wscibsko 21.06.05, 22:56
            Haha bo to sprzedaja "te usta"...moze facet nawet sam nie wiedzial o czym
            mowi:D
            A potem my czesto kupujemy zludzenia:) haha A wogole z tymi magikami z BCG to
            tez chyba niezla rotacja, czesc siedzi, czesc na banicji...komu wierzyc ??
            A sklamalabym, ja czytam namietnie dodatki z Twojego STYLU dla panow i zawsze
            jest tak na okraglo... czcze obietnice producenta:)
            A rzezbiarza nie znam, dostepny jeszcze u nas?
    • ewena Re: Nikos Sculpture 22.06.05, 16:03
      Kupiłam ten zapach w ciemno, korzystając z linku, który podsunęła coralin:)
      Pierwsze wrażenie było bardzo niemiłe. Palona guma, swąd czegoś przypalonego i
      rozpaczliwe(po raz kolejny zresztą)Boże, co ja kupiłam! Kiedyś, tuż po
      aplikacji, moja teściowa z niepokojem zaczęła pociągać nosem,"coś się pali!",
      ale to były tylko moje perfumy. Potem było już tylko lepiej. I dzisiaj
      stwierdzam, że fajnie, że mam ten zapach, i to setkę. Przypomina mi trochę
      allure, ale jest bardziej przyprawowy, świeższy, czuję czasami anyżek, jakieś
      zioła apteczne, czasami wyrażnie czuję gruszkę. Ostatnio, gdy byłam nim
      wypachniona w pracy, koleżanka, która "wie wszystko"(czyli o moim perfumowym
      hobby)spytała, "kupiłaś adiccta?" Stwierdziła, że czuć je na mnie identycznie,
      jak adiccta na jej koleżance.Po za tym to jeden z ulubionych zapachów mojego
      męża. Zawsze, gdy chcę jego doradztwa w sprawie "w co się ubrać", słyszę, "weź
      to". Bardzo lubię ten zapach i bardzo dobrze się w nim czuję:)
      • benita5 Re: Nikos Sculpture 22.06.05, 16:14
        Fajnie, ze sie odezwalas:) A w kwestii waniliiowej bazy czy w Nikosie jest
        mniej wyczuwalna wanilia niz w Diorze?
    • ewena Re: Nikos Sculpture 22.06.05, 18:13
      niestety nie kupiłam addicta:) i znam go tylko z jednorazowego testu na
      nadgarstku, ta w sculpture jest trochę słabiej wyczuwalna, nie tak emanująca,
      jak dla mnie. Koleżanka, która zna addicta lepiej ode mnie, nie mogła uwierzyć,
      że jest to coś innego, więc może rzeczywiście ta wanilia zostaje i jest bardzo
      wyczuwalna.
      • fa25 Re: Nikos Sculpture 22.06.05, 19:15
        Ja jestem pies na wanilię a w Sculpture jej nie czuję. Zapach jest sporadycznie
        dostępny w perfumeriach; na pewno jest na Okęciu.
        • fa25 Re: Nikos Sculpture 22.06.05, 19:48
          To największe moje zapachowe rozczarowanie. Po wynurzeniach- bardzo barwnych
          pana X- o obłędnie pachnącej stewardessie, jego fascynacji tym zapachem a co
          dalej idzie tą stewardessą - pamiętam jak z wypiekami usiłowałam przetestować
          ten zapach ( wtedy niedostępny w Polsce ). I to okropne rozczarowanie jak po
          długim polowaniu gdzieś na jakimś duty free dopadłam, powąchałam...i padłam Z
          rozczarowania. Dla mnie ostry,mało kobiecy, nieciekawy i nie intrygujący...
    • forevermore79 Re: Nikos Sculpture 23.06.05, 08:41
      Szkoda, ze tak ciezko dostepny- damski byl mile waniliowy, z faktycznie
      brzoskwinowym akordem. W Gdansku w jednej perfumerii byly z pol roku temu
      czyste perfumy Sculpture 15ml i poszly przecenione za 120 zl- piekne wygladala
      ta amfora i okragle pudelko.
      Meski jest bardzo fajny- ale chyba bardziej damski, niz klasyczne Sculpture :-).
      Teraz Nikos nie produkuje juz tych obydwu zapachow- choc mozna je dostac
      jeszcze w niemieckich douglasach, obecnie oferowany jest na biezaco tylko Nikos
      Man.
      • benita5 Re: Nikos Sculpture 23.06.05, 18:58
        No, to dobre njusy. Zebym przypadkiem nie zalowala straconych okazji:o)
        potraficie wytlumaczyc;) bo juz prawie uwierzylam ze jest przereklamowany za
        sprawa pewnej stewardesy, no i meska wersja atrakcyjniejsza.
        Dzieki:))
        Ale gdy nadarzy sie okazja teleportacji via Okecie na pewno nie omieszkam
        niuchnac...:)
    • olesiam Re: Nikos Sculpture 24.06.05, 14:34
      Damska wersja jest w Quality,niestety bez testera
      Dzisiaj na Stadionie widziałam probkę męskiego,a Pani zagadneła, ze ma w domu
      oryginały,30 i 50 damskich ( straganik po lewej stronie jak sie wejdzie po
      schodkach na korone i nie wspomne ze miała b duzo fajnych probek, staroci,
      nowosci-Fleur de Shanghai YSL, Carona, Lagerfield'y jakies
      stare,Hermesy...,nowa Escade Sport)
      Pozdrawiam
      O.
      • benita5 Re: Nikos Sculpture 24.06.05, 15:48
        Dzieki Olesiu:))
        No wlasnie ze tez wszystko jest jak nie w Quality to na koronie na stadionie.
        ale nic to i tak nie jest zle:) Mamy Sopot i bryze morska i morza szum:))))
        Pozdrawki, b

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka