Dodaj do ulubionych

Król Słońce - akcja społeczna;-P

06.07.05, 07:59
Pozwalam sobie przenieść dyskusję ze straganiku, bo i tak zdominowałyśmy
straganik jednym tematem już za bardzo chyba;-P
Sprawa wygląda tak. Chatka_ podjęła się opieki nad aukcją 14 butelek Króla i
jej sfinalizowaniem. Osoby, które zapisaly się na liście społecznej do
zaiopiekowania się przedstawicielami królewskiego stadka, proszone są tutaj o
oficjalne potwierdzenie swoich poważnych zamiarów i kontakt z Chatką_ w celu
ustalenia szczegółów, również tych finansowych. Naliczyłam, że mamy już 8
chętnych osób (zaraz jeszcze przeliczę raz) + ja biorę 4 butelki. Do
zagospodarowania w ostatecznym rozrachunku pozostają jeszcze dwie...
Kto chce Króla, kto chce Króla??? Jedyna taka okazja, dołączyć do haremu
jeszcze ciągle można;-P
Obserwuj wątek
    • modern_witch a tak w ogóle, czy juz Wam dziś mówiłam... 06.07.05, 08:16
      że Was uwielbiam?
      Podliczyłam, 8 osób mamy: Oloom, Merolik, Madlaine_XX, Martika1, Damona,
      Mangos, Sjanna no i sama Chatka_ oczywiście + jedna wariatka od 4 flaszek;-P
      Buziaki
      • kalooo Re: a tak w ogóle, czy juz Wam dziś mówiłam... 06.07.05, 08:42
        Boże drogi!agni,to zrób miejsce teraz i wyjmij te naleśniki z szafy!;P
        • merolik Re: tak, tylko tu mogą się zdarzyć takie fajne akc 06.07.05, 08:48
          je :)))) Też Was uwielbiam !!! I potwierdzam chęć nabycia Króla, a z Chatką
          jestem w kontakcie :)))
        • modern_witch ojej, to jakiś kawał??? 06.07.05, 08:49
          no popatrz, chyba go jeszcze dziś nie słyszałam;-P
    • martika1 Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 06.07.05, 08:53
      Zgłaszam się i potwierdzam chęć udziału w zbiorowej akcji " kup flaszkę ". Biorę sztuk jeden. Trzeba by jeszcze ustalić koszty przesyłki, najlepiej aby Chatka zorientowała się na poczcie ile to będzie kosztowało plus oczywiście koszty opakowania żeby jej niczym nie obciążać.No i czekam na maila z numerem konta jak już wszystko będzie ustalone. Trzymajcie się siostry z haremu Króla.
    • oloom Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 06.07.05, 08:56
      Potwierdzam swoje "poważne zamiary" co do króla!!! Piszę maila do Chatki. Ale
      fajna akcja!
    • modern_witch 5 flaszek biorę jednak 06.07.05, 10:06
      ale ta piąta już naprawdę nie dla mnie;-P
      To do zagospodarowania już tylko jedna;-)
      • mangos Re: 5 flaszek biorę jednak 06.07.05, 10:51
        Na pewno znajdzie się jeszcze jedna osoba, gdyby były dwie nawet to ja odstąpię;(
    • mangos Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 06.07.05, 10:49
      Ze mną to jest tak: jeżeli zostałby jeden ,osamotniony Król Słońce na zbyciu- to jak najbardziej! Natomiast jeśli chętnych byłoby wiele, np. tak,że komuś mogłoby nie starczyć to z chęcią odstąpię. Powód: brak kasy, samochód w naprawie i plany kupna nowego;(
    • sliwkaa ja;-) 06.07.05, 12:10
      jeżeli jeszcze jest jakaś sztuka do kupienia to bardzo chętnie ;-) trochę sie
      pogubiłam w waszym umawianiu się .... także bardzo prosze o jakiś odzew ;-)
      • chatka_ Re: ja;-) 06.07.05, 13:13
        W koncu dotarlam do netu! Agni dzieki za ten watek:) Dzwieczyny zapisujcie sie
        tutaj, na maile nie mam czasu odpowiadac :) Nie dotaralam jeszcze na poczte, z
        tego co sie orientowalam na allegro wynika, ze koszt przesylki to okolo 7 zl,
        polecony+priorytet+koperta bąbelkowa, ale sprawdze dokladnie.

Prosilabym o wplate w ciagu najblizszych 4 dni, tyle zostalo do konca aukcji.
        Cala kwote musialabym zapewne wpalcic na poczatku przyszlego tygodnia - aukcja
        konczy sie w sobote. Ale jest pytanie czy licytujemy czy kupujemy teraz? Jesli
        staniemy do aukcji trzeba by dobic do kwoty minimalnej gdyz wtedy znika opcja
        kup teraz, jesli tego nie zrobimy ktos moze nam sprzatnac Krola sprzed nosa
        zawsze jest szansa, ze wyjdzie jeszcze taniej...Doradzcie!!!!

Mam nadzieje,ze dzis cos ustalimy bo czas goni, i musi zdazyc z wplata, bo ja
        niestety nie bede mogla zalozyc.
        Deklarujac sie na zakup bierzemy na siebie pelna odpowiedzialnosc, ze ponosimy
        koszty, nawet gdyby ktos mial zastrzezenia co do oryginalnosci. Zwrot perfum do
        sprzedawcy nie wchodzi w rachube. to na razie tyle, czeka na decyzke, kup teraz
        czy licytujemy? Aha i ile nas w koncu jest?:)
        • chatka_ Damone i Sjanne prosze o potwierdzenie:) 06.07.05, 13:19
          Oloom, Merolik, Madlaine_XX, Martika1,
          Mangos, śliwkaa, Chatka_, "jedna wariatka od 4 flaszek;-P"

Jesli dziewczyny potwierdza jest nas 13 !!!

Kalooo a co Twoj wpis mial znaczyc, kibicujesz czy licytujesz?:)
          • chatka_ Re: Damone i Sjanne prosze o potwierdzenie:) 06.07.05, 13:22
            Agni Ty 5 flaszek, a wiec jesli dziewczyny potwierdza...w te wakacje bedziemy
            pachniec Królem Slońce :))) Czekam na decyzje odnosnie przebiegu licytacji:)
            • sliwkaa Re: Damone i Sjanne prosze o potwierdzenie:) 06.07.05, 13:33
              - Oodnosnie kupna to jestem za opcją kup teraz (i tak po 50 PLN) , no ale
              przychylę sie do wiekszości ;-).
              - co do kasy, to czekam na szczególy dotyczace konta (jadostaniemy emailem ?)
              • chatka_ Re: Damone i Sjanne prosze o potwierdzenie:) 06.07.05, 13:48
                Tak, jak bedziemy w komplecie przesle Wam mailem moje dane:)
                • oloom Re: Damone i Sjanne prosze o potwierdzenie:) 06.07.05, 13:57
                  Też mi się wydaje, że lepiej wybrać opcję "Kup teraz". Myślę, że to jasne, że
                  bierzemy perfumy bez względu na wątpliwości co do ich oryginalności i nikt nie
                  będzie miał pretensji ani do Modern, ani do Chatki. Każda widzi, na co się
                  decyduje. Czekam na nr konta i natychmiast wpłacam pieniądze
              • sjanna Re: Damone i Sjanne prosze o potwierdzenie:) 06.07.05, 14:18
                Potwierdzam oczywiście. Co do opcji zakupu, pójdę za doświadczoną większością,
                bo sama na Allegro jeszcze nigdy i nic...
                W kwestii wpłaty pieniędzy, jestem gotowa w każdej chwili wykonać przelew, tylko
                proszę o dane (może na priv). Jestem z Wrocławia, ale jeśliby to miało jakieś
                znaczenie,mogę także odebrać moją działkę w Poznaniu lub Gdańsku.
                Spodobała mi się bardzo ta spontaniczna i entuzjastyczna akcja "haremowa" (ale
                to tak naprawdę chyba taki anty-harem, no nie??)Pozdrawiam, S.
          • damona Re: Damona jest na TAK! 06.07.05, 14:49
            Tylko blagam sprawdzcie dokladnie czy to nie podrobki.
            I czy te flakoniki sa dostepne z woreczkiem czy sa soute,
            bez pudelka bez niczego?
            I poprosze o namiary na priva komu ile wplacac, bo juz sie pogubilam.
            • chatka_ Re: Damona jest na TAK! 06.07.05, 15:10
              damona napisała:

> Tylko blagam sprawdzcie dokladnie czy to nie podrobki.
              > I czy te flakoniki sa dostepne z woreczkiem czy sa soute,
              > bez pudelka bez niczego?
              > I poprosze o namiary na priva komu ile wplacac, bo juz sie pogubilam.

Tak o to tez spytalam sprzedawce, tzn. o opakowanie. Nie wiem jak sprawdzic czy
              to podrobka :( Kupujac na allegro nigdy nie moza byc pewnym. Decydujsz sie
              zaryzykowac?
              • damona Re: Damona jest na TAK! 06.07.05, 15:20
                chatka_ napisała:

> Tak o to tez spytalam sprzedawce, tzn. o opakowanie. Nie wiem jak sprawdzic
                czy
                >
                > to podrobka :( Kupujac na allegro nigdy nie moza byc pewnym. Decydujsz sie
                > zaryzykowac?

i odpowiedzial cos nt opakowania?

Jesli masz w domu butelke LRS to mozna by sie spytac o jakies charakterystyczne
                cechy. Nie wiem jakie, bo nie mam niestety w domu nawet pustej. Moze o korek?
                Cos co moglby ktos sprawdzic. Co Ty na to?
                A moze ktoras z Was dziewczyny ma jakis pomysl o co mozna by sie spytac?

Tak, wiem, ze allegro to ruletka, aczkolwiek do tej pory mialam szcescie
                kupowac oryginaly. Mam nadzieje, ze teraz tez tak bedzie:)
                Zdania nie zmieniam jesli chodzi o zakup.

• kalooo Re: Damone i Sjanne prosze o potwierdzenie:) 07.07.05, 08:40
            heh,nie nie-mój joke to tylko sytuacyjny był..;) Ja z królem słońce nie
            współpracuję zbyt dobrze ;D
    • martika1 Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 06.07.05, 14:10
      Mi też wydaje się że opcja kup teraz jest bardziej wygodna niż zabawa w licytację, a jeszcze zawsze istnieje ryzyko że ktoś nam to sprzątnie sprzed nosa. No i oczywiście ponosimy solidarnie ryzyko że może to być podróba ale myślę, że w grę wchodzą zbyt duże pieniądze żeby facet tak ryzykował( mam nadzieję ) i niech się dzieje wola nieba.
    • epikurejka Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 06.07.05, 14:29
      Jeżeli jest jeszcze jedna buteleczka dostępna to ja chętnie się piszę
      • chatka_ Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 06.07.05, 15:06
        Mangos zrezygnowala, wiec Krol Slonce ostatnia sztuka, jesli sie nie myle
        pojdzie do Epikurejki? :)
        Czekam na mail od sprzedawcy, napisalam z zapytaniem czy poczeka z wplata do
        poniedzialku.
      • mangos Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 06.07.05, 15:21
        Epikurejko- odstępuję Ci wcześniej zarezerwowanego króla:)) I jeszcze raz dzieki za Mira Bai:*
        • epikurejka Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 06.07.05, 16:03
          o, dziękuję uprzejmie
    • modern_witch Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 06.07.05, 16:54
      No, melduję się. Też jestem za kup teraz. Może i byśmy wylicytowaly taniej, ale
      jakby rywale wyczuli Bardzo Poważną Konkurencję, bo przecież nią jesteśmy to
      ktoś móglby zrobić kup teraz i figę byśmy miały, a nie siostrzany harem;-P
      Co do oryginalności - Damona, ja kiedyś na wątku o oryginalności rozpisałam się
      o butelkach. Nie wiem, co by jeszcze można dodać... Mogę posłać, tak jak
      pisałam, Chatce próbki. Ja ryzykuję i tak najwięcej - 5 butelek, no nie? Do tej
      pory się z Królem nie nacięłam - mam 3 butle z allegro już, jedna szła via
      Gdańsk od Elve;-) i są OK. Chce je kupić Rafael, moje dwie butelki są od niego -
      albo się zna na Królu, albo zna źródla, skąd można za taką cenę mieć oryginał,
      bo nie sądzę, żeby sobie chciał psuć reputację podróbami. Ale to oczywiście
      tylko moje przypuszczenia, nie wiem, co wam jeszcze radzić.
      Chatka, numer konta proszę! I ode mnie chyba więcej za przesyłkę musisz wziąć,
      nie wiem ile, ale 5 flaszek swoje waży;-P
      • damona Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 06.07.05, 17:02
        no dopsze, dopsze juz wiecej nie marudze;-)

D. panikara
    • madlaine_xx potwierdzam :) 06.07.05, 16:58
      już pisałam dzisiaj mailowo do chatki, ale oczwyiście jeszcze raz potwierdzam :)

myslę ze lepiej skorzystac z opcji Kup Teraz i miec z głowy, te parę zł mniej
      chyba już nas nie zbawi, bo cena i tak atrakcyjna, a zawsze ktos może nam w
      ostatniej chwili sprzątnąć wszystko sprzed nosa :)

czekam na dalsze wieści i instrukcje :)))
      Mad
      • chatka_ Re: potwierdzam :) 06.07.05, 19:20
        Jest odpowiedz sprzedawcy, perfumy sa w welurowych woreczkach ufff :)
        Przesylka polecony+priorytet+koperta bedzie kosztowala 5,80 zl.

Jeszcze raz niech nas wszystkie zbiore:
        oloom, merolik, madlaine_XX, martika1, epikurejka, śliwkaa, chatka_,
        modern_witch x5, damona, sjanna.

To ide na zakupy :) A potem przesle Wam moje dane :)
        • martika1 Re: potwierdzam :) 06.07.05, 19:25
          Uff, to idź i wróć z tarczą a nie na tarczy. Trzymam kciuki i czekam na maila (
          cholera czuję się jakbyśmy robiły skok na bank , taka konspiacja :)
          • chatka_ :) 06.07.05, 20:08
            www.allegro.pl/show_item.php?item=55815927
            • vanilia72 Re: :) 06.07.05, 20:33
              Ciekawe jaką minę ma Rafael ?
              Kto ma jeszcze jakieś pokusy ?
              Chętnie pomogę :))
            • modern_witch No, brawo, Nasi górą!!! 06.07.05, 21:24
              a Szanowna Pani Vanilia jest dla mnie od dziś Kusicielką nr 1;-)
              wiesz co, kochana, dzięki za propozycję dalszej pomocy... ale może juz nie w
              tym miesiącu, bo moje konto tego już chyba nie wytrzyma;-P
              • vanilia72 Re: No, brawo, Nasi górą!!! 06.07.05, 21:28
                a zaczęło się od jabłka :))
                Ok, na wakacje robię przerwę ;)
                • chatka_ Re: No, brawo, Nasi górą!!! 06.07.05, 23:10
                  Wyslalam wlasnie do Was maila, ale nie mam pewnosci czy dojdzie, brak
                  polaczenia z serwerem, choc wiadomosc zostala wyslana. Padam na nos, jak cos to
                  jutro rano przesle jeszcze raz, pa
                  • modern_witch Do mnie doszedł;-) 07.07.05, 00:55
                    dobranoc, tez na nos padam;-)
                    • epikurejka Re: Do mnie nie;-( 07.07.05, 07:30
    • oloom mail doszedł! 07.07.05, 08:26
      ja dostałam maila. Zaraz wpłacę pieniądze. HURRRRA!!!
      • martika1 Re: mail doszedł! 07.07.05, 09:13
        Do mnie też doszedł. Czy mam więc dobrze rozumieć, że kwota jaką wpłacamy to 50 zł + 5,80 ( koszty wysyłki ) czy coś się zmieniło w tym względzie ( jeśli chodzi o przesyłkę )?
    • modern_witch Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 07.07.05, 09:05
      koszmarnie zaspałam;-P
      no nic,, zbieram się szybko i lecę do banku. a tak tego banku nie lubię, zwykle
      pocztą ślę przelewy, a w samym banku bywam raz na dwa lata chyba;-P
      ale mam sygnały, że to idzie jednak strasznie długo, więc dziś się z tym głupim
      bankiem przeproszę...
      Ech, dziewczyny... teraz się martwię, co będzie, jak osobom, które go nie
      znają, Król jakiś numer wywinie, bo on czasem ma tendencję do zatrzymywania sie
      na skórze na jednej nucie...
      Jak juz się z kimś polubi to się rozwija dalej i pachnie bosko... ech,
      zobaczymy. Mam nadzieję, że Wam się spodoba... bo chyba sobie uszy drzwiczkami
      od piekarnika przytrzasnę za karę!
      • martika1 Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 07.07.05, 09:10
        E tam M_W nie przejmuj się, nawet jak zapach mi nie podpasuje ( nie znam go wcale )to chociaż flakonik jest ładny i będzie zdobił połkę :)
        • sliwkaa Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 07.07.05, 09:36
          email doszedł tylko pls potwierdzcie ile mam wpłacic... 50 PLN +5,80PLN tak jak
          któraś z Was napisała powyżej?

• chatka_ Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 07.07.05, 12:02
            Tak, 55,80 zl. Przesylajcie prosze maila z adresami. Agni Ty tez, po raz
            dziesiaty pewnie hehe, ale nie moge sie teraz dokopac do Twoich maili.
            Buzka wszystkim! :)
            • chatka_ Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 07.07.05, 12:53
              Dziekuje za maile, na biezaco odbieram i wrzucam Wasze adresy do specjalnie na
              te okazje zalozonego folderu:)
              • chatka_ Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 07.07.05, 22:02
                Śpijcie spokojnie, dzieki wielkiej uprzejmosci sprzedawcy przesylka przyjdzie
                do mnie za pobraniem...:)
                • modern_witch Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 08.07.05, 09:03
                  No to super;-)
                  Daj znać, jak dojdą, bo ja w środę wieczorem wyjeżdżam, wolę, żeby paczka nie
                  leżała na poczcie;-P, wtedy albo bym Cię poprosila o jej przetrzymanie (wracam
                  23), jeżeli nie wyjeżdżasz, albo dam Ci adres mojej mamy... ale to
                  ostateczność... jakby to powiedzieć... wypadałoby się wtedy przyznać, co i w
                  jakiej ilości w paczce jest;-P
    • mangos SĄ! 14 słonecznych flakonów! 09.07.05, 10:20
      Mam zaszczyt poinformować, że Chatka_ ma już u siebie 14 wspaniałych flakonów Króla Słońce!
      Szczegóły do uzgodnienia ze wspaniałą osóbką, jaką jest Chatka_, która zgodziła się zaopiekować królewskim stadem:)
      • chatka_ Re: SĄ! 14 słonecznych flakonów! 09.07.05, 17:31
        Tak, leża sobie w becikach tuz obok, nie wszystkie jednak maja woreczki, do 4
        flakonow brak, ale zalowac nie ma naprawde czego gdyz sa wcale nie elganckie :(
        Moze znajde cos podobnego w domu, jesli nie wybaczcie jesli komus sie trafi
        flakonik bez miekkiego woreczka. Jesli ktos sobie wprost nie zyczy woreczka,
        prosze dac znac :)
        Ach trudno mi bedzie z nimi sie rozstac, a moze ktos sie rozmysli np.
        Modern_witch ;))) Na koncie odnotowalam juz 10 wplat, w poniedzialek pewnie
        reszta wplynie, we wtorek wygladajcie listonosza :))
        Gratuluje Wam i sobie bardzo udanego skoku ;))
        • damona Re: SĄ! 14 słonecznych flakonów! 10.07.05, 22:47
          Chatko! juz sie nie moge doczekac:)
          • sorbet Ale fajną akcję :-D 10.07.05, 23:50

• benita5 Re: Ale fajną akcję :-D 12.07.05, 12:52
              zmajstrowałyście dziewczyny. Cieszę się że bez wpadki i pełnia zadowolenia.
              Żałuję bardzo że Agni przyjeżdża opóźniona bo liczyłam cichutko że będzie czas
              na jakieś małe Conieco...ale niestety się mijamy.
              • modern_witch Och, Benitko, naprawdę? 12.07.05, 17:28
                ja tak miałam przez Gdynię i Gdańsk przelecieć przez te dwa, trzy dni, ale
                nawet nie chciałam nikomu głowy sobą zawracać...nie sądziłam, że ktoś się moim
                przyjazdem zainteresuje...
                No, to teraz żałuję! Ale dla świętego spokoju sumienia lepiej zostac w Wawie...
                choć od tej chwili mam urlop. Jutro nie idę do pracy! (dziwne bardzo, hmmm...)
                pozdr.
        • modern_witch Re: SĄ! 14 słonecznych flakonów! 11.07.05, 00:01
          taaa, Modern Witch zrezygnuje z Króla Słońce. A rzeczone Słońce zacznie się
          kręcić dookoła ziemi, a kot Modern Witch zacznie jej przynosić kawę do łóżka
          podskakując na ogonie i śpiewając gromkim basem "Góralu, czy ci nie żal"...

Ech, Chatka, zadroszczę Ci teraz! Zdjęcie byś chociaż zrobiła! No, jak do mnie
          dotrą, to ja chyba poustawiam wszystko co mam i obfotografuję, łącznie z
          pustymi flaszkami! Co do woreczka, to ja wyraźnej potrzeby nie czuję. Mam już
          trzy takie woreczki, wygodne są do noszenia większej ilości fiolek z próbkami,
          ale ile można mieć woreczków, nawet jak się wie, że są po Królu Słońce...

Mój wyjazd się prawdopodobnie opóźni, ale przynajmniej nie będę tak gorączkowo
          wyczekiwała przesyłki. W ogóle, humor mam trochę skopany, ale tu przynajmniej
          dobra wiadomość.
          Chatka, a wąchałaś? Glupie pytanie pewnie? W końcu nie dogadałyśmy się co do
          próbek, bo jak wyszło, że i tak niezależnie od wszystkiego bierzemy i nie
          robimy afery, to już odpuściłam, a i szybko bardzo poszło wszystko. Ale jak
          tylko dostanę, zrobię ostre kontrolne wąchanie. Akurat, kolejna korzyść z
          późniejszego wyjazdu, czas będę na to miała. Wydaje mi się jednak, że wszystko
          bedzie OK.

Dzięki Wam dziewczyny jeszcze raz...
          • chatka_ Re: SĄ! 14 słonecznych flakonów! 11.07.05, 17:05
            Agni, sorry nie zrobilam zdjecia, nie mialam czasu na na takie glupotki,
            wyjmowanie z woreczkow, gapienie sie i pakowanie ;) Ledwie zdazylam na
            poczte... Poszly priorytetem, mozna wiec wygladac juz jutro. Dziekuje Wam
            rowniez i polecam na przyszlosc :)
            Aha, nie mam watpilwosci co do oryginalnosci perfum :)

• madlaine_xx Serdeczne dzięki :) 11.07.05, 17:12
              Chatko bardzo, bardzo dziękuję w swoim imieniu, ale zapewne i wszystkich
              pozostałych Kobietek :) że się podjęłaś załatwienia tej sprawy i to w tak
              niesamowitym tempie, jak tylko listonosz dotrze do mnie z przesyłką dam znać.

buziaki
              Mad

PS. same dobre wiadomości w ostatnim czasie :)
              • chatka_ Re: Serdeczne dzięki :) 11.07.05, 17:32
                W ostaniej chwili poszlam po rozum do glowy i zaproponowalam sprzedawcy
                przesylke za pobraniem, w Waszym imieniu oczywiscie ;) Gdyby nie oszukano mnie
                na allegro 3 razy, mialabym wiecej zaufania...Po dluuuuuuugich negocjacjach,
                udalo sie, uff ;) Dziekuje Wam za blyskiwiczne wplaty, oby wiecej takich akcji
                i aukcji :)
                • sliwkaa DZIĘKI ;-) 11.07.05, 17:48
                  Chatka_:-))

Wielkie DZIEKI... wykonałaś kawał dobrej, Bardzo POTRZEBNEJ roboty :-)) super
                  ze poświęciłaś swój prywatny czas aby zrobić nam wszystkim przyjemność;-)

buzka

• modern_witch Dziękuję Wam wszystkim;-**** 11.07.05, 23:29
              Moje stadko też będę miala przyjemność jutro powitać. Jeszcze raz Wam dziękuję,
              bo gdyby nie Wy (i Vanilia72) , to wzdychałabym tak do tej aukcji i wzdychała i
              pewnie nic by z tego nie wyszło...bo 14 to jednak nawet dla mnie za dużo było;-)
              A tak nie dość, że mamy perfumy, to jeszcze coś się udało razem zdziałać. Nie
              wiem jak Wy, ale ja mam fajne poczucie wspólnoty. Haremowej, hehe;-)
              Ja swoje stadko obfotografuję na pewno;-)
              Ech, miałam dziś naprawdę fatalny dzień, ale już chyba będzie dobrze. na
              wszelki wypadek jednak wyjazdowe plany nieco zmodyfikowałam. Ale jakos humor mi
              się poprawia jak na ten wątek patrzę...
              Jeszcze raz Wam dziękuję!
              Dziewczyny, jak dotrą do Was przesyłki, to dajcie jeszcze znać, zwlaszcza te,
              ktore kupowały "w ciemno". Chciałabym wiedzieć, czy zapach się Wam spodobał...
              Dobranoc
              Agni
    • madlaine_xx Dostałam przesyłkę :))) 12.07.05, 11:53
      dzisiaj przyniósł mi listonosz i pachnę chemicznym ananasem :) ciekawe czy sie
      rozwinie :)))

Dziękuję Jolu.
    • damona melduje, ze przesylka doszla! 12.07.05, 12:01
      Chatko! wielkie dzieki:)
      • kalooo Re: melduje, ze przesylka doszla! 12.07.05, 13:04
        to chyba agni spowodowała całe zamieszanie...;) Nie ma to jak mieć niezłego
        hopla..;D
        • damona Re: melduje, ze przesylka doszla! 12.07.05, 13:16
          Agni spowodowala 'zamieszanie';-)
          a Chatce dzieki za sprawna akcje.
          W ogole wszystkim dzieki za to ze sa i zdecydowali sie na to male szalenstwo:)
          • epikurejka Re: melduje, ze przesylka doszla! 12.07.05, 17:40
            Ja już mogę go testować. Początek niezbyt ale po półgodzinie -cudo! Taki ciepły
            i głęboki zapach na mojej skórze. Nie mogę oderwać nosa od nadgarstka.
            Poza tym serdecznie dziękuję za tę akcję.
    • agmusz A nie macie jednego w zapasie? 12.07.05, 12:47
      Dostałam wczoraj od próbkę Mangos- śliczne dzięki i się zakochałam:)
      • madlaine_xx Re: A nie macie jednego w zapasie? 12.07.05, 13:23
        Aga, jesli się nie będzie na mnie rozwijać, to wtedy bez żalu się moge pozbyć :)
        na razie jeszcze jestesmy z Królem w fazie testów i podchodów :))) zobaczymy
        czy sie polubimy, czy niestety nie :(
        • agmusz Ok, w takim razie czekam na info:) 12.07.05, 20:08

• madlaine_xx Aga może byc Twój :) 13.07.05, 11:37
            Dzisiejsze testy przyniosły niestety ten sam skutek :( a że mam na oku juz cos
            innego, to chętnie go oddam :)))
      • merolik Re: Pojutrze będę miała przyjemność 12.07.05, 13:24
        osobiście odebrać Króla :))))))))))))))) Dam znać jak wrażenia (bo kupowałam w
        ciemno)
        • martika1 Ja też już trzymam GO w łapkach ! 12.07.05, 16:30
          Dzięki, dzięki, dzięki. Za całą super przeprowadzoną akcję i wszystkim za
          wszystko ! Pozdrawiam :)
          • modern_witch Moja ekipa jeszcze w becikach;-) 12.07.05, 17:20
            wrocilam z pracy i najpierw się do kompa rzuciłam... miałam przyjemność odebrac
            osobiście od Chatki, ale tylko w przelocie mogłyśmy się widzieć, bo gnałam do
            obowiązków slużbowych;-P
            zaraz rozpakuję, poustawiam malowniczo i będę się napawać widokiem... wszystko
            powyciągam, no, nawet puste flaszki! I będę się zastanawiać, czy to jeszcze
            namiętność czy już szaleństwo;-P
            Uwielbiam Was wszystkie, powtarzam się, wiem;-)
      • mangos Re: A nie macie jednego w zapasie? 12.07.05, 18:12
        Aguś, na "ciekawych aukcjach" wkleiłam linka, koszt około 80 zł-pozycja pierwsza nowego postu:)
        • modern_witch a tak, widzialam tę aukcję. ciekawe dlaczego 12.07.05, 18:41
          jakoś mnie ona nie rusza... chora może jestem, czy co? Jak myślicie?
    • modern_witch To juz SZALENSTWO;-) 12.07.05, 19:01
      wysupłałam całą posiadaną ekipę... facet z kawału o naleśnikach w szafie to
      przy mnie nic normalnie...
      wszystko mi leży obecnie na łóżku i zajmuje polowę miejsca normalnie... łącznie
      wprawdzie z pudełkami i tą piękną metalową puszką, w której miałam jedną edycję
      (z pozłacanym lbem i dwiema miniaturkami, w tym jedną letnią), pusta flaszka
      jedna też tam leży... a jeszcze mam dostać balsam, tyle że chyba go jeszcze
      Kaloo nie przysłali...
      norrrmalnie stoję, trzymam się za głowę i pojękuję z cicha... moja przyjaciółka
      zadzwoniła i jak usłyszała, to też jęknęła... ale chyba inaczej;-)
      • damona Re: To juz SZALENSTWO;-) 12.07.05, 19:26
        koniecznie zrob zdjecie!
        a tak swoja droga, to ile flakonikow w sumie naliczylas?;-)
        • modern_witch naprawdę chcesz wiedziec;-P? 12.07.05, 20:13
          no dobra!
          w tej chwili lezy mi na łóżku 8 pelnych 50-tek (ale jedna dla teściowej i jedną
          zamierzam dać mojej przyjaciółce, naprawdę), jedna 50-tka prawie wykończona
          ("pójdzie" pewnie na wyjeździe), jedna pusta (nie wyrzucam, bo to
          ta "specjalna" z pozłacanym korkiem, a bez sensu, mogę przeciez korek jakiejś
          zmienić), dwie miniaturki, jedna pełna, druga wsciekle różowa z resztką (obie
          napełnione chalupniczo z tej 50-tki prawie wykończonej, letniej wersji dawno
          już nie mam, a miniaturek szkoda było, jak staly puste), dwa peny, jeden pelen,
          jeden prawie wykończony, do tego 7,5 ml czystych perfum. Do tego dojdzie
          jeszcze balsam. Po łóżku poniewierają się ponadto - pudełko od 50-tki, pudełko
          od pena, pudelko od perfum i piękna metalowa puszka, też z obrazem...
          uprzejmie proszę o niewzywanie lekarza;-P
          a pomysł mam już na 3 zdjęcia, 3 kompozycje znaczy;-)
          • damona Re: naprawdę chcesz wiedziec;-P? 12.07.05, 20:51
            hehe...cudownie surrealistyczny musi byc to widok. Dali bylby wniebowziety;-)
            • modern_witch tak, a przy tym wszystkim ja z obłędem w oczach 12.07.05, 21:10
              takie zdjęcie też chyba sobie zażyczę;-P
              • benita5 Re: tak, a przy tym wszystkim ja z obłędem w ocza 12.07.05, 22:41
                No wlasnie i jak nie chciec Cie poznac!! Zaczarowalas wszystkich Jego
                Wysokoscia:) A watek i cala akcja z nalesnikami, obrusikiem i calym zapleczem
                to po prostu hit. Zaraz smaze Ci @ na gazete z danymi jakbys dala rade byloby
                super!!!! Wiem ze musisz sie nacieszyc. A co na ten łóżkowy galimatias tupiacy
                kot?? Pewnie juz sie niczemu nie dziwi ;))
                • modern_witch Re: tak, a przy tym wszystkim ja z obłędem w ocza 13.07.05, 00:24
                  odpisalam;-)
                  a tupiący kot poszedł się szlajać, stwierdził że on w takim domu wariatów nie
                  będzie przebywał... zbudzi mnie o piątej wścieklym miaukiem, żebym poszla z nim
                  sprawdzić, czy na pewno ma żarcie w misce ( a zawsze ma).
          • balbina_alexandra Re: naprawdę chcesz wiedziec;-P? 12.07.05, 22:11
            Agni zawsze chcialam sie dowiedzieć ile Ty tego tak naprawdę masz (ostatnio z
            Forevermore robiliśmy pewne zakłady, ile też możesz mieć, ale widze że nie
            trafiłam zupełnie :D). To wpływa pocieszająco na moją duszę zbolałą - Elve mnie
            ostatnio odwiedziła, bośmy po cichu małą wymianę zmontowały o zobaczyła mój
            arsenał w tajemnej szafce - i powiedziała że mam więcej od niej! To mnie
            załamało, przynaję :( nie widziałam dla siebie ratunku i oczyma duszy widziałam
            się pod czujną opieką lekarzy w zacisznym szpitalu... Ale wątek o królu mi
            poprawił humor, nawet jeśli trafię do tego szpitala, to będę w dobrym
            towarzystwie hehe :)
            A wczoraj znów mi się zbiór powiększył hehe, ale już żadnych wyrzutów mieć nie
            zamierzam :)
            • modern_witch Re: naprawdę chcesz wiedziec;-P? 12.07.05, 22:40
              a ile obstawialiście;-P? mam więcej, czy mniej? bo teraz ja sie spalam z
              ciekawosci;-)
              wlasnie robimy zdjęcia, ale nie chcą wyjść, za ciemno mam w pokoju... a tak
              myslalam, że jak mi 2 tygodnie temu zdechła żarówka w górnej lampie, to wypada
              wkręcić nową... i jakoś zapominalam ciągle, no!
              Balbinko, myślisz, że do tego szpitala pozwolą nam zabrać nasze kolekcje?
              • benita5 Re: naprawdę chcesz wiedziec;-P? 12.07.05, 22:46
                modern_witch napisała:

> Balbinko, myślisz, że do tego szpitala pozwolą nam zabrać nasze kolekcje?

Hehe zawsze odwiedzajacy moga cos doniesc ;))

• agmusz Re: naprawdę chcesz wiedziec;-P? 12.07.05, 22:48
                  Was do tego szpitala to nawet nie wpuszcza- nie przwidzieli takich przypadkow
                  ciezkich:)
                • balbina_alexandra Re: naprawdę chcesz wiedziec;-P? 12.07.05, 23:49
                  Benitko, jacy odwiedzający, toż my wszyscy się w jednym szpitalu znajdziemy na
                  bank :D
                  • benita5 Re: naprawdę chcesz wiedziec;-P? 13.07.05, 00:06
                    balbina_alexandra napisała:

> Benitko, jacy odwiedzający, toż my wszyscy się w jednym szpitalu znajdziemy
                    >na bank :D

To wiem, ale trzeba zabezpieczyc "posilki" bo wszak nie patrzymy sie tylko na
                    te "plyny" ;)
              • balbina_alexandra Re: naprawdę chcesz wiedziec;-P? 12.07.05, 23:48
                Agni, mniej mniej, myślałam że masz jakieś 5-6 flakonów, bez tych różnych
                gadżetów, penów, miniaturek czy ekstraktów :D
                Ja tam do żadnego szpitala nie idę jak mi nie dadzą zabrać mojej zapachowej
                baterii :D
                • elve Ola :) 13.07.05, 00:09
                  pochwal się co znowu upolowałaś :)
                  a maleństwo już nosiłaś? w sumie to nie bardzo było kiedy przez te upały...
                  :*
                  • balbina_alexandra Elve! zdziwisz się... 13.07.05, 12:51
                    ... bo upolowałam Eden. Chodził za mną ostatnio Eau d'Eden - potestowałam,
                    tylko czemu on ze mnie znika w tempie błyskawicznym? Przy okazji ponosiłam też
                    troche klasyka na nadgarstku (wiem, upadłam na glowę w taki upal...) i po
                    prostu klasyczny przykład coup de foudre. Mam z klasycznym Eden taki typowy
                    love-hate relationship, że się tak z angielska wyrażę. Kiedyś używałam -
                    uwielbialam. Potem mi obrzydł tak, że wyczuwajac go na kimś dostawałam mdłości -
                    a był taki okres, jak jeszcze byłam na studiach dobre parę lat temu, kiedy
                    Eden byl naprawdę popularny i zauważalny. Popsikałam się nim ostatnio gdzieś i
                    utraciłam resztki rozumu, postanowiłam, ze mieć muszę choćby nie wiem co!
                    Kupuję i niech się dzieje wola nieba :) No i mam, stoi 50 ml w tym obrzydliwym
                    plastikowym flakonie, a ja spozieram na nią trwożliwie - strach miesza mi się z
                    podziwem - a nuż do jesieni mi się odwidzi i znów mnie zacznie mdlić? Ale
                    dylematy :D
                    Tak w ogóle to powiem, że kupiłam ten Eden troche ze względu na stare
                    sentymenty a trochę z powodu fatalistycznych wizji, wydaje mi się że Eden
                    zniknie niedlugo z perfumerii (nie pytaj dlaczego).
                    Z zakupem Edenu wiąże się cała historia, ktorą muszę Ci opowiedzieć
                    osobiście :) póki co, wspomnę mimochodem iż oprócz Wanilji mamy kolejną osobę z
                    Gd. od której możemy kupować i odbierać osobiście (a nawet i zamawiać).

Malucha nie testowałam - rozstapiam sie w upale i tylko Eau d'Hadrien, Eau de
                    Rochas i Eau d'Orange Verte wchodzi w rachubę...

Uściski!
                    • benita5 Re: Elve! zdziwisz się... 13.07.05, 22:36
                      O czarownice, to robicie sabaty beze mnie? buuu
                      Co to za "maluch", gadac mnie tu ;) jakies kadzidelko?? no nie badzcie
                      taaakie...:))
                      • balbina_alexandra Benitko! 14.07.05, 13:14
                        No jaki sabacik - zebrać nas wsiech cięzkawo ostatnio - Elve wpadła do mnie do
                        domu na chwile w południe, zresztą posiedzieć nie chciała bo się śpieszyła :(
                        ale trochę sie pogadało, a wymiana tym razem typowo kwiatowa, zero
                        kadzidełek :) mam od Elve ekstrakt perfum Very Irresisitible! Pachnie naprawdę
                        pięknie, i ten uroczy tyci flakoniczek, aż rozpływam sie w zachwytach...
                        • benita5 Re: Benitko! 14.07.05, 13:42
                          Balbinko-Skarbie:)) przeca ja wiem ze macie bliziutko do siebie. Tak tylko jak
                          krnabrny dzieciak tupie ze chce do Was pobawic sie "zabaweczkami". Bo ja bardzo
                          kcem!! A VI perfumy to dopiero musi byc upojenie... mam nadzieje obwachac przy
                          najblizszej okazji. I juz nie moge sie doczekac Anielskich impresji:))) z
                          kadzidlami czy bukietem wsjorawno!
                • modern_witch Re: naprawdę chcesz wiedziec;-P? 13.07.05, 01:36
                  Ej, wiecie co... jak wszyscy trafimy do tego szpitala z naszymi kolekcjami, to
                  będzie permanentny zlot;-)
                  gorzej, jak nam się zachce na zakupy wyjść...
                  dobranoc wszystkim
                  • benita5 Re: naprawdę chcesz wiedziec;-P? 13.07.05, 22:22
                    modern_witch napisała:

> Ej, wiecie co... jak wszyscy trafimy do tego szpitala z naszymi kolekcjami,
                    >to będzie permanentny zlot;-)
                    > gorzej, jak nam się zachce na zakupy wyjść...

No wlasnie, a nam sie ciagle CHCE wyjsc na zakupy i kolejne pachnidlo
                    przytaszczyc;))
    • vanilia72 Widziałam już !! Widziałam :))) 13.07.05, 12:00
      • balbina_alexandra I ja też widziałam! Agni dzięki za fotki! 13.07.05, 12:53
        Wyglądacie ślicznie, zachwycam się niepomiernie. Aż bym sama miała ochotę tylko
        że niestety, ja i Król nie lubimy się silnie...
        • modern_witch To MY dziękujemy za uznanie;-P 13.07.05, 21:28
          komuś jeszcze fotkę wysłać;-P?
          pozdr.
          • merolik Re: mogę prosic fotkę ? :))) n/t 13.07.05, 21:36

• madlaine_xx koniecznie do mnie :) 13.07.05, 22:30
            ja poprosze foto :)
        • benita5 Re: I ja też widziałam! Agni dzięki za fotki! 13.07.05, 22:33
          No dzieki:) Fotki super i kolekcja imponujaca. No i co wazne fotograf niebywale
          wyrozumialy i z atencja obstrykal "Dwor wraz z glowna Faworyta" :))
          Zazdraszczam ogolnie tej jednomyslnosci "ze ten i tylko ten" Z konsekwencja i
          przezornosciowym aptetytem:P
          Ech... a u mnie?? no niestety ale wyglada na to ze nie jestem "stabilna" bo
          ciagle sobie skacze z kadzidel na cytrusiaki albo waniliowce i do ogrodka...
          Moja ukochana M-in-L juz mnie podsumowala co do upodoban do zmian:(
          Ale powtarzam sie akcja byla przednia!!
    • sjanna Re: Król Słońce - akcja społeczna;-P 13.07.05, 23:59
      Wreszcie mam! Musiałam się osobiście pofatygować po Jego Wysokość na pocztę,
      ale warto było... Testowałyśmy razem z przyjaciółką, jak do tej pory zapach
      ładnie na mnie leży, harmonizuje się, rozwija... Jeden problem - mojej
      przyjaciółce Król również wielce przypadł do gustu, a jak tu się dzielić? Może
      więc z mojej strony będzie to krótki udany romans:))) Pozdrowienia dla całego
      wesołego elitarnego haremu pod przewodem nienasyconej Modern Witch i szczególne
      wyrazy uznania dla Chatki.
      • kalooo uprzejmie donoszę...;) 14.07.05, 06:54
        ..że do niezwykłej koleksji Szalonej Pani Agnieszki dziś dumnie dołączy balsam
        Król Słońce...;) <oklaski> ;)
        • modern_witch och, Ty donosicielko!!! 14.07.05, 07:41
          nic już czlowiek na boku tu nie może jeszcze zlapać, bo go zaraz ujawnią...
          ale obiecuję, że na tym na razie koniec, naprawdę...
    • modern_witch I na do widzenia;-) Mam jednostkę;-P 15.07.05, 11:06
      Chorobową znaczy, wymyśloną specjalnie dla mnie. Otóż to co ja mam, to zdaniem
      mojej przyjaciółki nazywa się Zespół Poliandrii Maniakalno-Dynastycznej. Tym
      optymistycznym akcentem pozwalam sobie zamknąć wątek i lecę się pakować do
      wyjazdu. Tylko jednego Króla zabieram;-P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka