gocha500 15.09.05, 11:51 doklanie jak w temacie jakis zapaszek waniliowy w cenie okolo 20-30zl. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorbet Re: cos niedrogiego o zapachu wanilli 15.09.05, 13:29 może jakaś sephorowska woda? Odpowiedz Link
gocha500 Re: cos niedrogiego o zapachu wanilli 15.09.05, 14:06 nooo moze ale zeby to nie mialo pojemnosci 15ml tylko przynajmniej z 50ml!!!! Odpowiedz Link
chatka_ Re: cos niedrogiego o zapachu wanilli 15.09.05, 14:10 Trzeba zastukac do drogerii, nie pomylic z perfumeria, i poprosic o rade panie sprzedajce. Polecam zel do mycia ciala Johnson$Johnson, rewelacja! Odpowiedz Link
chatka_ Re: aromat waniliowy?taki jak do ciast. n/t 15.09.05, 18:13 I co z tym aromatem trzeba zrobic, polec jakis przepis, ale moze na Forum Kuchnia? Odpowiedz Link
rrooda hmmm, w tej cenie 15.09.05, 20:12 to IMHO _wyłącznie_ na aromat waniliowy można się załapać i za uszami nacierać :) Odpowiedz Link
escape5 Re: hmmm, w tej cenie 15.09.05, 22:33 No faktycznie,przyzwoitego zapachu za to nie kupisz.Pare lat temu miałabyś dezodorant Vanilia Fields albo Vanilia Musk firmy Coty,ale niestety już nie produkują nad czym sama boleję.Jedyne co mi przychodzi do głowy to żel do mycia plus balsam do ciała ze średniej półki.Mogę polecić Swiss Formula waniliowy,bardzo fajny. Odpowiedz Link
modern_witch Re: cos niedrogiego o zapachu wanilli 15.09.05, 18:09 Yves Rocher ma w serii Plaisirs Nature wodę o zapachu wanilii. Cena ok. 40 zł, czyli nieco więcej, niż podałaś, ale za to pojemność 100 ml. To dość cięzki waniliowy kaliber jednak, mocno słodka jest o ile dobrze pamiętam. Odpowiedz Link
olcia71 Re: cos niedrogiego o zapachu wanilli 16.09.05, 09:50 modern_witch napisała: > Yves Rocher ma w serii Plaisirs Nature wodę o zapachu wanilii. Cena ok. 40 zł, > czyli nieco więcej, niż podałaś, ale za to pojemność 100 ml. To dość cięzki > waniliowy kaliber jednak, mocno słodka jest o ile dobrze pamiętam. W Yves Rocher są też mniejsze pojemności tych wód, zdaje się 20 ml i są tańsze (o ile, nie pytajcie mnie) Zdaje mi się, ze kosztowały 19 zl, ale głowy nie dam uciąć (zresztą nawet jakbym była tego pewna , to też bym nie dała :)) Vanilla Fields jest dostępne w sklepach internetowych w USA - www.fragrancenet.com/f/net/wf_items.html? cat=02381&cur_letter=V&gs_gen=w&mv_pc=yahooShop albo na allegro, albo na ebay. Odpowiedz Link
olcia71 Re: DDD!!! 16.09.05, 20:44 O, link mi się coś nie tak jak trzeba wyświetlił, ale fajnie, że znalazłaś. :o) Odpowiedz Link
kajakajak Re: DDD!!! 18.09.05, 20:45 Vanilla Fields jest aktualnie na allegro: www.allegro.pl/show_item.php?item=64646948 :-) Odpowiedz Link
kalia_t Re: cos niedrogiego o zapachu wanilli 15.09.05, 22:26 "Zapaszek" do samochodu(wanilia), sa takie fajne kółeczka, które się zakłada na wywietrznik cena ok. 7zł i wszyscy powinni być usatysfakcjonowani.:) Odpowiedz Link
escape5 Zapaszek waniliowy jest be 15.09.05, 22:37 Tak,tutaj określenie "zapaszek" nabiera właściwych kolorów...Mój ślubny kiedyś umieścił taki zapaszek w samochodzie ale nie wszyscy byli zadowoleni,śmierdział okrutnie a w połączeniu z włączonym ogrzewaniem tworzył mix wymiotny. Odpowiedz Link
rawita yves rocher 16.09.05, 01:09 moja młodsza siostra używa wody waniliowej tej firmy i pachnie nią naprawdę bardzo przyjemnie, słodko ale nie ciężko Odpowiedz Link
staua YR Neonatura Cocoon 16.09.05, 02:20 Nowy, zdaje sie, probka bardzo waniliowo pachnie, ale nie taka czysta wanilia: tinyurl.com/cfvtf Odpowiedz Link
salma88 Re: YR Neonatura Cocoon 16.09.05, 10:44 Wszystkie propozycje wymienione wyzej sa owszem, waniliowe. Natomiast Neonature Cocoon mialam okazje powachac wczoraj. Jak dla mnie bardzo dziwny zapach, raczej wanilia nie jest tam glowna nuta, ja jej tak bardzo nie wyczuwam. Mozna przetestowac, ale wydaje mi sie, ze to raczej nie jest "to". Ponoc to jest cos z kakao czy kawa... Odpowiedz Link
staua Re: YR Neonatura Cocoon 16.09.05, 16:16 Ja wyczuwam wanilie, ale kawe tez (kakao juz mniej, tak samo nie czuje tej ziemi, o ktorej pisza w opisie). Odpowiedz Link
mrouh Re: Zapaszek waniliowy jest be 16.09.05, 22:18 Ja mam wrażenie, że nasz samochód śmierdzi tym od roku, a może teraz już jak jest wnętrze samochodu jest rozgrzane od słońca to mi się kojarzy z tym paskudztwem, czasem ni z tego ni z owego wydaje mi się, że czuję ten "odświeżacz", chociaż go wyrzuciłam dawno. No i jeszcze świeczkę taką miał mój luby, wyniosłam ją na balkon, bo nie mogłam z nia w jednym mieszkaniu wytrzymać:-) bleh:-) Odpowiedz Link
rawita Re: Zapaszek waniliowy jest be 18.09.05, 21:02 ten z samochodu faktycznie jest bleee, w Krakowie pachną nim wszystkie taksówki :) Wanilię w perfumach lubię, ale na sobie wolę dyskretną, w tle, niż taką łopatologiczną. A do autorki wątku - znalazłam waniliowe wody na allegro, wklejam linki, może się na cos przydadzą: www.allegro.pl/show_item.php?item=64273615 www.allegro.pl/show_item.php?item=64646948 www.allegro.pl/show_item.php?item=64364902 Nie mam pojęcia co to jest to ostatnie, wkleiłam ot tak tylko jako ciekawostkę, dwa pierwsze to chyba czysto waniliowa klasyka Odpowiedz Link