katjanka 22.01.06, 18:26 odpowiadasz, zadejesz kolejne pytanie: - twarz perfum Hot Couture Givenchy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalon Re: QuiZ - podaJ daleJ!! 22.01.06, 21:01 Czeszka Eva Herzigova. a pierwsze perfumy Thierry Muglera? Odpowiedz Link
sorbet Re: QuiZ - podaJ daleJ!! 22.01.06, 21:07 magdalon napisała: > Czeszka Eva Herzigova. > > a pierwsze perfumy Thierry Muglera? A za długo myślałem :-) Jakże jesteśmy zgodni z pytaniem, hehe Angel? Odpowiedz Link
benita5 Re: QuiZ - podaJ daleJ!! 22.01.06, 21:12 sorbet 22.01.06, 21:04 + odpowiedz >Data pierwszych perfum Prada:-) 2004 !! Kto zaprojektowal flakon Safari? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: QuiZ - podaJ daleJ!! 22.01.06, 21:27 Wg mnie 1990 :-) To byly pierwsze perfumy Prady- oczywiscie wycofane, a firma o nich oficjalnie "zapomniala". Potem, w 2004, doszla seria butikowych single note, no i faktycznie w tym samym roku dostepny u nas zapach Prada. :-) Odpowiedz Link
benita5 Re: QuiZ - podaJ daleJ!! 22.01.06, 21:30 Hmm, o tym meteorze z 1990 to dotychczas nie wiedzialam. Boom zrobil sie dopiero przy Pradzie i ten zapach mialam na mysli. Ale wlasnie skorzystalam z wyszukiwarki i ...;))) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Forever your turn! n/t 22.01.06, 21:34 A flakon Safari zaprojektował Ben Kotyuk :-). To ja proste pytanie- jaka była pierwsza planowana nazwa dla perfum Calvina Kleina Obsession? (dodam, glodnemu chleb na mysli, haha :-) Odpowiedz Link
agmusz Re: Forever your turn! n/t 22.01.06, 21:38 Nie mam pojęcia, ale skoro głodnemu... to może Sex?;)tzn tak się miały perfumy nazywać. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Forever your turn! n/t 22.01.06, 21:44 Haha, no nie- to ja może podam prawidłową odpowiedz :-)) . Mialy nazywac sie jeszcze bardziej hardcorowo- Orgasm :-). Ostatecznie z tego zrezygnowano z uwagi na potencjalne protesty, a ta nazwe pozyczyl sobie potem NARS dla jednego z odcieni swego hitowego rozu :-). No to ok, prostsze pytanie o kolejna nazwe- jak nazywaja sie perfumy Lancome, ktore wypuszczono jeszcze sporo przed II wojna? (podpowiedz- w tym roku tej samej nazwy Lancome uzyje dla swojej wolnoclowej premiery- to dla czytajacych moje newsy :-). Odpowiedz Link
benita5 Re: Forever your turn! n/t 22.01.06, 21:58 glodnemu ...;D ;D juz nic nie mowie... Pewnie chodzi o Tropiques z 1935 a jego tworca byl jest Armand Petitjean ktory skomponowal wszystkie pierwsze zapachy az do lat 60tych... Odpowiedz Link
forevermore79 Benita- your turn! :-) + 22.01.06, 22:00 Haha, alez sie rozesmialem- skandaliczne skojarzenia!!! :-). Masz racje, your turn! Odpowiedz Link
benita5 Re: Forever your turn! n/t 22.01.06, 22:01 Kim jest tajemnicza twarz z reklamy Kouros? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Forever your turn! n/t 22.01.06, 22:09 Hoho, YSL tych adonisow w reklamach, po ktorych widoku od razu biegne na silownie sporo wykorzystal :-) . W Kouros i Body Kouros jest to glownie napakowany Eric Watson, w 2001 roku zastapiony przez zaslonietego koszula i taplajacego sie w wodzie Juliena Hedquista- juz nie takiego body-buildera :-). Dobrze mowie? :-) Odpowiedz Link
benita5 Re: Forever your turn! n/t 22.01.06, 22:11 No wlasnie dobrze mowisz;))Podnosi cisnienie krata u Watsona;o) jak ja zasne jeszcze pare takich stronek...;D Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Forever your turn! n/t 22.01.06, 22:13 No mi podnosi poziom kompleksow, co najwyzej :-)). Ale six-pack bede miec jeszcze, niech tylko przyjdzie lato... hehe. OK- moje pytanie- dlaczego Guerlain i kapela wykonywujaca Unforgiven nie pałają do siebie zbytnią miłością? Odpowiedz Link
benita5 Eeee tam nie przesadzaj z tymi kompleksami 22.01.06, 22:18 takie fotki to podnosza ale cos zupelnie innego...hyhy motywacje no powiedzmy;D Co do pytania, to dla mnie umarl w butach. Unforgiven to kojarzy mi sie glownie z Clintem Eastwoodem...chyba musze zlozyc bron ;> Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Prosze o jakies pytania pomocnicze. 22.01.06, 22:27 E tam, nie mam zbytnich kompleksow - swiat by sie pewnie predzej zawalil, haha. Male ulatwienie odnosnie mojego zeszlego pytania: Kawalek Unforgiven to oczywista Metallica! (potrzasanie wlosami, czarne koszulki, wojskowe buciory- taaak, byly takie czasy sprzed ery idolopodobnych gwiazdek :-). Odpowiedz Link
benita5 Re: Prosze o jakies pytania pomocnicze. 22.01.06, 22:30 Powaznie mieli "cos" na pniu z Guerlainem? Ooo ja poprosze wiecej szczegolow:) Kronika towarzyska, hehe sie klania;o) Odpowiedz Link
benita5 Re: Prosze o jakies pytania pomocnicze. 22.01.06, 22:34 Czy chodzi o zapach Metallica? boisdejasmin.typepad.com/_/2005/11/fragrance_revie_19.html Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Prosze o jakies pytania pomocnicze. 22.01.06, 22:35 A mieli, mieli i byli w tym bardzo skuteczni- a raczej Guerlain mial z nimi. W 2000 roku marka wypuscila na rynek edycje limitowana Metallica nie baczac na to, ze to nazwa zastrzezona. Sprawa ostatecznie skonczyla sie w sądzie, zapach szybko wycofano z polek, oczywiscie ku uciesze kolekcjonerow. Pamietam, ze do Polski jakas krotka seria tez dotarla. Dopiero w 2005 roku ukazala sie w paryskim butiku re-edycja, ale juz pod nazwa Metalys. O samym zapachu mozna poczytac sobie np. tu: boisdejasmin.typepad.com/_/2005/11/fragrance_revie_19.html To finito na dzis dla mnie, jesli chodzi o quiz- chetnie dolacze sie w jakiejs chwili, teraz czekam na pytania innych :-)). Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Prosze o jakies pytania pomocnicze. 22.01.06, 22:36 Haha, dokladnie- i jeszcze podalismy nawet te samo zrodlo- how sweet :-). Czyli przekazuje Ci pałeczkę, piękna damo! Zadawaj pytanie nastepnemu śmiałkowi! :-) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Prosze o jakies pytania pomocnicze. 22.01.06, 22:38 P.S. I prosze, nie doszukuj sie juz zadnych aluzji w mojej poprzedniej wypowiedzi :-)) Odpowiedz Link
benita5 Re: Prosze o jakies pytania pomocnicze. 22.01.06, 22:40 Haha, pieknie Maestro;)) Pytanie nie nalezalo do latwych;o) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Prosze o jakies pytania pomocnicze. 22.01.06, 22:40 Bo i ja nie jestem taki łatwy :-)) Odpowiedz Link
benita5 Re: Prosze o jakies pytania pomocnicze. 22.01.06, 22:55 forevermore79 napisał: > Bo i ja nie jestem taki łatwy :-)) Forevju z samego trojmiasta Pytan quizowych natrzaskal Przed snem frywolne pytania O takich trza gadac przy daniach Zmykam jak grzeczna niewiasta;o) Odpowiedz Link
benita5 Tell me why 22.01.06, 22:45 Tell me why? I don't like Mondays... jak spiewal Geldof z Boomtown Rats...jutro sie zacznie grr A poki co pytanie: prosze podac nazwe zapachu zwiazanego z czasem/dniem tygodnia/ i nazwisko jego tworcy;)) Odpowiedz Link
nitulina Re: Tell me why 23.01.06, 00:18 Nie lubię poniedziałków bo skończył się Weekend? Cholera nie mam pojęcia kto stworzył ten zapach dla Burberry... Asia - 04.04.1973-09.12.2005[*] img342.imageshack.us/img342/2112/asia4se.jpg Odpowiedz Link
merolik Re: Casual Friday 23.01.06, 11:14 Escady by Dominique Ropion ( to jeszcze jedan odp. na pytanie Benity:))) Odpowiedz Link
benita5 Re: Tell me why 23.01.06, 15:31 Bravo Nitka!! Tak wlasnie chodzilo mi o Weekend. Autora takze nie znam, bo Basenotes nie podaje ale licze ze moze ktos z forumowiczow zna..;)) Nitka Twoja kolejka ;)) Odpowiedz Link
sorbet Re: QuiZ - podaJ daleJ!! 22.01.06, 21:04 Eva Herzigova? Jeśli mam rację to mam pytanie: Data pierwszych perfum Prada:-) Odpowiedz Link