k_ulka 21.07.03, 11:46 Mnie się ogromnie podobało, choć byłam tylko w sobotę i niedzielę. A co Was urzekło? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr_c Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 21.07.03, 15:53 Mnie się bardzo podobał przemarsz załogi z naszywkami Mexico, nie widziałem ich żaglowca , ale ekipa prezentowała sie imponujaco. Ze zwiedzania w niedzielę zrezygnowałem, po przeliczeniu ilości głów przypadających statystycznie na jeden statek wyszło mi, że spędzę pół dnia w kolejce i zobaczę jeden jacht. A szkoda :( Za to byłem z moją córka na plaży w Sopocie ( jej debiut :> ) Szczęśliwie sinice wiatr odegnal. Odpowiedz Link
k_ulka Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 22.07.03, 09:11 Oj, to masz czego żałować. Meksykańczycy fantastycznie się przygotowali. Wypucowali i wypastowali!!! nawet wszystkie drewniane poręcze na Cauhtemocu. Na ich żaglowcu rzeczywiście było najpiękniej. Ale też atmosfera tam była niesamowita. Z wielką sympatią podejmowali odwiedzających. Każdemu pomagali wejść podając rękę, chętnie się fotografowali no i w ogóle byli bardzo mili. Tak mili, że odwiedziliśmy ich dwukrotnie - w sobotę i w niedzielę :) W sobotę byliśmy na Sedovie i mieliśmy dużo szczęścia, bo w niedzielę wypłynął z portu i już byśmy go nie mogli zobaczyć. W niedzielę oglądaliśmy jeszcze Mira i Nadezhde, a kolejka przeważnie była po stempelki. Żałuję, że nie wpuszczali na Alexandra von Humboldta - dopiero w poniedziałek:( No i żal mi strasznie, że nie mogłam wejść na Windrose. Fantastyczny żaglowiec. Ilekroć przechodziliśmy obok zawsze przystawaliśmy i podziwialiśmy to cacko - nowiuteńkie i jeszcze nie mające śladów morskich wypraw. A najbardziej szkoda, że nie mogliśmy zostać dłużej i już w poniedziałek musieliśmy iść do pracy :( ale mamy sporo zdjęć i tylko czekam na ich wywołanie :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
piotr_c Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 22.07.03, 14:53 Jak ja wywołam swoje zdjęcia , to może się wymienimy ? Odpowiedz Link
k_ulka Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 22.07.03, 15:04 Z miłą chęcią :) Co prawda żaden ze mnie "profesjonał" (wszystkie pstrykane małpką), ale sama jestem ciekawa efektu! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
piotr_c Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 25.07.03, 15:32 K_ulko zerknij do skrzynki. Odpowiedz Link
roody102 Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 24.07.03, 23:18 Tak samo bylo 3 lata temu w Gdansku - tez byli strasznie mili i weseli. Tam bylo mnie ludzi (turystow) i chyba latwiej sie zwiedzialo. Chyba bo w tym roku nie dotarlem. Ale nie zaluje - w takim dzikim tlumie to chyba ciezkie bylo i dla turystow i dla zalog. Poza tym sprzed 3 lat zostalo mi wrazenie, ze zebym sie tam naprawde dobrze poczol, to musialbym sam przyplynac jachtem, nawet malym, ale byc jednym z zeglarzy, nie z turystow. Bez urazy, oczywiscie - cieszy mnie tak wielkie zaintersowanie. Wtedy tez byl problem z Humboldtem. Prszyszedlem 15 min po czasie i nie chcieli mnie wpuscic, ale jak wytlumaczylem, ze to moj ulubiony zaglowec, to sie zlitowali... Heh, oni byli mlodsi ode mnie, farciarze :)))) Ale ja jeszcze kiedys bede na nim plywal ;) Odpowiedz Link
roody102 Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 24.07.03, 23:19 A walsnie. 5 dni na Siedovie kosztuje ponoc 480 Euro. Odpowiedz Link
windyga Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 25.07.03, 15:23 ... A ja kazdego dnia szwendalam sie po porcie, ale dopiero wieczorem i w nocy (!!!)z poniedziałku na wtorek najbardziej mi sie podobalo. Bylo czarodziejsko:))) Chcoaiz bylo jeszcze sporo ludzi, to nie za wielu. Mozna bylo bez kolejek wlasciwie zalapac sie na stemple i co najwazniejsze - wejsc na Cuahtemoca - jasne przy muzyce, zrobic sbie fotki z oficerami i marynarzami. A'propos fotki. Radze wam wejść na strone www.gdynia.pl do serwisu Cutty sark: www.gdynia.pl/?co=galeria&temat=Cutty%20Sark%202003&etap=1 Jest tu swietna galeria zdjec (ponad 100), ktore mozna wysylac jako karki, zrobic sobie tapetke i wygaszacz - wszystko ujecia ze zlotu:))) Pozdrawiam Was. Och, jak teraz sie zrobilo smutno bez zaglowcow:((( Odpowiedz Link
maxitrol Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 29.07.03, 11:11 Ja najbardziej odczulem emocje, gdy zobaczylem "Pogorie". Bosmana Henia, maszyniste Waldiego, kuka Mirka, swoja koje i te wszystkie inne miejsca na Pogorii. Byl takze kpt. Leszczynski. I podobno nawet dawal wywiad w tv. Zupelnie nieoczekiwanie pod "Pogoria" w sobote wieczorem zeszla sie prawie cala I wachta (no 60% razem z "pierwszym") z rejsu Brest-Barcelona pazdziernik 2002. Fantastyczne spotkanie. Pozdrawiam wszystkich zwiazanych z "Pogoria". Odpowiedz Link
k_ulka Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 26.08.03, 14:48 Oj, dawno mnie tu nie było. Dziś nadrabiam zaległości. Przede wszystkim Piotrze dziękuję za zdjęcia. Swoje też już wywołałam, tyle, że żeby jakieś ci przesłać, tak jak wcześniej obiecałam, muszę zeskanowac kliszę, a to niestety potrwa, bo gapa jestem nieprzeciętna i nie zamówiłam płytki od razu. Raz jeszcze dziękuję i w miarę możliwości postaram się tu zaglądać częściej niż ostatnio. No tak, minął już miesiąc a ja nadal siedzę z nosem w albumie i miło wspomninam chwile spędzone w porcie w Gdyni, fajnie tam było. Pozdrawiam, k_ulka Odpowiedz Link
piotr_c Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 26.08.03, 17:04 Poczekam, nie ma problemu :) Odpowiedz Link
k_ulka Re: The Cutty Sark Tall Ships Races 27.08.03, 14:26 Dzięki za wyrozumiałość Pozdrawiam Odpowiedz Link