Dodaj do ulubionych

Wasze nicki:)

19.02.06, 16:10
Czy Wasze nicki sa jakoś związane z tematyką tego forum, tzn. czy pachnące? Ja starałam się by mój zawierał w sobie wszystkie istotne dla mnie elementy: cos pachnącego oraz połączenie imienia z nazwiskiem. ;) Skąd się wzięły Wasze nicki?
Obserwuj wątek
    • konasana Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 16:42
      Od 6 lat ćwiczę joge, a konasana to w sanskrycie kąt. Wiele pozycji jogi
      zawiera w sobie to słowo (baddha konasana, upavistha konasana itp.) A więc z
      perfumami nie ma to nic wspólnego, niestety, ale przywiązałam się do tego
      nicka, więc zostaję przy nim.
      • merolik Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 16:52
        Merolik to jeden z moich kotów :)) Drugi to Totek, stąd kiedyś na wizażu byłam
        Totkiem ;)
        • blanche-1 Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 17:04
          mój nick blanche ma dużo wspólnego z tym forum ponieważ blanche jest imieniem
          księżniczki francuskiej dla której Jeanne Lanvin stworzył w 1927 roku perfumy
          Arpege :)
    • epikurejka Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 17:04
      mój pochodzi od kierunku filozoficznego. Poważnie to brzmi ale jako absolwentka
      politologii wgryzałam się w różne takie ciekawostki
    • elve Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 17:23
      mój nick jest duuużo straszy niż to forum, niż internet... jest z przeszłości :P
      • mrouh Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 18:05
        Jakaś moda na ten temat jest ostatnio na forach, na trzech, które czytam właśnie
        jest na topie:-) no, to wkleję:-)
        Jak zakładałam to konto na gazecie byłam w fazie marzenia o kocie,
        oglądałam koty na necie codziennie, szukałam imienia dla mojego przyszłego
        zwierza i na francuskiej stronie znlazłam spis imion kocich, wśród których było
        "Mrouh". Spodobało mi się, bo było mruczące, kocie i w zapisie francuskie. I tak
        zostało. W zasadzie miałam też inny login na gazecie, ale tamten wszyscy znali,
        a ja nie chciałam, żeby cały dom mnie podczytywał:-) Nie używam go od bardzo dawna.
        • rawita Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 18:35
          A mój nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Gdzieś tam dawno temu chciałam się
          zarejestrować i wpisałam pierwsze co mi przyszło do głowy.
    • cannella Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 18:43
      Mój jest związany, ale zupełnie niechcący. Tzn. niechcący z forum, ale z
      zapachami jak najbardziej. Dawno temu postanowiłam założyć sobie "konto dla
      spamerów", czyli takie do podawania na listach dyskusyjnych, itp. Jedna lista
      domagała się imienia i nazwiska, więc zaczęłam szukać czegoś, co by tam pasowało
      i było w miarę z sensem. Miałam wtedy w życiu fazę na cynamon więc sprawdziłam
      jak to brzmi w różnych językach. Najbardziej spodobało mi się po włosku, a jak
      jeszcze doczytałam, że cała nazwa botaniczna to Cannella Cassia, to już się z
      tym nickiem nie rozstaję.
    • tranzystor4 Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 19:01
      Zupełnie przypadkowy :-)
      • a.g.n.i Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 19:10
        Z tematyką forum, niestety nie;-)
        Poprzedni nick, modern_witch, byl "prezentem" od przyjaciółki, ktora mi go
        wymyśliła strasznie dumna z siebie, stwierdzając, że do mnie bardzo pasuje,
        oddaje całą mnie i że w związku z tym ona jest genialna;-P, a że miałam kłopoty
        z zalogowaniem się jako agni, zalogowałam się tak (tzn. poprosiłam Kaloo, bo
        sama nie umiałam nawet poczty sobie założyć;-P).
        W pewnym momencie jednak stwierdziłam, że nick może i fajny, ale pod jednym
        względem okropny - ludzie nie wiedzą, jak się do mnie zwracać. W którymś
        momencie i tak mówili do mnie Agni;-). No to poszukałam możliwości zalogowania
        się jako agni i mogłam tylko z tymi kropeczkami (albo jakimś numerkiem).

A Agni to jedyny skrót mojego imienia, jaki toleruję. Wszystkie inne mnie
        trochę denerwują - lubię pełne brzmienie mojego imienia, zresztą ono "z natury"
        ma w sobie zdrobnienie;-) Jedna przyjaciółka mojej mamy, Rosjanka, mówiła do
        mnie "Agniesza"...
        • a.g.n.i aha;-) 19.02.06, 21:29
          tak w ogóle, to agni do mnie średnio pasuje, mój żywioł to woda... no ale lubię
          wpatrywać się w ogień, więc już niech tak będzie;-)))
    • akikoo Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 19:18
      Akiko to żeńskie imię pochodzące z Japonii. Fascynuje mnie ten kraj, jego
      kultura, sztuka, ludzie i codzienność. "Akiko" było zajęte, więc
      zostałam "Akikoo" :)
      • kalia_t Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 19:43
        Kalia T(...) jest anagramem mojego imienia i nazwiska, dawno temu pseudonimem
        podpisywałam recenzje i tak mi zostało:) Przypadkiem kalia jest kwiatem, więc w
        pewien sposób łaczy się z tematyką forum.:-)
        • roxi_hart Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 20:07
          Film Chicago-uwielbiam!-jak to pani zabila pana:)
    • coralin Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 20:08
      Coralin to odmiana róży.
    • mangax Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 20:10
      wkleam z forum GTW gdzie już o tym była mowa (o słodkie lenistwo ;)

'mangax' ... tak w zasadzie głupio wymyślone, barrrdzo naprędce - po prostu
      żeby móc korzystać z niektórych forów musiałam się zalogować, a że chciałam byc
      całkiem anonimowa musiałam wymyślić jakiś nowy nick (w sieci jestem znana - jak
      to hucznie brzmi ;) - jako 'ankafaka' albo 'miętowa') tak więc wpadło mi do
      głowy 'manga' no ale po pierwsze już było zajęte a po drugie trochę takie
      nijakie, pomyślałam o manga_xxx, ekhm ;) , ale to z kolei mogłoby się
      zbyt "źle" kojarzyć, więc ... zostało 'mangax' :)

co do powiązań z mangą to nie jest takie bezpodstawne, bo lubię zarówno mangę
      jak i anime, chociaż, jak to chyba w większości dziedzin życia bywa, nie
      wszystko mi się podoba :)

forum: Grupa TrzymającaWładzę - jeśli uważasz, że się nadajesz ... próbuj ;>
    • klucha1 Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 21:01
      Klucha to imię mojej bassetki, chciałam się szybko zarejestrować a wszystkie
      nicki które przychodziły mi do głowy były zajęte. No i jest Klucha...
      • nitulina Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 21:23
        Zawsze byłam Nitulina...to właściwie nie nick tylko imię...
        Nazywana tak jest od dziecka...Nituś, Nitka...Nitulina...
        Długa droga, ale to bardzo przewrotna kombinacja pochodząca od mojego imienia i
        nazwiska...
    • olesiam Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 21:23
      Pelne imie+pierwsza literka nazwiska, strasznie sie przyzwyczailam:)choc
      czasami zaluje, ze malo romantycznie i zapachowo:)
      Ciekawa jestem skad sie wzielo Kalooo, odezwie sie kobieta czy nie:)?
      Kobieto, odezwij sie!
      O.
      • mangos Kalooo- do tablicy!;) 19.02.06, 21:28

• olesiam Re: Kalooo- do tablicy!;) 19.02.06, 21:36
          Nic nie napisze czym dzisiaj pachnie (chyba czyms czym "nie wypada":) pachniec
          na Forum), ani nie pochwali sie zakupami, egoistka jedna.Siedzi tylko w tej
          saunie i smaruje sie pachnidlami zeby do slubu "labedziem byc"
          Nie, moja droga, ja tu zaraz zaloze watek jak kiedys na Urodzie i bedzie znowu
          1000 wpisow:)
          przepraszam wszystkich za prywate, ale sms nie wplywaja na Kalooo:(
          O.
          • nitulina Re: Taaa zakupami 19.02.06, 22:28
            Żeście dzisiaj Yohji wykupiły jak burza ;) a myślałam że jestem jedyną fanką ;)
            • senta Re: Taaa zakupami 19.02.06, 22:36
              Czy Tobie tez pachnie oscypkiem?;)
              • nitulina Re: Nie, na mnie pachnie świdrująco 19.02.06, 22:49
                Bergamotką, jakby rumiankiem,żywicą.... czerwonymi owocami ale bardzo bardzo
                zmrożonymi...
                Męskie z kolei na końcu rozwija się podobnie do WD, ale jest bardziej
                mroczne...ostatnie nuty kościelne... kadzidlane...
                Boskie są, od lat jesteśmy fanami...ja i B.
                • senta Re: Nie, na mnie pachnie świdrująco 19.02.06, 23:04
                  Sorry Nicia,to zart:) a wszystko przez Olesie i moje dramatyczne odchudzanie:)
                  A YY faktycznie piekne..chyba jeszcze jedna zostala:)Moze sie Faron zalapie:)
                  • nitulina Re: Nie, na mnie pachnie świdrująco 19.02.06, 23:49
                    Kurczę a skąd nagle ten szał na Yohji? dobrze że zrobiłam zapasy, miesiącami
                    było na allegro w postaci produktu nie testera...100 ml za 170 zł...
                    Mój m kupił dzisiaj 4 butle...mamy zapasy na 100 lat ;)
          • kalooo Re: Kalooo- do tablicy!;) 21.02.06, 20:37
            oj Olesia Olesia..;>
            Do ślubu to ja stado łabędzi wyhoduję,a nawet kaczek;P
            A nicka przecież już tyle razy wyjaśniałam...-od imion pierwsze sylaby
            odwrotnie w kolejności,z racji nielubienia pierwszego nadanego przez
            wspaniałomyślnych rodzicieli;>. A trzecie -o- dostawione z racji założenia
            sobie łaskawie w końcu konta na gazecie,które okazało się być już zajęte przez
            jakąś mendę;P A ponieważ nie uznaję numeracji nicków to dołożyłam jeszcze jedno
            o i tyle;)
            A o pachnieniu i tak nawet jakbym napisała to nikt by nie uwierzył,bo ja i Nu
            to generalnie teoretycznie dziwna sprawa;) A jednak!;D
            A Ambra Etro pachnie na mnie jakoś sierściuchowato;)
      • toula Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 21:42
        mój nick pochodzi od imienia bohaterki zwariowanej greckiej komedii 'Moje
        greckie wesele'. Zakładałam konto pewnie niedawno po jego obejrzeniu.A ze
        usmiałam sie do łez w kinie, to toula utkwiła mi na dłużej:-)
    • agmusz Re: Wasze nicki:) 19.02.06, 21:51
      Mój jest banalny:( Dwie pierwsze litery od imienia a pozostałe od nazwiska.
      Jeszcze na studiach założyłam sobie taki username i tak zostało. Mam jeszcze
      drugi nick na gazecie, ale go nie używam.
    • kasiulek Re: Wasze nicki:) 20.02.06, 10:43
      A moj oczywiscie od mojego imienia przeksztalconego w forme niby-meska przez
      kolezaneczki z liceum, czyli ma juz... yyyyy... duuuuuuuuzo lat:-)
      • saint-agnes Re: Wasze nicki:) 20.02.06, 10:48
        ha. dawno dawno temu kiedy byłam w londynie - pewien kolega tak mnie nazwał. i
        mi się spodobało. a że jako Rybka jestem dwubiegunowa. to taka 'saint' jest w
        sam raz :)
        • sliwkaa Re: Wasze nicki:) 20.02.06, 10:59
          sliwkaa - akurat objadałam się sliwkami kiedy zakładałam konto ;-)
    • perfumiarz Re: Wasze nicki:) 20.02.06, 15:17
      A mój z racji wykonywanego zawodu :)) A do tablicy poprosimy teraz Państwa
      Adminów :))) p.
    • elami3 Re: Wasze nicki:) 20.02.06, 21:21
      Mój nick jest bardzo stary ale zupełnie banalny - pierwsze 3 litery to imię a
      dwie następne to dwie pierwsze litery nazwiska.
    • absolut_mirage Re: Wasze nicki:) 20.02.06, 22:17
      Mój nick liczy już sobie kilka lat , a wziął się z czasów kiedy byłam na etapie
      fascynacji reklamami wódki Absolut - powatał jako wariacja na temat jednej z
      nich .
    • forevermore79 Re: Wasze nicki:) 21.02.06, 12:15
      Moj tez przypadkowy- no choc niezupelnie- wymyslilem go sobie na poczekaniu,
      zeby wlasnie zarejestrowac sie na tym forum (same poczatki, daaawno temu :-).
      Sluchalem wtedy Forever More Moloko (choc "zawsze wiecej" to dobra zyciowa
      maksyma- choc do czasu), a 79, to po prostu moj rocznik :-).
      • benita5 Re: Wasze nicki:) 21.02.06, 13:44
        Podobno jestem zawzietym politologiem. Podobno... bo po jednej z
        dlugich,niezakonczonych, politycznych przekomarzanek- postanowilam swoje
        ostatnie slowo skierowac przewrotnie do mojego interlokutora. A ze temat
        zahaczal o Czerwone Brygady itd... wiec od Benito M. powstala Benita z ktorej
        to skrzynki wyslalam moje wnioski. Nieco pozniej Merolik mi wskazala to forum i
        skrzynka byla jak znalazl;) Przywyklam nawet i do zdrobnien, ktore wczesniej
        jezyly mi wlos na glowie;O
    • urstina Re: Wasze nicki:) 22.02.06, 10:45
      Też banalnie - od pierwszych liter imienia i nazwiska + końcówka mówiąca o płci
      żeńskiej ;-). Jak się dorobiłam Internetu w domu i zakładałam konto pocztowe to
      chciałam coś takiego uniwersalnego wymyśleć, coby nic nie oznaczało i metodą
      prób i błędów takie coś mi się wymyśliło. Ale za to nick bardziej
      odzwierciedlający moje upodobania mam na Allegro. No dobra, przyznam się... Tam
      występuję jako Babielato, a lato jest przecież pełne upojnych, nasyconych
      zapachów... i to moja ulubiona pora roku.
    • homyk Re: Wasze nicki:) 22.02.06, 12:04
      Pod koniec lat siedemdziesiątych ubiegłego stulecia (jeny, jak to brzmi?!),
      kiedy miałam lat sześć czy siedem namiętnie słuchałam bajki muzycznej Lato
      Muminków z kaset na Kasprzaku (świetna bajka swoją drogą). I Homyk - a
      właściwie Homek, jak się potem okazało - był jedną z postaci w tej bajce.
      Najlepsze jest to, że dopiero po przeczytaniu pierwszej z książek o Muminkach,
      oświeciło mnie że ten bohater to Homek, a nie Homyk;) Ja słyszałam z
      kaset "Homyk" i nic na to nie poradzę:)
      I mój nick jest na pamiątkę tamtych beztroskich czasów i dziecięcej niewiedzy:)
    • irysek1 Re: Wasze nicki:) 22.02.06, 13:50
      1/ jako wielbicielka hirisa hermesa :), od momentu powstania tego zapachu ,
      choc tego forum jeszcze wtedy nie bylo:)
      2/ cukierki "iryski" wszystkie smaki, oprocz sezamowych:)

pzdr
      Irys
    • semi-oriental Re: Wasze nicki:) 24.02.06, 17:04
      Tak:)
      Skąd się wziął? Z przyplywu dobrego humoru. Jak zabawa, to na całego.
    • basiaplewik no cóż... 24.02.06, 18:56
      no cóż mogę napisać
      jeśli mogę go nazwać "nickiem" :D to konto o tej nazwie założyłam z pełną
      premedytacją (przeciwko sobie;)) aby nigdy mnie nie kusiły wątki osobiste,
      tragiczne, uzewnętrzniające- dla mnie internet ma być rozrywką i niczym więcej
      (co nie zmienia faktu że poznałam tu i podziwiam wiele fascynujących osób)!
      pozdrowienia dla forumiarzy, pięknie piszecie o perfumach - dzięki Wam
      rozwinęlam się zapachowo ;*
    • balbina_alexandra Re: Wasze nicki:) 24.02.06, 23:11
      Jestem w zasadzie Smoczycą z krwi i kości, geneza nicku jest stara jak świat i
      prześmieszna, odzwierciedla moje feministyczne ciągotki i upodobanie do smoków w
      bajkach oraz tatuażach. Nie wiem czemu na gazecie nie zalogowałam się jako
      Smocza, chyba miałam zaćmienie. Zalogowalam się jako Balbina, bo to moje drugie
      imię, ukochane od dziecka, kiedy to zwykłam się przedstawiać bardzo grubym
      głosem jako Balbina, sporo osób do dziś tak się do mnie zwraca w realnym świecie
      , łącznie z TŻ, który pieszczotliwie używa formy Balbisiu :)
      Chyba Balbina do mnie pasuje, lubię. Ale lubię też moje imię numer jeden, czyli
      Ola :)
      • renia.renia Re: Wasze nicki:) 25.02.06, 07:52
        Mój nick to zwyczajne pójście na łatwiznę, hehe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka