helena25 28.06.06, 11:11 www.allegro.pl/item110648702_terre_d_hermes_50ml_nowosc.html Kompletnie nic mi to nie mowi a szukam czegos nowego meskiego. Jezeli ktos juz zwachal, to bede wdzieczna za opinie! H. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
helena25 Re: czyzby nowy Hermes??? 28.06.06, 11:35 Juz wiem, ze nie taki super-hiper nowy i bylo o nim na forum, ale dosc lakonicznie. Poczytalam troche na: www.basenotes.net/ID26125219.html ale ciekawa jestem tez Waszych opinii. H. Odpowiedz Link
olesiam Re: czyzby nowy Hermes??? 28.06.06, 12:11 Witaj! mam od ok miesiaca Terre:)jak juz pewnie wiesz, zapach ten jest dedykowany Ziemi (las, minerały, kwiaty), z założenia nie wykorzystano w nim składników pochodzenia zwierzęcego. Nuty-pomarańcze, grejpfrut, minerały, róża, geranium,pieprz, paczula, vetiver,cedr. Otwiera sie krótką odswieżającą nutą cytrusów, bardzo szybko na pierwszy plan wychodzi geranium i paczula,potem już nie ma tak zdecydowanej zmiany, vetiver i cedr bardzo delikatnie przenikaja sie z innymi składnikami i tak juz trawają. Zapach chłodny nawet w gorące dni,przypomina w noszeniu CdG2 bez ciepłej nuty ambry (robiłam test porównawczy na nadgarstkach), jest bardzo w klimacie Hermes- jest tam ta słynna nuta kamieni na plaży z EdM i chłód UjM, paczula troszeczke przypomina Tumulte Lacroix. Butelka ślicznie wygląda jak jest za nią prześwit-od literki-niespodzianki H która jest podstawą flakonu przebija do góry pomarańczowo-rdzawy kolor ziemi (efekt jak w Ogródkach), korek to też niespodzianka-żeby zaaplikować zapach należy go przekręcić w dół, co też jest bardzo wygodne przy wyjazdach i pakowaniu kosmetyczki. Zapach jest bardzo energetyczny, trwały i swietnie sie nosi.W pracy ciągle jestem pytana czym tak pięknie pachne,a kto już wie, ze to Hermes-rozpoznaje i mruczy:) mąż tez wraca z komplementami:)Żałuje że nie kupiłam 100, ubywa go nam w tempie zastraszającym. Pozdrawiam O. Odpowiedz Link
m23p31 Re: czyzby nowy Hermes??? 28.06.06, 12:22 to mi wystarczy, biorę:) Uwielbiam geranium... Odpowiedz Link
helena25 Re: czyzby nowy Hermes??? 28.06.06, 17:08 olesiam napisała: > Witaj! > mam od ok miesiaca Terre:) Odpowiedz na moje pytanie absolutnie olsniewajaca ;)))) Dzieki!!! H. Odpowiedz Link
m23p31 do Olesiam 28.06.06, 12:23 acha, to jest zapach unisex, czy po prostu lubisz czasem cos męskiego:)? Odpowiedz Link
olesiam Re: do Olesiam 28.06.06, 12:26 u nas w domu prawie wszystkie zapachy to uniseks, albo tę cechę nabywają:) Odpowiedz Link
m23p31 Re: do Olesiam 28.06.06, 12:36 hehe, dobre - dzięki za odpowiedź ps. Ja uwielbiam wprost Zino - Davidoffa (tez geranium:)) Odpowiedz Link
elami3 Re: czyzby nowy Hermes??? 28.06.06, 12:50 Ja mam próbeczkę Terre od Olesiam. Noszę go od paru dni razem z Ogródkiem Śródziemnomorskim. Sam Terre jest piękny ale wydaje mi się naprawdę zapachem męskim. W połączeniu z Ogródkiem Śródziemnomorskim jego chłód, "męskość" jest trochę zneutralizowana i na obecne upały taka mieszanka wydaje mi się idealna. Mam ochotę kupić całą buteleczkę ale jednak nosiłabym go razem z ogródkiem. Odpowiedz Link