Dodaj do ulubionych

Joga a schorzenia kręgosłupa

21.09.11, 09:52
Borykam się z drobnym, ale uciążliwym schorzeniem kręgosłupa. Postanowiłam jednak nie siedzieć w domu i coś się po ruszać i trafiłam do Szkoły Jogi Sadhana w Krakowie na zajęcia jogi terapeutycznej. Indywidualnie dobrane zajęcia pozwoliły mi w końcu odczuć mniejsze bóle i poczuć się lepiej. Czy ktoś już z Was korzystał z podobnych zajęć?

www.szkolajogi.com.pl
Obserwuj wątek
    • delfinbb Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 20.03.12, 21:17
      Tak, nie czuję już kręgosłupa a chodziłem przygięty dłuugo. Tyle że ćwiczyłem wg.Jogazone na Clubcanal ( w telewizji) :) Trwało to pewnie dłużej nim przyniosło skutki (jeszcze wcześniej zrobiłem kurs masażu) ale przyniosło.
      • kisz44 Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 16.09.14, 21:03
        Joga nie tylko świetnie działa na kręgosłup, ale oddziałuje holistycznie na całe ciało oraz ducha. Człowiek powoli powraca do swojej naturalnej równowagi, której brak powoduje różne schorzenia i dolegliwości. Polecam również zainteresowanie się medycyną ajurwedyjską. Najlepsze zabiegi są prowadzone w Centrum Jogi i Ajurwedy w Pałacu Sulisław.
        • m_ann_a Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 20.09.14, 12:19
          Joga świetnie działa na kręgosłup, podobnie jak pilates :)
      • babi6 Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 24.01.15, 20:52
        Kisz44, a na czym byłeś/łaś w Sulisławiu? Pytam o zabiegi, bo w prawdzie jogi nie uprawiam, ale chętnie bym pojechała na masaż albo oczyszczanie organizmu. Weszłam na ich stronę, wygląda super, ale nie wiem, no co miałabym się zdecydować…
    • karolatok Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 16.04.12, 13:36
      Tak to bardzo dobra szkoła . Brałam udzał w zajęciach w szkole jogi sadhana na jodze terapeutycznej mam dużo bardziej poważne schorzenie niż ty. Polecam - rzklad zajęć w grafiku na stronie www.szkolajogi.com.pl
    • dharmajoga Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 19.05.12, 00:43
      PO RAZ PIERWSZY W POLSCE

Najstarsza Buddyjska Szkola Mantrayany zaprasza na publiczną mowę dharmy, leczenie przez medytacje oraz naukę prostej techniki medytacyjnej.

Sobota, 16 czerwca, godz. 13.15 - 16
      Warszawa, ul. Wiolinowa 14 (Metro Ursynów)

Czy chcesz zrozumieć swoją prawdziwą naturę?
      Czy chcesz żyć w harmonii ze wszechświatem?
      Czy chcesz doświadczyć wewnętrznego spokoju?

Codzienna medytacja jest podstawą fizycznego i mentalnego zdrowia oraz duchowego rozwoju. Podnosi poziom świadomości eliminując potrzebę doświadczenia choroby, cierpienia i nieszczęścia. Poprzez codzienną praktykę możliwe jest osiągnięcie wewnętrznej równowagi, spokoju, czystości umysłu, polepszenie zdrowia i zrozumienie własnej natury.

Mądrość osiągnięta poprzez medytację jest trwałym skarbem duchowym, niezniszczalnym diamentem.

Nauczycielka dharmy Maria Werbik, VajraAcharya ZhiWu otrzymała pozwolenie na nauczanie ezoterycznej dharmy od chińskiego mistrza, MahaVairocana Dechan Jueren.

informacja na stronie internetowej: www.yogadiamond.net
      diamondyoga@yogadiamond.net

Zapisy: yogazapisy@gmail.com

cena: 60zł
    • maja-3 Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 30.10.13, 06:56
      Coś jakby reklamy...:-)
      • pinkdot Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 31.10.13, 13:18
        I to najgorszy rodzaj, ktorego szczerze nie znosze - podszywanie sie pod "zadowolonego klienta"...
    • anna816 Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 31.10.13, 11:10
      witam, jestem kosmetyczka, po kilku latach pracy w zawodzie nabawilam sie powaznych problemow z kregosłupem. Miałam problem z dlugim staniem, chodzeniem. zaczęłam uczeszczac na zajecia jogi oraz zajecia zdrowego kregosłupa. po kilku lekcjach zaczelam kontrolowac swoja postawe, lepiej czuć ciało ból i dyskomfort ustąpił. Polecam zajećia jogi w Kwitnacej wisni, maja malutkie grupy z podziałem na poziom zaawansowania ( dla mnie był to duzy plus, ponieważ nie jestem osobą gibką), instruktorka indywidualnie podchodzi do uczestnikow zajec.
      ich strona www.kwitnaca-wisnia.com.pl
      • maja-3 Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 31.10.13, 15:43
        No coraz lepiej, coraz lepiej.... Normalnie blok reklamowy :-)
        • vinda Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 01.11.13, 11:21
          Tylko treści w międzyczasie brak...
    • bbe.ataa Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 08.09.14, 16:10
      Moja siosyra miała niegdyś problemy z kręgosłupem, ale pomogły jej ćwiczenia na piłce. Kiedyś kupiłam dla chrześniaka taka piłkę na JogaSty.pl wydawała się duża i bezpieczna więc postanowiłam kupić, ale siostra zaczęła jej używać do cwiczeń i jakoś z instruktorem zaczęła taką kurację.
      • maja-3 Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 16.09.14, 21:15
        Rekla
        • maja-3 Re: Joga a schorzenia kręgosłupa 16.09.14, 21:16
          Reklama - zmora naszych czasów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka