mangos 26.01.07, 09:03 Od pewnego czasu nurtują mnie pytania dot. ww perfum. Nie znam ani jdnego zapachu ET . Jakiego rodzaju sa to zapachy: szyprowe,kwiatowe...? Ma ktoś , używa, lubi? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zefirelka Re: ELIZABETH TAYLOR 26.01.07, 09:20 Tyle znalazłam: Black Pearls by Elizabeth Taylor [1996] kwiatowo - orientalny brzoskwinia, gardenia, róża, lilia wodna, bergamotka, pomarańcza, amber, drzewo sandałowe, piżmo Diamonds & Sapphires by Elizabeth Taylor [1993] kwiatowo - owocowy frezja, konwalia, melon, brzoskwinia, róża, jaśmin, lilia, ylang - ylang, drzewo sandałowe Diamonds & Rubies by Elizabeth Taylor [1993] kwiatowo - orientalny brzoskwinia, róża, lilia amazońska, fiołek, gorzki migdał, jaśmin, orchidea, ylang - ylang, konwalia, amber, drzewo cedrowe, wanilia, piżmo, drzewo sandałowe White Diamonds by Elizabeth Taylor [1991] delikatny kwiatowy neroli, lilia, tuberoza, róża, orris, narcyz, jaśmin, drzewo sandałowe, patchouli, amber, mech dębu Odpowiedz Link
uka_m White diamonds 26.01.07, 10:50 Moja mama miała ten zestaw.Zapach mocno kwiatowy+aldehydowy.Bardzo mocny,dla mnie za mocny.Tuberoza bardzo wyrazna-ja zaliczyłabym do gatunku jak Versace Blonde.Jeżeli określić wiekowo-to raczej dla kobiet 45-60lat.Zapach bardzo hmm-dostojny,elegancki.Flakonik i tubki z balsamem do ciała,żelem do kąpieli bardzo ładne-biało-perłowe.To moja subiektywna opinia. Odpowiedz Link
heliamphora Re: ELIZABETH TAYLOR 26.01.07, 19:15 Miałam Diamonds & Sapphires. To zapach kwiatowo-owocowy, miły, wiosenny, dość trwały, z dominującą nutą jabłek i goździków. W żadnym wypadku nie ciężki, przytłaczający ani retro. Przypominał mi dawno temu wycofane perfumy Chipie, które jako nastolatka bardzo lubiłam. Odpowiedz Link