aguniella 27.02.07, 16:01 Niech mnie ktoś oświeci!Jak się ma Histoire d'Eau Mauboussin do wersji Amethyste?Ten sam duch zapachu czy średnia przeróbka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalooo Re: historia wody 27.02.07, 17:33 amethyste jest kwiatowa wariacją, ma więcej z wody de facto, a mniej z suszu i kadzidła jak pierwotna wersja. Jest fioletowy i ja tak właśnie odbieram ten zapach -chłodny, dyskretny, kwiatowy,lekko orzeźwiający ale jednocześnie z jakimś pazurem. W sumie może przypominac jakiś,ale nie wiem który to może być podobny,własnie przez to coś niedopowiedzianego, oś co łączy obie wersje-w gruncie rzeczy diametralnie różne. Odpowiedz Link
aguniella Re: historia wody 27.02.07, 17:51 Dzięki,wersja ametystowa jest na Allegro i kusi,oj kusi...Ale to chyba będzie taki młodszy brat... Odpowiedz Link
kalia_t Re: historia wody 27.02.07, 18:48 Obie historie są zapachami "wschodu", wietrznymi z pewną ilością przypraw, skórą, bursztynem( klasyczna historia) oraz lekka kwiatowa kompozycja z lawendą- ametyst. Osobiście wolę Amethyste:-) Odpowiedz Link