paulinaa Perles de Lalique 17.03.07, 10:59 naprawde juz ostatnia kropla:( próbka wyrzucona.... Odpowiedz Link
rawita7 HC edp 17.03.07, 15:27 na początku było mi z nim dobrze, ale teraz mdli i przytłacza Odpowiedz Link
milena.rl z jednej strony Tender Touch 17.03.07, 17:13 z drugiej Tubereuse Criminelle z woskowej próbki od Kasi :) Dziwne, w Tender Touch nie ma tuberozy, ale oba zapachy mają coś wspólnego. Burberry jest bardziej rozmyty, pudrowy, oniryczny, jaśminowcowy. Tuberoza Lutensa - odważna, wybija się na początku ostrzejszymi nutami, przypomina mi zapach czeremchy w rozkwicie i narkotycznie słodką woń koniczyny perskiej (Trifolium suaveolens). Odpowiedz Link
benita5 Re: z jednej strony Tender Touch 17.03.07, 17:26 milena.rl napisała: > Tuberoza Lutensa - odważna, wybija się na początku ostrzejszymi nutami, > przypomina mi zapach czeremchy w rozkwicie i narkotycznie słodką woń koniczyny > perskiej(Trifolium suaveolens). Dzieki dobrej duszy z tego forum:* w piatek testowalam Tubereuse Criminelle. Mileno, zaintrygowalas mnie ta koniczyna perska. Dobrze kojarze koniczyne zwykla polna, biala...ale perskiej zupelnie nie. Czy wonia znaczaco sie roznia? A TC chcialabym posiasc, jest intrygujacy i jednoczesnie zmyslowy...i trwa, trwa, trwa... Odpowiedz Link
milena.rl Re: Rosamor 17.03.07, 17:52 www.atlas-roslin.pl/foto/jmak/jmak-Trifolium-resupinatum-K.perska.jpg Wygląda jak zwykła czerwona koniczyna, ale o drobnych kwiatach. Zapach ma dwa razy mocniejszy od tej pospolicie spotykanej, coś pomiędzy akacją a landrynką; w ogóle kojarzy mi się z pewnym frykasem z dzieciństwa, z cukrowymi groszkami sprzedawanymi na wagę, różowego koloru o takim właśnie landrynkowo-akacjowym zapachu. Kiedyś spędzałam wakacje na wsi, sąsiad pszczelarz miał całe pole koniczyny perskiej, było ją czuć z dużej odległości, szczególnie w parny dzień (oczywiście wokół roje pszczół). Ja też zastanawiam się nad zakupem TC. Na allegro ani słychu ani widu, w grę wchodzi jedynie ebay bądź zamówienie w Les Salons De Palais Royal Sheiseido :/ Odpowiedz Link
milena.rl Re: Rosamor 17.03.07, 17:56 może ten się wyświetli www.missouriplants.com/Pinkalt/Trifolium_resupinatum_plant.jpg Odpowiedz Link
benita5 Re: Rosamor 17.03.07, 18:24 Wyswietlil sie. Dzieki:))) i pomyslec, ze ja fanka czekoladek dobrze pamietam :))rozowe, pudrowe nieco groszki, ktore pozniej byly selekcjowane i sprzedawane w fikusnych, przezroczystych pudelkach. Seledynowe i biale tez byly. To te, prawda? Pasieki z dziecinstwa na Kaszubach, prawie nad samym jeziorem ... ale tej koniczyny z tamtym czasem nie kojarze. Ta perska za to znam z lak bieszczadzkich, z Roztocza. Tam wszystko intensywniej pachnie. Mieta przydrozna, swietlik i melisa... Odpowiedz Link
milena.rl Re: Rosamor 17.03.07, 18:54 Tak, to te :) Różniły się kolorami, a jak farbowały język. Ehh.. se powspominałam offtopowo. Jakbyś kiedyś namierzyła na allegro sprzedawcę dysponującego większą ilością TC to daj mi znać. Odpowiedz Link
voluptas Ambre Sultan SL 17.03.07, 17:28 i znowu popadam w fazę totalnej fascynacji dziełami Mistrza Serge'a ;) Odpowiedz Link
merolik Re: Imperial Opoponaxem ;) kończy mi się 18.03.07, 11:16 dekant, a ja chcę więcej :) Na szczęście z dostępnością nie ma problemów :) Odpowiedz Link
miriam_73 Świeżo zdobytą Maroussią :))) 18.03.07, 12:05 cudenko, nie mogę się nasycić :) Odpowiedz Link
rene.p Lovely 19.03.07, 08:12 Bardzo przypomina mi NR edt, tylko w takim delikatniejszym wydaniu. Odpowiedz Link
chatka_ Figue Amere MH 19.03.07, 09:04 Testow ciag dalszy. Tak pieknei sie zapowiada a pozniej najzwyczajniej wiednie:( Odpowiedz Link