lady4fingers 09.12.07, 22:53 proszę o komentarze wszystkich, którzy mieli styczność z tym zapachem... jaki jest, co z trwałością.. itd.itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heliamphora Re: Dioressence- opinie 09.12.07, 23:28 Miałam kiedyś u siebie gościnnie flaszkę od Silencio18 (i liczę na to, że Ona się wypowie, bo to koneserka tego zapachu ;). Ciekawa, gorzkawa, wytrawna kompozycja. Zapach z dużą ilością ziół łąkowych, bardzo trwały, szyprowy (ale nie w stylu Chanel 5, trochę może podobny do Chanel 19 i też - ale mniej - do Vent Vert). Podobał mi się, ale niestety na mojej skórze wychodziła z niego drażniąca nuta. Za to Silencio pachnie nim bardzo ładnie :) Odpowiedz Link
silencio18 Re: Dioressence- opinie 10.12.07, 23:57 A jakże moja droga - nie oprę się pokusie zabrania głosu w tej akurat sprawie ;-) Dioressence to moja wielka milosc! No coz wszyscy wiedza, ze jesli chodzi o perfumy jestem zagorzala poligamistka ;-) Jesli chodzi o Diora to: - trwalosc - na mnie trzymaja sie caly dzien bez poprawek. oczywiscie jest to kwestia indywidualna, ale mysle, ze nie powinno byc w tej kwestii rozczarowan - dostepnosc - w naszych perfumeriach raczej ich nie widuje, co oznacza, ze masz szanse nimi pachniec w miare unikalnie. przynajmniej w Polsce - zapach - napewno bardzo mocny i wyrazisty. typowy Dior, czyli - klasyka i elegancja. moim zdaniem ponadczasowy, ale z nutka retro. chyba wymaga troche odwagi - wlasnie dlatego, ze "rzuca sie w nos", raczej trudno sie w nim przemknac niezauwazona. mysle, ze moze sie wydawac zbyt mocny, wytrawny i przez to niezbyt kobiecy. ale to pozory, bo ostatnie nuty, te najtrwalsze sa po prostu cieple, orientalne i blisko skory... Acha, i wlasnie wyczytalam, ze to wbrew pozorom nie jest zapach szyprowy, chociaz na poczatku jest w nim dosyc podobna, ostra nuta... No ale potem lagodnieje, przynajmniej na mojej skorze... Jesli chodzi o charakter zapachu to bym go umiescila blisko Fendi Donna, napewno nie jest przymilny, owocowy ani kwiatowy, napewno nie dziewczecy i delikatny. Raczej kobiecy, zdecydowany, pewny siebie ale tez zmyslowy i uwodzacy w glebszych nutach. trudno oderwac nos od nadgarstka ;-) Na pewno niebanalny zapach! Odpowiedz Link