inessa_22 30.03.09, 23:31 podpowiedzcie mi prosze, czy są perfumy o zapachu jaśminu lub chociaż z przeważającą nutą jaśminu? będę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucapuka Re: perfumy o zapachu jaśminu 31.03.09, 07:20 Pierwsze skojarzenie Alien Thierry Muglera - to z popularnych i dostępnych. Ale najbardziej jaśminowy kiler jaki znam to Oiro Mony di Oiro - dostepny w Quality (chyba...) Odpowiedz Link
iron_sabbath Re: perfumy o zapachu jaśminu 01.04.09, 00:57 O tak, Oiro to jaśminowy killer. Zgadzam się. Dostępne są w Galilu. Jeśli chodzi o moje doświadczenia z jaśminem - nie są dobre, ale znalazłam dwa zapachy, w których jaśmin jest dominujący i piękny: Jasmin Noir Bvlgari i Drama Nuui Parfumerie Generale. Naprawdę szczerze polecam testy, szczególnie tego pierwszego, bo łatwiej dostępny, a urodziwy nieziemsko. I to piszę ja - jasminofob pierwszej kategorii. Poza tym wymienić mogę już bez zachwytów: - Jasmin de Nuit The Different Company - Jasmine Keiko Mecheri - wspomniane już przez Tonkabean A la Nuit Lutensa - La Chasse Aux Papillons l'Artisana, w których jaśmin nie dominuje, ale jest wyczuwalny i ciekawy - absolutnie straszne Narcotic Venus Nasomatto - Le Jasmin Goutal - Jasmin di Giava Tesori d'Oriente - Fleurs D'Ombre Jasmin-Lilas Brosseau - jest też jaśminowy zapach w serii Secrets d'Essences Yves Rocher Poza tym jaśmin wyłazi w mnóstwie innych zapachów. Szczęśliwi ci, którzy potrafią go docenić. Odpowiedz Link
kiara7 Re: perfumy o zapachu jaśminu 31.03.09, 14:18 Blush Marc Jacobs (100% jaśminu w jaśminie :)), Tendre Jasmin Yves Rocher (jaśmin nieco ocieplony i wydelikacony), Pure Poison Dior (piękny jaśmin z kwiatem pomarańczy), Tender Touch Burberry (jak napisała milena.rl: bliskie sppotkanie z krzakiem jasminowca po deszczu :)) Odpowiedz Link
luloo1 Re: perfumy o zapachu jaśminu 01.04.09, 07:22 Bardzo wyraźną nutę ma Murmure van Cleef -- Odpowiedz Link
minniemouse Re: perfumy o zapachu jaśminu 02.04.09, 00:21 Miss Dior Cherie ma w sobie jasmin.. Minnie Odpowiedz Link
forevermore79 Re: perfumy o zapachu jaśminu 03.04.09, 11:42 Jasmin czuc mocno w nowym Lutensie- Nuit de Cellophane, procz wymienionych dodalbym jeszcze Ange au Demon Givenchy oraz jasminowa serie L'Occitane. uk.loccitane.com/FO/Catalog/Product.aspx?prod=32EP075JA Odpowiedz Link
zoe125 Re: perfumy o zapachu jaśminu 04.04.09, 22:26 Trouble Boucheron ma bardzo wyraźną nutę jaśminu. Pieknego jaśminu zresztą, ten w A la Nuit Lutensa mnie normalnie zemdlił (lubilam jaśmin, ale od czasu spotkania z jasminem w wydaniu Lutensowskim strasznie sie do niego zraziłam). Odpowiedz Link