Dodaj do ulubionych

Mam problem. Pomocy.

09.03.07, 02:04
Mam 10 tygodniowego Spanielka. Psiak jest kochany ale mam z nim pewien
problem. Nie sika w domu, ale inne potrzeby zalatwia w mieszkaniu. Mogę z nim
chodzić pół dnia po dworze i nie zrobi kupy, ale jak tylko po spacerze wejdzie
do domu to... :( Prosze pomóżcie mi. Co mam zrobić?
Obserwuj wątek
    • kokosanka5 Re: Mam problem. Pomocy. 16.03.07, 15:33
      tak czasem! bywa na pewno wyrośnie.
      Robi się coraz cieplej- weż na spacer psie przysmaki, jedzonko (wyjdż gdzieś
      gdzie możesz go spuścić ze smyczy) i sieć z nim tak długo (choć by miało to
      trwać 6 godzin) aż się załatwi *w końcu będzie musiał *a gdy się załatwi
      pochwal go żeby wiedział że dobrze zrobił.
      trzeba cierpliwości
      • sylwia-maximus-migrenus Re: Mam problem. Pomocy. 07.06.07, 13:31
        to bardzo proste,za kazdym razem jak sie zalatwi na dworze chwal go bardzo
        emocjonalnie wesolym glosen i glaskaniem i daj mu PRZYSMAK! ale nie dawaj jak
        zrobi w domu,nigdy nie karaj psa jak cos zrobi w domu jesli go na tym nie
        przyłapalas w chwili robienia,bo pies pies nie umie poaczyc ze soba tych dwoch
        faktow bo dla niego to juz przeszlosc,za to jak go zlapiesz na tym to nigdy nie
        bij!nigdy nie mocz jego pyska w tym i nie krzycz ze ma isc do budy:juz tlumacze:
        nie mozesz bic psa bo zwierzeta sie tresuje pochwalami a nie strachem i karami
        gdyz to sprawia ze bedzie cie sie bala i kojarzyla z biciem,nie mocz pyska bo to
        po prostu brutalne i nie kaz za kare isc do budy bo pies musi kojarzyc swoja
        bude/kojec jako azyl i bezpieczenstwo a nie miejsce odbywania kary jak
        wiezienie,jakbys miala jakis problem na temat psów i ich postrzegania otoczenia
        itd daj znać,tylko na temat weterynarii sie nie znam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka